De zorgverzekeringen in Nederland worden steeds duurder. Niet alleen betalen we elk jaar meer voor onze zorg, maar we krijgen er ook minder voor terug. De afgelopen zes jaar is de basisverzekering met bijna 20% gestegen en zijn de vergoedingen fors beperkt. Met het verder uitkleden van de basisverzekering zijn in 2012 vooral de chronisch zieken de dupe. Alle reden tot klagen, maar zijn er ook nog voordelen aan de Nederlandse gezondheidszorg? In Europa varieert de gezondheidszorg en de kosten voor de gezondheidszorg sterk per land. Als we de Nederlandse gezondheidszorg vergelijken met het buitenland dan blijkt dat we het nog helemaal niet zo slecht doen. We geven een kleine opsomming van de belangrijke voordelen van de Nederlandse gezondheidszorg.

Nederlanders betalen relatief weinig voor zorg
Door allerlei technologische ontwikkelingen, de hoge verwachtingen van burgers, maar ook door de vergrijzing van de samenleving wordt de zorg duurder. Nederland is niet het enige land dat hier mee kampt. Overal nemen de kosten voor zorgverzekeringen toe. Maar in vergelijking met het buitenland zijn Nederlanders weinig kwijt aan kosten die ze moeten maken vanwege het eigen risico en de eigen bijdrage. We betalen zelfs het minst aan geneesmiddelen. De vergoedingen worden wel steeds beperkter. Ondanks dat we steeds minder zorg vergoed krijgen, zijn de dekking op dat wat we wel vergoed krijgen ruimer dan in het buitenland.

Gezondheidzorg is een goede investering voor Nederlanders
Nederlanders krijgen in hun hele leven meer terug dan dat ze aan een zorgverzekering uitgeven. Dankzij ons zorgstelsel hebben we namelijk een hogere levensverwachting gekregen. We zijn bijvoorbeeld minder vaak ziek. Onze betere gezondheid is ook goed voor de arbeidsproductiviteit. Om je als Nederlander te verzekeren, loont op langer termijn dus zeker.

Nederland hoort tot de top beste gezondheidszorg
Met het nieuwe zorgstelsel wordt onze zorg steeds beter en zijn de wachtlijsten verkleind. Twee jaar geleden is Nederland zelfs uitgeroepen tot het land met de beste gezondheidszorg.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Praat meeÉén reactie op “De voordelen van een zorgverzekering in Nederland”
  1. Burhan Demir schreef op 

    size bagli zekur ve independer gercekten iyi bir firma ve fiatlari gayet uygun,bu konuda 116.25.aylik euro herkeze uygun cevaplayiniz gercekmi beni bekleyen bir cok insan var hic olmasa sizinle calisalim,basari dileklerimi sunarim.Saygilarimla

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4