Zorgverzekering: ontwikkeling nominale zorgpremie afgelopen vijf jaar

| Door: (nog geen reacties)

Zorgverzekering

Ieder jaar maken zorgverzekeraars tussen eind september en half november de premies bekend voor het volgende jaar. Inmiddels is DSW als eerste naar buiten gekomen: de premie gaat omhoog met 3,75 euro per maand. Voordat zorgverzekeraars hun premies bekendmaken, spreekt de minister al een verwachting uit over de nominale premie (het bedrag dat zorgverzekeraars volgens het ministerie minimaal moeten hanteren). Maar de laatste vijf jaar zagen we dat die verwachting vaak niet klopt. 

Zo voorspelde het ministerie in 2015 een nominale premie van 1.211 euro, maar dat werd uiteindelijk 1.158 euro. Ook in 2014 en 2013 vielen de uiteindelijke premies lager uit dan het ministerie verwachtte. In 2010, 2011 en 2012 was juist het omgekeerde het geval.

Nominale zorgpremie afgelopen vijf jaar

In onderstaande afbeelding zie je van 2010 t/m 2015 wat de voorspelling was van het ministerie, en wat de werkelijke nominale premie werd. De werkelijke nominale premie voor 2016 weten we uiterlijk 18 november. Dan moeten alle zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering 2016 bekend hebben gemaakt.

Nominale premie 2010-2015

Zorgverzekering 2016 vergelijken en afsluiten bij Independer

Vanaf half november kun je via de website van Independer een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2016. De komende weken zullen zorgverzekeraars hun premie bekendmaken. Wil je als eerste de nieuwe premies weten? Meld je dan aan voor onze Zorgpremie Alert. Dan houden wij je op de hoogte.

 

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603