De werkplek van Serge van Lier – Independer
Deel met een vriend:

De werkplek van Serge van Lier – Independer

De werkplek van Serge - Independer

Hij kleedt zich het liefst ‘business casual’, rijdt in een Seat Alhambra die, gezien het formaat, een ideale auto is om met zijn vrouw en vier kinderen te kunnen reizen, belt met een iPhone 4, waarvan hij liever zou zien dat het scherm groter zou zijn en eet als lunch bij voorkeur salade. Wanneer hij ’s morgens vroeg op zijn werk arriveert, doucht hij zich en gaat dan onder het genot van een lekkere espresso zijn playlist samenstellen voor de rest van zijn werkdag. Serge van Lier is financieel directeur bij Independer en dit is zijn werkplek.

Al ruim 10 jaar is Serge werkzaam bij Independer. Net als iedereen die daar ook 10 jaar werkzaam is, heeft hij een grote foto gekregen op de Wall of Fame. Met een glimlach noemt hij dit de “wall of shame” gezien de leuke en ludieke foto’s die hiervoor gebruikt worden.

De werkplek van Serge - Independer

“Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd” dat is zijn lijfspreuk zegt hij me. “Het is belangrijk dat je plezier hebt in alles wat je doet. Dat is óók zo op je werk en dat zal dus zeker bijdragen aan een goede sfeer en daarbij dan automatisch aan een goed resultaat”. Ik voel zelf bij binnenkomst al direct een zeer aangename en vriendelijke sfeer die, naar mate dat ik daar ben, steeds weer bevestigd wordt. Een grote collegialiteit heerst, iedereen groet vriendelijk, er is tijd voor een geintje en iedereen is gelijk aan elkaar. Dat werd direct al duidelijk toen Serge bij de rondleiding lege kop en schotels voor zijn collega’s meenam naar de bedrijfskantine. In het pand vind je op verschillende plaatsen koffiemachines, die eerst de koffiebonen malen, waarna je een lekkere kop koffie kunt drinken. Dit zorgt ervoor dat je zo nu en dan eens moet wachten op je beurt, maar dat wordt bij Independer gezien als voordeel: ”men maakt tijdens het wachten met elkaar een praatje, dat is erg goed”.

Wanneer je bij Independer werkt lijkt het wel of je niet zomaar meer weg wilt. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed, je voelt je echt thuis op je werk. Mocht je nu toch kiezen om je carrière ergens anders voort te zetten dan ben je de gelukkige die in kantine een tegeltje van de wand mag halen met daarop een wijze spreuk. Tevens wordt je dan wel gevraagd er een nieuwe voor in de plaats te hangen.

De werkplek van Serge - Independer

De werkplek en stoel

Serge heeft met zijn vorige bureaustoel maar liefst 12 jaar gedaan, die was dan ook tot op de draad versleten. Dat hij daarop last van zijn rug kreeg, is dus niet verwonderlijk. De gemiddelde bureaustoel gaat namelijk ongeveer 7 jaar mee. Nu hij een nieuwe stoel heeft van het merk Girsberger zijn de rugklachten verdwenen. Zijn bureau is niet verstelbaar, maar wel volledig op hem afgesteld.

Deze werkplek is dan wel zijn basis wanneer hij aan het werk is, maar hij probeert in een steeds grotere mate ook op andere plaatsen te werken binnen het bedrijf. “Waar je zit, is bepalend voor waar je mee aan de gang gaat. Wanneer je regelmatig andere zaken hoort en ziet, zorgt dat er automatisch voor dat je dat weer oppakt”. Het op andere plaatsen werken binnen het bedrijf stimuleert hij dan ook bij anderen.
Dit wordt ook mogelijk gemaakt door het systeem waar ze mee werken. Alles is vanuit ‘de Cloud’ bereikbaar. Men kan op iedere werkplek binnen het bedrijf aan de slag. Serge is in mindere mate voorstander van thuiswerken: “mensen moeten elkaar tijdens het werk ontmoeten, de beste en meest creatieve ideeën ontstaan door fysiek met elkaar te praten”.

Wat Serge belangrijk vindt op zijn werkplek is verlichting, geen kunstmatige, maar echt buitenlicht. En ook naar buiten kunnen kijken is belangrijk. Bij zijn vorige werkgever zag hij soms de hele dag geen buitenlucht en kwam hij er bij het naar huis gaan bijvoorbeeld pas achter dat het gesneeuwd had. Wanneer hij iets zou mogen veranderen aan zijn werkplek, zou dat klimatologisch zijn. Dat zou dan ook echt het enige zijn, want zijn werkplek bevalt hem uitstekend.

Eén dag op de werkplek van?
“Tex Gunning! Bij Unilever had hij echt veruit het mooiste kantoor wat je kunt bedenken. Zijn kantoor was op een hoogte van 20 meter met een grote glazen wand waardoor je naar buiten kon kijken. Daarbij had hij buiten zijn werkplek ook nog eens een grote keuken in zijn kantoor waar hij met regelmaat het MT voor elkaar liet koken..”

Bron: De werkplek van

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Snel en makkelijk vergelijken en verzekering afsluiten"

Mevr. W.H. Eek Van Der Wardt uit EEMNES
2017-08-29, reisverzekering

"Ik ben heel tevreden,makkelijk en heel snel geword"

Dhr. Balogh uit HOOGVLIET ROTTERDAM
2017-09-01, beste-in-1-pakket

"Top!"

Dhr. H. Ergun uit HOOFDDORP
2017-08-25, woonverzekering

"Ik heb nog geen ervaring met jullie dus het kan meer of minder worden"

Dhr. W. Kreek uit AMSTERDAM
2017-09-14, autoverzekering

"Makkelijk"

Anoniem uit ETTEN-LEUR
2017-09-04, autoverzekering

"Simpel en snel"

Anoniem uit VOORSCHOTEN
2017-09-25, reisverzekering

"Jullie doen alles voor mij. En de jaarchecker is top!"

Anoniem uit LELYSTAD
2017-08-29, autoverzekering

"Top geregeld allemaal met independer, jullie doen prachtig werk!"

Dhr. Rol uit BAFLO
2017-09-25, beste-in-1-pakket

"ging prima het afsluiten ,en duidelijk."

loodgieterhartog uit HARMELEN
2017-09-19, bestelautoverzekering

"heel duidelijk en extra dingen "

Dhr. J. vder Beek uit BEVERWIJK
2017-09-14, autoverzekering

"Helder!"

Anoniem uit BURGUM
2017-09-09,

"Altijd goed oog voor wensen en prijs-kwaliteitsverhouding, duidelijk en intuïtief werkende website!"

Dhr. C.J. van Loon uit DEVENTER
2017-09-08,

"goed en overzichtelijk je verzekering afsluiten"

Dhr. Jansen uit DORDRECHT
2017-09-10,

"Heel overzichtelijk systeem en website omdat je in een oogopslag kan zien wat het beste bij je past. "

Mevr. J. van Veen uit TILBURG
2017-09-02, autoverzekering

"Goed is goed"

Anoniem uit GORINCHEM
2017-09-04, autoverzekering