RVS: “Zorgtoeslag voortaan direct naar zorgverzekeraar”.

| Door: (1 reactie)

RVS: “Zorgtoeslag voortaan direct naar zorgverzekeraar”.Zorgverzekering

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) adviseert de overheid om de zorgtoeslag niet meer direct op de rekening van jou als verzekerde te storten, maar op de rekening van de zorgverzekeraar.

Hoe werkt zorgtoeslag nu?

Niet iedereen krijgt zorgtoeslag. Je krijgt in 2017 als alleenstaande alleen zorgtoeslag als je niet meer dan € 27.500,- verdient. Als gezin mag dit niet meer zijn dan € 35.000,-. Ook mag je niet te veel spaargeld hebben. Kijk hiervoor op de website van de Belastingdienst. Hier kun je eventueel ook zorgtoeslag aanvragen. Kom je in aanmerking voor zorgtoeslag? Dan krijg je de toeslag iedere maand op je rekening gestort. Je zorgverzekeraar incasseert gewoon iedere maand de ‘normale’ zorgpremie. Je kunt dan zelf de toeslag gebruiken om de premie (gedeeltelijk) te betalen.

Wat wil de RVS?

De RVS adviseert nu de zorgtoeslag direct aan de zorgverzekeraar over te maken. Zij zeggen dat er in Nederland een groep mensen is waarbij het risico om in de schulden te komen, groot is. Door de zorgtoeslag direct aan de zorgverzekeraar over te maken, wordt deze in mindering gebracht op je premie. Op deze manier kun je het geld van de zorgtoeslag gebruiken waar het voor bedoeld is.

Voorbeeld

Stel: je betaalt € 100,- per maand aan premie en je hebt recht op de maximale zorgtoeslag van € 88,-. Normaal gesproken maak je elke maand € 100,- over naar je zorgverzekeraar en krijg je iedere maand € 88,- van de belastingdienst op je rekening. Als het plan van de RVS doorgaat, betaal je niet meer € 100,- per maand aan je zorgverzekeraar, maar € 12,-. Je krijgt dan geen zorgtoeslag meer op je rekening.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Joris Kerkhof

Over Joris Kerkhof

Joris is als Category manager Zorgverzekeringen verantwoordelijk voor onze vergelijking van je zorgverzekering. Op basis van de wensen van consumenten probeert hij samen met verzekeraars de zorgverzekeringen te verbeteren. Daarnaast houdt hij je regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws rondom zorgverzekeringen. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. Het voorstel leidt tot betutteling van mensen. Verder krijgt de zorgverzekeraar kennis van de financiële situatie van mensen (privacy-informatie die niet relevant is / zou moeten zijn voor het verstrekken van vergoedingen), leidt dit tot administratieve rompslomp (aan het eind van het jaar, bij vaststelling van inkomen (belastingaangifte in het volgende jaar) moet voor IEDEREEN het inkomen vastgesteld worden en moet eventueel te veel of te weinig betaalde premie verrekening plaatsvinden). En hoe vindt verrekening plaats als de premie per jaar is betaald en niet per maand? Nu levert mij het betalen van premie per jaar al problemen op omdat mijn zorgverzekering niet in staat is de volledige toegezegde korting vanwege betaling van jaarpremie te leveren omdat diens systemen ingericht zijn voor betaling per maand en er geen bereidheid bestaat de systemen aan te passen zodat de juiste korting wordt gegeven (!).

    AH 4 juli 2017 om 16:23
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603