Tandartsverzekering niet altijd verstandig

| Door: (2 reacties)

Tandartsverzekering niet altijd verstandigZorgverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor de belangrijkste zorg. Maar niet alle zorgkosten krijg je uit de basisverzekering vergoed. Tandartskosten zitten vanaf je achttiende niet meer in de basisverzekering. Deze betaal je zelf of je sluit er een aanvullende tandartsverzekering voor af. Veel mensen kiezen voor een aanvullende verzekering. Maar wist je dat deze vaak meer kost dan oplevert?

Verzeker niet te veel

Een tandartsverzekering kost al snel € 100,- per jaar. De tandartstarieven zijn bij elke tandarts gelijk, en een controle kost iets meer dan € 20,-. Ga je één of twee keer per jaar alleen voor controle? Dan is het veel voordeliger om dit zelf te betalen. En ga je daarnaast nog naar de mondhygiënist ook dan is zelf betalen voordeliger.

Lonend bij hoge tandartskosten

Heb je een wat slechter gebit? Dan is de kans groot dat je per jaar meer dan € 100,- aan de tandarts kwijt bent. In dat geval is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. De dekking start meestal bij € 250,- per jaar voor een jaarpremie van ongeveer € 100,-.

Tandartskosten na een ongeval

Heb je schade aan je gebit dan maak je al snel hoge kosten voor de tandarts. Zoiets kan voorkomen als je bijvoorbeeld van de fiets valt en twee voortanden breken af. Voor kinderen vallen deze kosten binnen de basisverzekering maar niet voor volwassenen. Heb je een tandartsverzekering dan krijg je wel een deel vergoed, maar bijna nooit alles. Zelfs de meest uitgebreide tandartsverzekering vergoedt er hooguit maar een gedeelte van. Maar sluit je je zorgverzekering voor 2017 af bij Independer? Dan krijg je van ons een gratis tandongevallen-verzekering. Tandartskosten na een ongeluk zijn dan tot € 10.000,- verzekerd. Hoewel de kans klein is dat je de verzekering nodig hebt, is het altijd handig om die er gratis bij te krijgen. Behalve als je een kunstgebit hebt natuurlijk.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. hallo
  krijg ik een nieuw onder en boven gebid vergoed van het ziekenfonds
  mijn gebid is minstens 20 jaar oud
  ik heb geen tandarts verzekering
  gr jan

  jan bergboer 12 december 2016 om 12:10
  • Beste Jan,

   De kosten voor een kunstgebit worden voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. De overige 25% is een wettelijke eigen bijdrage. Hiervoor kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten.

   Via onderstaande link kunt u terugvinden wat er per verzekeraar wordt vergoedt vanuit een aanvullende verzekering:
   https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/kunstgebitten.aspx

   Susanne Boogers (Independer.nl) 12 december 2016 om 13:53
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603