Na CZ maakt nu ook zorgverzekeraar VGZ haar ziekenhuistarieven openbaar. VGZ doet dat voor behandelingen tot 885 euro, het maximale eigen risico. Goed nieuws voor jou als patiënt. Want zo krijg je meer inzicht in de kosten van een behandeling die binnen je eigen risico valt.

Nog weinig inzicht in tarieven

Tot nu toe is het ontzettend lastig om te achterhalen wat een behandeling in het ziekenhuis kost. Nadat CZ in augustus de ziekenhuistarieven bekendmaakte kwam de discussie over het transparant maken van de tarieven in een stroomversnelling. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaf in september al aan dat zij vindt dat zorgverzekeraars hun tarieven openbaar moeten maken.

Vraag declaratiecode

Om te achterhalen wat een behandeling kost, heb je de declaratiecode nodig. Die kun je opvragen bij het ziekenhuis. Met deze code vind je vervolgens in de tarievenlijst de prijs van je behandeling.

De tarieven van VGZ kun je op deze pagina opzoeken.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4