Stoppen met roken in 2015: wat vergoedt je zorgverzekering?

| Door: (nog geen reacties)

Stoppen met roken in 2015: wat vergoedt je zorgverzekering?Zorgverzekering

Veel mensen hebben goede voornemens voor volgend jaar. Bijvoorbeeld meer bewegen, gezonder eten of stoppen met roken. De overheid stimuleert mensen om te stoppen met roken, omdat niet-rokers over het algemeen minder zorgkosten maken. Daarom zit er in de basisverzekering een speciaal stoppen-met-rokenprogramma. Andere cursussen kun je vergoed krijgen vanuit de aanvullende verzekering. 

Stoppen-met-roken programma in basisverzekering

Wil je stoppen met roken, maar lukt dit niet? Maak dan een afspraak met jouw huisarts. Dit bezoek is gratis en samen met de huisarts kun je bespreken wat voor jou de beste manier is om te stoppen met roken. Per jaar wordt er één programma vergoed vanuit je basisverzekering. Neem je aan zo’n programma deel dan worden de nicotinevervangende middelen en de eventuele ondersteunende medicatie ook vergoed vanuit de basisverzekering. Voor het stoppen-met-roken programma uit de basisverzekering betaal je wel een eigen risico.

Aanvullende verzekering voor cursussen stoppen-met-roken

Helpt de behandeling niet of wil je het op een andere manier proberen? Dan kun je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Sommige zorgverzekeraars vergoeden verschillende cursussen, weer andere geven alleen een vergoeding bij specifieke cursussen. Voorbeelden hiervan zijn Allen Carr, Prostop, SmokeFree of De Opluchting training. Vaak heb je wel een verwijzing nodig van je huisarts. In ons vergoedingsoverzicht stoppen met roken kun je per zorgverzekeraar de vergoeding en voorwaarden zien.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 2
Kelly van Raaij

Over Kelly van Raaij

Kelly houdt jou als Content Manager Zorgverzekeringen en Zorgkwaliteit op de hoogte van al het laatste nieuws, feitjes en handige tips rondom deze onderwerpen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603