Hooikoorts: wat vergoedt je zorgverzekeraar?

| Door: (2 reacties)

Hooikoorts: wat vergoedt je zorgverzekeraar?Zorgverzekering

Je ziet ze vast wel eens door de lucht vliegen: pollen. Heel veel mensen hebben daarom rond deze tijd last van rode, opgezwollen ogen, jeukende neus en moeten veel niezen. Allemaal symptomen die bij hooikoorts horen. Gelukkig zijn er veel middelen op de markt die je hooikoorts kunnen beperken of tegengaan. Hetzelfde geldt voor andere soorten allergieën, zoals huisstofmijt-, dieren- en koemelkallergie. Maar moet je deze medicijnen zelf betalen? Of vergoedt je zorgverzekering deze? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Wat kun je tegen hooikoorts doen?

Helaas is hooikoorts niet te genezen. Vaak is het afwachten totdat de pollen weer uit de lucht zijn. Natuurlijk kun je proberen zo veel mogelijk de pollen te vermijden maar daarnaast zijn er ook allerlei middelen op de markt om symptomen van hooikoorts te bestrijden. Bij de drogist kun je onder andere neusspray, oogdruppels, zalf en hooikoortspillen krijgen. Alle reguliere medicijnen die een huisarts voorschrijft vallen onder basisverzekering. Soms worden ook homeopathische medicijnen voorgeschreven, maar vallen niet onder de basisverzekering. Als je zelf medicijnen bij de drogist haalt moet je ze vaak zelf betalen. Er zijn wel verzekeringen die dit soort medicijnen vergoeden, maar dat zijn vaak alleen de uitgebreidere zorgverzekeringen.

Hooikoorts vaststellen? Dat doet een specialist

Denk je dat je last van hooikoorts hebt? Ga dan allereerst naar je huisarts toe. Een huisartsbezoek kost je niks omdat dit volledig wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Om te testen of je last hebt een van allergie stuurt de huisarts je meestal door naar specialist in het ziekenhuis. Dit bezoek wordt vergoed vanuit je basisverzekering maar dit gaat wel eerst van je eigen risico af. Kinderen onder de 18 jaar hebben geen eigen risico en krijgen een specialistische behandeling in het ziekenhuis daarom wel volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 7
Sharon Gerritsen

Over Sharon Gerritsen

Sharon is als E-Commerce Manager o.a. verantwoordelijk voor onze vergelijking van je reis-, woon-, en zorgverzekering, onderzoeken en de website voor deze vergelijkingen. Inmiddels werkt Sharon ruim 11 jaar bij Independer.nl. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. Een doorverwijzing naar het ziekenhuis is voor hooikoorts slechts bij grote uitzondering nodig.
  Als je bij mooi weer in het voorjaar gaat snotteren kun je zelf wel op je vingers natellen dat je hooikoorts hebt en als je twijfelt neem je even contact op met je huisarts.
  Het verhaal is meestal zo duidelijk dat zelfs een (dure) laboratoriumtest niet nodig is.
  Goed te weten in deze tijden van eigen risico!

  Geert-Jan van Holten, huisarts 29 mei 2013 om 18:54
 2. Had ik dit maar eerder gelezen leuk grapje zo test ff 280 euro Leuk die eigen risico

  Jeff 14 augustus 2013 om 14:25
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603