DSW: zorgpremie 2018 waarschijnlijk omhoog

| Door: (nog geen reacties)

DSW: zorgpremie 2018 waarschijnlijk omhoogZorgverzekering

Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW, verwacht dat de basisverzekering in 2018 gemiddeld € 2,50 per maand duurder wordt. Deze uitspraak deed hij vanmorgen in het Radio 1 Journaal. DSW is hiermee niet de enige. In maart lieten Achmea en CZ al doorschemeren dat de zorgpremies waarschijnlijk omhooggaan. Deze speculaties komen niet uit de lucht vallen.

Financiële tegenvaller

Om alle zorgkosten te kunnen betalen zijn zorgverzekeraars afhankelijk van twee soorten inkomsten; de premies die alle klanten betalen en het zorgverzekeringsfonds. In dit fonds wordt geld gestort door werkgevers en door de overheid. Maar in 2016 hebben verzekeraars 400 miljoen euro minder uit dit fonds gekregen dan verwacht.

Meer factoren zijn van invloed

Of in 2018 de zorgpremies inderdaad gaan stijgen is nog even afwachten. Want ook het commerciële beleid van zorgverzekeraars heeft invloed op de premie. En sommige verzekeraars hebben hogere reserves dan andere. Maar die reserves zijn nodig om ook in de toekomst alle zorgkosten te kunnen betalen. Omdat de zorgkosten blijven stijgen, is het belangrijk dat deze reserves niet te laag worden.

Wanneer weten we meer?

Tijdens Prinsjesdag, dit jaar op 19 september, maakt de overheid de verwachte zorgpremie bekend. Waarschijnlijk volgt DSW kort hierna als eerste met hun zorgpremie voor 2018. Uiterlijk op 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun nieuwe premies bekend hebben gemaakt.

Tip: wil je als eerste de nieuwe premies weten? Meld je dan aan voor onze Zorgpremie Alert.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Steffen Broeders

Over Steffen Broeders

Steffen is junior tekstschrijver/ webredacteur. Hij (her)schrijft onder meer e-mails, teksten voor de website en het weblog. Steffen is begonnen op de klantenservice Autoverzekeringen en werkt sinds 2014 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603