Ik stap niet over. Verandert er dan niets aan mijn zorgverzekering?

| Door: (nog geen reacties)

Ik stap niet over. Verandert er dan niets aan mijn zorgverzekering?Zorgverzekering

Als je dezelfde zorgverzekering houdt als in 2016 verandert er niks voor je. Tenminste, als jij niets wijzigt. Maar je zorgverzekeraar kan wel iets aan je zorgverzekering hebben veranderd. Wel goed om daar even naar te kijken.

Inhoud zorgverzekering kan wijzigen

Rond 19 november heb je de nieuwe polis en de voorwaarden voor 2017 ontvangen. Als je verzekeraar je polis heeft gewijzigd, dan heb je daar ook meteen bericht over ontvangen. Want het kan zijn dat de verzekeraar de dekkingen binnen je aanvullende verzekering aanpast. Niet alleen bij jou, maar bij iedereen die dezelfde verzekering heeft. Je verzekeraar kan bijvoorbeeld hebben besloten om bepaalde vergoedingen te schrappen of te verlagen. We raden je aan om dus even te checken of er iets is gewijzigd in je verzekering. Zo voorkom je vervelende verrassingen in 2017. En past je pakket toch niet meer helemaal bij de zorg die je vergoed wilt hebben? Je kunt nog tot en met 31 december overstappen.

Goed om te weten dat de vergoedingen uit de basisverzekering niet door de verzekeraar kunnen worden aangepast. Want het kabinet bepaalt wat daarin zit en die wijzigingen zijn al langer bekend.

Contractering

Het kan ook zijn dat de verzekeraar geen contract meer heeft met je zorgverlener in 2017. De kans is niet zo heel groot. Maar als dat gebeurt dan heb je dat waarschijnlijk al van je zorgverlener gehoord. Maak je vaak gebruik van zorg dan is het goed om dat toch even te checken. Dit is vooral van belang als je een natura– of budgetpolis hebt. Je betaalt namelijk altijd zo’n 30% van de nota zelf als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat.

Heb jij een restitutieverzekering? Dan maakt het niet uit of je verzekeraar ook in het nieuwe jaar weer een contract heeft met je zorgverlener. De rekening wordt ook bij niet gecontracteerde zorgverleners tot het marktconforme tarief vergoed.

Andere zorg verzekeren?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je dit jaar ineens zorg nodig had waar je voorheen geen beroep op deed. Ben je ervoor verzekerd? Dan kun je rustig blijven zitten. Maar ben je er niet of niet goed voor verzekerd dan is het slim om te kijken of je kunt overstappen. In onze vergelijking van zorgverzekeringen kun je opgeven waar je voor verzekerd wilt zijn. Je ziet dan meteen of je huidige verzekering daar nog goed bij past of niet. Is er een andere verzekeraar die beter bij je wensen past? Stap dan over voor 1 januari. Dan zeggen wij je oude zorgverzekering op. En je krijgt er een gratis Tandongevallen-verzekering bij.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603