Bespaartip: eigen risico opgebruikt, haal nog snel medicijnen

| Door: (nog geen reacties)

Bespaartip: eigen risico opgebruikt, haal nog snel medicijnenZorgverzekering

Heb je je eigen risico voor 2016 al helemaal gebruikt? Dan hebben we een tip voor je waarmee je geld bespaart. Alle medicijnen die je dit jaar nog bij de apotheek haalt, vergoedt je verzekeraar. Vooral handig voor mensen die regelmatig medicijnen gebruiken. Goed om te weten dat je maximaal een voorraad van drie maanden meekrijgt. Zo zit je voorlopig niet zonder en het scheelt je eigen risico in 2017.

Mogelijk wel eigen bijdrage

De meeste medicijnen die je op recept van een arts krijgt worden vergoed door je verzekeraar. Deze zijn opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (GVS). Soms moet je wel een deel zelf betalen. Dit is je eigen bijdrage. Je betaalt dit iedere keer opnieuw. Dus ook als je je eigen risico al opgebruikt hebt.

Eigen risico 2017

Je kunt natuurlijk ook je nieuwe medicijnen pas bestellen als je ze nodig hebt. Doe je dit in 2017? Dan betaal je wel weer opnieuw je eigen risico. Het verplichte eigen risico voor 2017 is net als dit jaar € 385,-.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603