De werkdag van onze Sr Developer Nick
Deel met een vriend:

De werkdag van onze Sr Developer Nick

Tja, verzekeringen…. Ik zag het niet meteen zitten toen ik benaderd werd voor deze functie. Maargoed: je kunt pas een mening vormen als je het geprobeerd heb. Dus strak in het pak op naar Hilversum. Eenmaal aangekomen was de situatie meteen duidelijk. Wat een cool modern bedrijf! Groter dan ik gewend was, maar het was mij wel duidelijk dat ik meteen de jackpot had. Althans, als het ook wederzijds was. Gelukkig was dit het geval en voel mij inmiddels al 3 jaar lang een echte Independer! En oh ja, volgende keer lekker dat strakke pak thuis laten. Totaal niet des Independers werd mij meedegedeeld met een knipoog.

Mijn werkdag: lachen en toffe dingen bouwen

Een dag is pas begonnen met een goede bak koffie. Ik begin altijd vrij vroeg (7:30), en samen met de andere vroege vogels lekker een bakkie leut halen is een goed begin van de dag.

In mijn rol als scrum master houd ik mij gemiddeld wat meer bezig met het proces dan mijn andere teamgenoten. Even de backlog en het SCRUM-bord bekijken om de voortgang te zien. Langzamerhand druppelen de overige developers, tester en product owner binnen.

9.15: tijd voor de stand-up waar we de vorige dag doorspreken en wat er op het programma staat voor vandaag. Als er problemen(impediments) zijn of we die kunnen voorkomen, komt dat ook ter sprake. Tijd om te gaan bouwen, maar eerst een laatste bak koffie. Bij ons een echt teamuitje :)

Hier en daar zitten er in mijn dag rol een meeting, retrospective, of stand-up verscholen, maar de meeste tijd kan ik benutten om samen met ons internationale team te bouwen aan de onderdelen die de site en de softwareketen daarachter draaiende houden.

Regendans en spraakverwarring

Bij ons op de kamer gebeuren ook de raarste dingen. Het ene moment staan we een regendans te doen en het andere moment ligt iedereen op de grond van het lachen vanwege een opmerking uit het niets. De voertaal is Engels en dat kan soms leiden tot spraakverwarringen waar je de halve dag van in een deuk ligt.

Rond 16:00 is het normaal gezien tijd om naar huis te gaan, maar ik blijf meestal wat langer om af te maken waar ik mee bezig ben. Ook als ik mijzelf heb voorgenomen om een uurtje eerder weg te gaan, komt daar meestal niet veel van. Het is gewoon erg gezellig, waardoor de tijd echt vliegt :) Ondanks de successen en groei is Independer nog steeds een familiare gezellige groep mensen die ervoor gaan het beste voor de klant te krijgen in een industrie waar dit helaas niet vanzelfsprekend is. En het mooie is dat Independer daar veel voor elkaar heeft gekregen. Een echte Robin Hood mentaliteit. Dit geldt ook voor de eerlijkheid en manieren waarop onze doelen bereikt worden: transparant naar de buitenwereld toe maar ook zeer zeker naar de eigen werknemer en zeer sociaal.

Sfeer: korte broeken en slippers

Be yourself is misschien wel de beste beschrijving van de sfeer bij Independer. Korte broeken en teenslippers? Waarom niet! Je moet ook niet gek staan opkijken als de CEO of een ander lid van het management naast je komt zitten om zijn/haar werk te doen. Een eigen luxe kantoor hebben ze immers niet (nodig). De eerlijkheid en openheid waarin Independer echt een frisse wind is binnen de verzekeringswereld. Verder is de bedrijfscultuur open en modern. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen.

Herbouwen volgens Agile principe 

Op dit moment zijn we de complete site aan het herbouwen. Dit gebeurt in fases volgens het Agile principe. Stukje bij beetje zal de site in AngularJS gebouwd worden en zal de site volledig responsive worden. AngularJS is vrij nieuw voor ons. Als backend programmeur(.NET, C#, SQL) betekent dit dat ik meer met de voorkant van de website te maken ga krijgen (Javascript).Met een gave Hackathon week hebben alle developers AngularJS geleerd, die we vervolgens gezamenlijk afsloten met een Indische rijsttafel (om het multiculturele aspect nog even te benadrukken).

Kom jij bij ons werken?

Independer zoekt nieuwe collega’s bij IT. Word jij de nieuwe collega van Nick?

Geschreven door: Suzanne Persoon,

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Werken bij Independer

We zijn gedreven en professioneel maar er is ook ruimte voor plezier. In je werk en met je collega’s.

bekijk alle vacatures

"Ik ben zeer duidelijk en netjes geholpen om mijn auto te verzekeren."

Mevr. M.A. Meijer uit LIPPENHUIZEN
2017-09-04, autoverzekering

"heel tevreden. alvast bedankt ,"

Mevr. Hendriks uit DEVENTER
2017-08-31, beste-in-1-pakket

"NVT"

Mevr. M. Haddish uit GOUDA
2017-09-06, autoverzekering

"Eenvoudig af te sluiten en men denkt met je mee "

Dhr. Wegdam uit HENGELO OV
2017-08-30, woonverzekering

"Gewoon heel helder en duidelijk en snel geregeld"

Anoniem uit SPIJKENISSE
2017-09-01, woonverzekering

"I appreciate that I can find everything I want and I can just submit my application easy"

Mevr. A.L.S. Smaranda Adamutiu uit LELYSTAD
2017-09-13, woonverzekering

"."

Anoniem uit MAARSSEN
2017-08-28, autoverzekering

"??"

Anoniem uit NAALDWIJK
2017-08-29, reisverzekering

"Duidelijke informatie en snel geregeld"

Anoniem uit SPIJKENISSE
2017-08-26, reisverzekering

"Snel en efficient.10 "

Mevr. T. Berben uit ROTTERDAM
2017-08-30, autoverzekering

"Duidelijke website, en keurige en kundige telefonische helpdesk."

Anoniem uit ZOETERMEER
2017-08-22, beste-in-1-pakket

"Erg snel en makkelijk via internet"

Anoniem uit HOOGE MIERDE
2017-08-31, autoverzekering

"Duidelijke informatie."

Dhr. J. Kivits uit HEUSDEN GEM HEUSDEN
2017-09-12,

"Goed en snel...perfeckt"

Dhr. A. Uslu uit DEN HELDER
2017-09-14, autoverzekering

"Alles prima, ik zie alleen nergens terug dat ik voor 25000 km/jaar heb gekozen."

Dhr. C. Hoetmer uit HUIZEN
2017-09-23, autoverzekering