Een werkdag bij Independer van onze Acceptant Volmacht Patricia
Deel met een vriend:

Een werkdag bij Independer van onze Acceptant Volmacht Patricia

Als ik geen file heb, dan kom ik lekker relaxed op kantoor. Schenk eerst even een kopje thee in voor mijn collega’s en voor mijzelf. Langzaam start de hectische maar o-zo gezellige dag.

Wij zitten met de afdeling Volmacht in een lokaal boven in het oude schoolgebouw. Dit is een mooie grote ruimte met grote ramen. In het lokaal zitten we samen met de afdeling debiteuren. We zijn met zijn allen een leuk en gezellig team. We werken hard, maar er is altijd tijd voor een geintje en dat maakt het ook zo leuk.

Als volmacht afdeling zijn wij gemachtigd om voor bepaalde verzekeraars zaken te doen uit naam van de verzekeraar. Wij mogen bijvoorbeeld zelf de polis opmaken, zelf de premie incasseren, zelf accepteren en zelf de schades behandelen. Zo kunnen we onze klanten sneller en makkelijker van dienst zijn: precies wat we graag willen.

Willemijn werkt bij Independer

Ik start mijn computer en alle systemen op. Bij mijn werkzaamheden maak je veel gebruik van allerlei controlesystemen waaruit je diverse zaken zoals rijontzeggingen, schadeverleden, schadevrije jaren, wanbetalingen en alle overige zaken kunt controleren.

Daarna gaan we eens kijken waar we deze dag op ingeroosterd staan. We proberen iedere dag zo afwisselend mogelijk te maken. De ene keer start je met het beoordelen van de aanvragen waar iets mee aan de hand is, de andere keer start je met het verwerken van acties die door onze collega’s zijn aangemaakt. Als iemand een strafrechtelijk verleden heeft opgegeven of even vergeten is een rijontzegging op te geven, moeten wij deze aanvraag beoordelen. Je controleert alle gegevens en neemt contact op met de klant. De reactie van de klant is elke keer weer anders en dat maakt het leuk! Vervolgens kunnen we beoordelen of we de klant kunnen accepteren of niet.

Als alle aanvragen behandeld zijn, gaan we aan de slag met de andere werkzaamheden. We hebben bijvoorbeeld veel checks die we regelmatig moeten uitvoeren. Eén van de checks is de zogenaamde na-selectie. Wij ontvangen bijvoorbeeld signalen vanuit de schadeafdeling bij een veelvoud aan schades van dezelfde persoon. Deze polissen gaan we verder onderzoeken. Wat waren het voor een schades, is het acceptabel, moeten we hiervoor een aanpassing doen? Soms is het schadeverloop zo groot dat we de polissen conform de polisvoorwaarden moeten beëindigen. Dit is soms een puzzel omdat elke verzekeraar weer andere richtlijnen en voorwaarden heeft, maar ook dat maakt het wel weer heel erg leuk.

Oh jee is het al weer zo laat, de lunch staat voor de deur. Elke dag is er een uitgebreide lunch bij Independer. Met voor ieder wat wils. Of je nu vegetarisch, veganistisch of iets anders bent: Independer heeft overal rekening mee gehouden! Echt top. Je moet oppassen dat je niet automatisch veel te veel eet.

Na de lunch gaan we weer verder met onze detective zaken. Zo noem ik het zelf altijd, omdat we met zijn allen op onze afdeling wel een beetje Inspector Gadgets zijn ;) Daarna staan wat klanten te wachten die graag willen weten of we ze kunnen verzekeren.  Na een aantal aanvragen beoordeeld te hebben is het tijd voor een overleg. Het overleg gaat over het Independer Beste-in-1-pakket. We worden als medewerkers nauw betrokken bij ontwikkelingen en ideeën.  Waar kunnen we nog wat verbeteren en wat is jouw idee hierover? Na een hele effectieve vergadering komen we weer  terug op de afdeling. We loggen in op de telefoon en staan nog even wat collega’s te woord. De collega’s leggen bijvoorbeeld aanvragen voor, is deze aanvraag acceptabel of een aparte situatie die uitgezocht moet worden.

De tijd gaat snel op zo een dag en voor je het weet is de dag alweer voorbij en denk je: ik had nog van alles willen doen. Maar 1 voordeel, morgen mag ik er weer mee aan de slag en daar kijk ik nu al naar uit!

We zoeken een collega voor Patricia een collega! Interesse?

Geschreven door: Suzanne Persoon,

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Werken bij Independer

We zijn gedreven en professioneel maar er is ook ruimte voor plezier. In je werk en met je collega’s.

bekijk alle vacatures

"Ik weet het nog niet, moet nog blijken"

Anoniem uit RODEN
2017-09-07,

"nou dat weet ik niet ik metaal nu 590 euro per maand bij reaal mijn tussen persoon is baggers.bv in duivendrecht die heeft twee jaar geleden gezecht dat ik mach over stapen naar een andere verzekerings maatschapij maar reaal kon geen andere verzekeri"

Dhr. J.A.B. Koter uit RIJSENHOUT
2017-09-20, autoverzekering

"Over de procedure ben ik tevreden. Dit gaat snel en is duidelijk. Wel gaat alles wat slordig. Namen worden verkeerd overgenomen, meneer wordt ineens mevrouw, einddatum wordt verkeerd overgenomen. Taalfouten in emails. Dat is voor verbetering vatbaar."

Hein uit LOENEN GLD
2017-09-06,

"Geen voorbehoud bij aanvraag verzekering. Snel en zeker"

Anoniem uit DEVENTER
2017-09-13, rechtsbijstandverzekering

"Goede informatie voorziening"

Dhr. R.F.M. Bruins uit LELYSTAD
2017-08-31, autoverzekering

"Duidelijk overzichtelijk voor iedereen toegankelijk!"

Mevr. C.M.J. Schipper uit MIDWOUD
2017-09-18, autoverzekering

"Prima"

Anoniem uit HEERENVEEN
2017-08-24, beste-in-1-pakket

"gemak en snel. "

Anoniem uit ZOETERMEER
2017-09-15, autoverzekering

"Doet wat ze beloofd te doen."

Anoniem uit WADDINXVEEN
2017-09-11,

"Snel en gemakkelijk."

Dhr. J.J. van Koolwijk uit ROTTERDAM
2017-08-31, autoverzekering

"Handig vergelijken, duidelijk wat binnen en buiten de verzekering valt en handig alle verzekeringen bijelkaar. "

Anoniem uit GRONINGEN
2017-09-14, autoverzekering

"Duidelijke vragen. Duidelijke uitleg. Snelle afronding."

Anoniem uit EMMELOORD
2017-09-12,

"Simpel. Snel. Duidelijk."

Dhr. D. Hulst uit VEENOORD
2017-09-04, zorgverzekering

"In alle opzichten super tevreden. In het bijzonder over de klantvriendelijkheid en kennis van zaken van welke medewerk(st)er dan ook, die ik aan de telefoon kreeg!"

Dhr. Bakker uit SNEEK
2017-09-25, autoverzekering

"Beste premie."

Anoniem uit BOVENSMILDE
2017-09-04, autoverzekering