Uitgebreide tandartsverzekering nodig in 2016? Wees op tijd

| Door: (nog geen reacties)

Uitgebreide tandartsverzekering nodig in 2016? Wees op tijdZorgverzekering

Verwacht jij in 2016 veel kosten te maken bij de tandarts? Bijvoorbeeld omdat je een kroon moet laten zetten? Dan heb je waarschijnlijk een uitgebreide tandartsverzekering nodig. De meeste zorgverzekeraars accepteren je daarvoor niet meteen, maar stellen jou een aantal vragen en hebben soms ook een verklaring nodig van jouw tandarts. En dat kan even duren. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Medische vragen bij tandartsverzekering

Wanneer je een tandartsverzekering aanvraagt met een vergoeding van 250, 500 of 750 euro, is dat vaak geen probleem. Maar als jij een dekking van 1000 euro nodig hebt, stelt de zorgverzekeraar nog een aantal medische vragen. Die gaan onder meer over de staat van je gebit en of je bepaalde tandheelkundige behandelingen verwacht in 2016. Op basis van jouw antwoorden bepaalt de verzekeraar of je wel of niet geaccepteerd wordt. Soms is daarbij ook nog een verklaring nodig van je tandarts. En voordat je die hebt, ben je zo al weer een of twee weken verder.

Wat als ik niet word geaccepteerd?

Wanneer de zorgverzekeraar je afwijst voor de tandartsverzekering, bieden ze je altijd een pakket aan met een lagere vergoeding. Dus als jij voor een tandartsverzekering van 1000 euro niet geaccepteerd wordt, zullen ze je een verzekering aanbieden met een dekking van 500 of 750 euro. Je bent natuurlijk niet verplicht om op dit aanbod in te gaan, dus je kunt ook op zoek gaan naar een zorgverzekeraar waar je wel een tandartsverzekering met 1000 euro vergoeding kunt afsluiten.

Nu al uitgebreide tandartsverzekering? Je kunt altijd terug

Heb je nu al een uitgebreide tandartsverzekering met een vergoeding van 1000 euro? Goed om te weten dat als je bij een nieuwe zorgverzekeraar wordt afgewezen, je altijd terug kunt naar je oude zorgverzekeraar. Je kunt daar gewoon blijven zonder dat je opnieuw vragen hoeft in te vullen en het risico loopt om te worden afgewezen.

Zorgverzekering Independer: vul medische vragen online in

Sluit je je zorgverzekering 2016 af bij Independer en moet je medische vragen invullen? Dan kun je dat meteen via onze website doen. Vervolgens sturen wij ze door naar de zorgverzekeraar. Dat scheelt veel tijd.

Wacht niet tot het laatste moment met uitgebreide tandartsverzekering

Het is dus verstandig om niet tot het laatste moment te wachten als je een uitgebreide tandartsverzekering nodig hebt. Wanneer het niet anders kan, is het verstandig om je huidige zorgverzekering alvast op te zeggen. Dan kun je ook nog in januari 2016 op zoek gaan naar een goede tandartsverzekering. Het opzeggen van je zorgverzekering kan eenvoudig per e-mail of via de website van je zorgverzekeraar. Wanneer je het per brief wilt doen, kun je gebruikmaken van onze opzegbrief.

Lees meer over: tandarts, zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603