Reisverzekering vergoedt meestal eigen risico zorgverzekering
Deel met een vriend:

Reisverzekering vergoedt meestal eigen risico zorgverzekering

Als je lekker op vakantie gaat hoop je natuurlijk niet dat je in het ziekenhuis belandt of andere medische kosten maakt. Als het je wel overkomt, is het extra vervelend als je ook nog een rekening van je zorgverzekeraar krijgt omdat de kosten onder het eigen risico vallen. Veel mensen weten dat medische kosten die niet onder je zorgverzekering vallen, wel via je reisverzekering verzekerd kunnen worden. Maar als de kosten door je zorgverzekering vergoed worden, betaal je hier wel je eigen risico over. En die kosten dekt jouw reisverzekering vaak ook.

Dekking medische kosten op reisverzekering

De basisverzekering van je zorgverzekering dekt spoedeisende medische kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Als die kosten hoger liggen dan het Nederlandse tarief, kun je hier eventueel een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. Vergoedt jouw aanvullende zorgverzekering dit niet? Dan kun je het meeverzekeren met je reisverzekering. Soms is dit standaard gedekt, soms is het een extra optie.

Dekking eigen risico zorgverzekering op de reisverzekering

Welke dekking je ook hebt op je zorgverzekering, het eigen risico betaal je altijd zelf. Standaard is het eigen risico dit jaar € 375,- en in 2016 stijgt het naar € 385,-. Dat kun je verhogen tot € 885,-. Je reisverzekering dekt meestal de kosten die onder het standaard eigen risico vallen. Zelfs als je hebt gekozen voor een hoger eigen risico. Maak je dus medische kosten in het buitenland en krijg je van je zorgverzekeraar een rekening van het eigen risico? Dan kun je die vaak declareren bij je reisverzekeraar, mits je daar medische kosten hebt meeverzekerd.

Hoeveel reisverzekeringen vergoeden het eigen risico van je zorgverzekering?

Het standaard eigen risico van je zorgverzekering wordt door 77% van de reisverzekeringen vergoed, De andere 23% biedt hier geen dekking voor. Heb je het eigen risico verhoogd? Dan is de verdeling 50/50. De helft vergoedt het wel, de andere helft niet.

Lees meer over: reisverzekering, zorgverzekering

Geschreven door: Suzan Samson,

Reacties

6 Antwoorden op “Reisverzekering vergoedt meestal eigen risico zorgverzekering”

 1. Esther schreef op 

  Hoe kom je er dan achter welke reisverzekering het eigen risico vergoed ?
  Zelfs al lees ik per verzekering de polisvoorwaarden door, dan kom ik er niet achter. Ook de independer werkt daarbij niet

 2. Beste Esther,

  Je kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is 035-6265544. Wij zoeken dit dan even voor je uit. Niet alle verzekeraars vergoeden het eigen risico van je zorgverzekering. Maar er zijn er wel een paar die het wel doen.

 3. Gert Meijer schreef op 

  Valt het eigen risico van de zorgverzekering (verplicht/vrijwillig) onder de dekking van de doorlopende reisverzekering (met dekking geneeskundige kosten) van Avero Achmea en van Univé?

 4. Hi Gert,
  Avero achmea vergoed het eigen risico niet, maar Univé wel. Je kunt helaas geen reisverzekering bij Univé afsluiten via Independer. Wel kan je in onze vergelijking zien of je voordelig uit ben bij Univé.

 5. Mieke schreef op 

  Wordt het vrijwillig eigen risico gedekt onder de 4 seizoenen reisverzekering van de Europeesche?

  dank voor uw reactie
  groet, Mieke

 6. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Mieke,

  Bij de 4 seizoenen reisverzekering van de Europeesche wordt alleen het verplichte eigen risico vergoed en niet het vrijwillige eigen risico.

  Het is wel van belang dat de geneeskundige kosten dekking is meeverzekerd op de polis.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"Goed, snel, simpel"

Dhr. J. .S. .M. van Berge uit HOORN NH
2017-08-28, reisverzekering

"Zeer snel geregeld xxx"

Anoniem uit HORST
2017-09-19, autoverzekering

"Betreft: Bewuzt (6942149) Als je 18 wordt (staat in de wet) ben je vrij te kiezen bij wie je verzekerd wilt worden bij mij per 01-09. Nu kan ik niet terecht bij Bewuzt, die wil dat ik eerst uitgeschreven ben en de oude verzekering wil het omgekeerde?"

Anoniem uit GRONINGEN
2017-09-16, zorgverzekering

"Heb net heel snel en gemakkelijk een woonverzekering pakket afgesloten ;-)"

Dhr. van Klaveren uit VOORHOUT
2017-08-22, beste-in-1-pakket

"Top, handig, betrouwbaar "

Dhr. Groenink uit 'S-HERTOGENBOSCH
2017-09-20, beste-in-1-pakket

"Af"

Anoniem uit CULEMBORG
2017-09-13, autoverzekering

"prima website"

Anoniem uit SOEST
2017-08-31, autoverzekering

" Via internet deze verzekering gevonden, en door mijn contactpersoon van verwijzen omdat hij gaat me pension. Dus ben blij dat ik een andere verzekering heb. "

Anoniem uit UTRECHT
2017-09-21, autoverzekering

"Heel duidelijk en overzichtelijk. Website werkt goed. Eerste jaar korting van Allsecur op rechtsbijstandverzekering wordt alleen niet dooorberekend. Overstapservice is wel prettig. "

Mevr. A. de Jong uit OUD-BEIJERLAND
2017-09-02, autoverzekering

"De site is erg overzichtelijk, ik kreeg een voordeeltje en het afsluiten van een nieuwe autoverzekering werd zeer snel en perfect uitgevoerd!"

Mevr. Bootsma uit NAARDEN
2017-09-07,

"Alles wordt snel en goed geregeld. Top!"

Anoniem uit OSS
2017-09-09,

"Snel en overzichtelijk"

Dhr. R.E. Bolsenbroek uit HEEMSKERK
2017-09-02, autoverzekering

"Aanvragen en invullen verloopt probleemloos. Onduidelijkheden en vragen worden goed uitgelegd. Premieberekening is volstrekt helder en laat geen twijfel open. Prima dus !!"

Dhr. J.M. Schaekens uit SITTARD
2017-08-25, reisverzekering

"NVT"

Anoniem uit DONGEN
2017-08-31, reisverzekering

"Duidelijk en makkelijk voor afsluiten autoverzekering."

Anoniem uit TILBURG
2017-09-07,