De werkdag van onze expert levensverzekeringen Sandra

| Door: (nog geen reacties)

Werken bij Independer.nl

Na ruim 10 jaar medisch acceptant te zijn geweest bij de levensverzekeraar Legal & General werd het tijd voor iets anders. Ik vond mijn uitdaging bij Independer: de tijd van pantalons was voorbij en het spijkerbroekentijdperk was aangebroken.

Ik ben terecht gekomen op de afdeling autoverzekeringen, waar het heel gezellig was. Na een jaar ben ik overgestapt naar de afdeling levensverzekeringen en bancaire producten als backofficemedewerker. Hoe raar het ook klinkt: ik vind het een heel interessant en spannend product. Dat zou je misschien niet denken omdat een overlijdensrisicoverzekering vaak wordt gezien als een moeilijk product. Het leuke aan levensverzekeringen vind ik dat je mensen écht helpt en bij dit product liggen mijn roots. Ik zit hier nu ruim 4 jaar met zoveel plezier dat ik nog lang niet weg wil.

sandra

Het grootste verschil tussen Independer en andere bedrijven is de totaal andere  sfeer. Er heerst een hele open en vrije sfeer en je kunt lekker op je slippers naar je werk komen. Bij Legal & General was het ook leuk, maar het was allemaal wat stugger. Ook het samenwerken met elkaar en de flexibiliteit is hier heel anders. Flexibiliteit is voor mij heel belangrijk. Thuis heb ik een kleine jongen van 2 jaar en ik vind het fijn om veel bij hem te zijn. Op de afdeling levensverzekeringen zijn mijn werktijden perfect te combineren met thuis. Ik werk maandag, dinsdag en woensdag en de andere dagen ben ik lekker met de kleine.

Mijn werkdag: klanten helpen

Mijn werkdag begint met het rustig opstarten met een kopje koffie. Vervolgens kijk ik in het systeem wat mijn taken voor de dag zijn. Op maandag doe ik bijvoorbeeld de post, mijn eigen acties en de mail. Op dinsdag help ik klanten via de mail, of help ik ze met vragen aan de telefoon. Meestal krijgen wij vragen over wat een overlijdensrisicoverzekering precies inhoudt en wat klanten daar allemaal voor moeten doen. Het grote verschil met de afdeling autoverzekeringen is dat wij geen advies mogen geven over de verzekeringen, terwijl dat voor een autoverzekering juist de bedoeling is. Als wij bij voor een levensverzekering een goed advies willen geven, moeten wij echt bij mensen de administratie in duiken en dat doet Independer niet. Hiervoor verwijzen wij de klanten door naar een financieel adviseur. Ook helpen wij de klanten door samen offertes op te stellen, of vragen te beantwoorden over lenen of hypotheken. Kortom: alles van het invoeren van de aanvraag tot het versturen van de polis hebben wij in handen.

Mijn afdeling: lasergamen, voetballen met een Turkse pizza

Met alle 7 mensen van de afdeling, waaronder 5 vrouwen en 2 mannen, doen wij ook buiten werktijd om geregeld leuke dingen. Laatst zijn wij als afdeling gaan lasergamen en voetballen in gekke pakken. Ook zijn wij niet vies van lekker eten samen: gezellige etentjes, of gewoon een Turkse pizza met zijn allen als lunch is bij ons heel normaal. Ook geven collega’s vaak trainingen aan elkaar via de Independer Academy. Dat kan werkgerelateerd zijn of totaal niet. Gister heb ik toevallig een training haarvlechten van een collega gehad. Superleuk! Je ziet mensen met wie je normaal niet samenwerkt en zo leer je elkaar en elkaars interesses beter kennen.

Geen dag is hetzelfde bij Independer en dat maakt mijn werk en dat van mijn collega’s zo leuk!


Wil jij hier ook komen werken? We hebben een vacature open staan!

Tweeten 0
Google+ 0
Suzanne Persoon

Over Suzanne Persoon

Suzanne zorgt ervoor dat alle Independer-content in optimale vorm is en dat je die via het juiste kanaal tegenkomt. Dat kan bijvoorbeeld hier op ons blog, Facebook of op informatiepagina's zijn. Ze onderhoudt ons weblog en forum en is verantwoordelijk voor webcare en social media activiteiten van Independer. Suzanne werkt sinds 2007 bij Independer. Lees verder

Meer weten? Stel je vraag hieronder:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603