Op vakantie? Zorg voor Europese zorgpas (EHIC)

| Door: (nog geen reacties)

Zorgverzekering

Ga je binnen Europa op vakantie? Dan is het handig om de Europese zorgpas mee te nemen. Deze wordt EHIC genoemd (European Health Insurance Card). Met deze zorgpas toon je aan dat je een zorgverzekering hebt. Buitenlandse zorgverleners weten dan dat de rekening betaald wordt en je hoeft deze niet zelf voor te schieten. De EHIC is geldig in de meeste Europese landen, maar ook in Australië. De EHIC geldt alleen bij medisch noodzakelijke hulp en tijdelijk verblijf in het buitenland. 

Medische hulp zonder EHIC

Ook zonder de EHIC word je gewoon geholpen door een arts of andere zorgverlener. Maar dan moet je wel de kosten zelf voorschieten. Na de reis kun je deze declareren bij je zorgverzekeraar. Maar om zeker te weten dat je geholpen wordt, is het verstandig de EHIC bij je te hebben.

EHIC aanvragen

De EHIC vraag je gratis aan bij je zorgverzekeraar. Er zijn verzekeraars die de EHIC al automatisch printen op de achterkant van je Nederlandse zorgpas. Bekijk ons overzicht EHIC per zorgverzekeraar om te zien hoe het bij jouw verzekeraar geregeld is.

FB_EHIC-PASSIE

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 1
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603