Bespaartip: weinig zorg nodig, kies hoger eigen risico

| Door: (nog geen reacties)

Bespaartip: weinig zorg nodig, kies hoger eigen risicoZorgverzekering

In 2017 worden alle zorgverzekeringen weer duurder. Bij Independer begrijpen we dat je van dat geld liever andere dingen doet. Gelukkig zijn er veel manieren om op je premie en zorgkosten te besparen. Eén van de bespaartips is om te kiezen voor een hoger eigen risico. Wij zien dat steeds meer mensen hiervoor kiezen. Wel goed om te weten dat dit niet voor iedereen een goed advies is.

Bespaar tot € 300,- per jaar

Voor veel zorg uit de basisverzekering betaal je een eigen risico. Net als afgelopen jaar, is het verplichte eigen risico voor 2017 € 385,-. Maar maak je dit eigen risico in de praktijk nooit op? En verwacht je ook in 2017 weinig zorg nodig te hebben? Dan kun je kiezen voor een hoger eigen risico. Je kunt je eigen risico verhogen in stappen van 100 euro, tot € 885,-. Als je voor het hoogste eigen risico kiest, krijg je de hoogste korting. De korting verschilt per verzekeraar, maar vaak bespaar je tussen de € 250,- en € 300,- per jaar.

Kies wel bewust

Een paar honderd euro per jaar is snel verdiend, zou je zeggen. Zeker als je nu zo gezond als een vis bent en eigenlijk nooit naar de dokter gaat. Maar net als bij aandelen is dit geen garantie voor de toekomst. Er kan altijd onverwacht iets gebeuren waardoor je wel veel zorg nodig hebt. Het vrijwillige eigen risico dat je hebt gekozen moet je dan wel zelf kunnen betalen. Kun je dat niet? Dan is het misschien beter om je eigen risico niet of wat minder te verhogen. Als je onze beslisboom volgt, zie je eenvoudig of een vrijwillig eigen risico interessant voor je is.

Meer mensen verhogen eigen risico

Het verhogen van het eigen risico wordt steeds populairder. Volgens het Centraal Planbureau koos in 2006 5% van de verzekerden hiervoor. Dit jaar is dit gestegen naar 12%. Van de mensen die hun zorgverzekering voor 2016 bij Independer hebben afgesloten is dit zelfs bijna 30%. Wat verder opvalt in onze cijfers is dat mensen van 65 jaar en ouder het minst kiezen voor een hoger eigen risico (14%). Dat is goed te verklaren omdat deze leeftijdsgroep gemiddeld meer behoefte heeft aan zorg.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Steffen Broeders

Over Steffen Broeders

Steffen is junior tekstschrijver/ webredacteur. Hij (her)schrijft onder meer e-mails, teksten voor de website en het weblog. Steffen is begonnen op de klantenservice Autoverzekeringen en werkt sinds 2014 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603