Vaccinaties en malariapillen Brazilië: worden deze vergoed?

| Door: (nog geen reacties)

Zorgverzekering

Ga je op reis buiten Europa? Check dan altijd of je bepaalde vaccinaties of geneesmiddelen nodig hebt. Dat geldt dus ook als je in augustus een bezoek brengt aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

Noodzakelijke vaccinaties Brazilië

Voor Brazilië worden in ieder geval de volgende vaccinaties aanbevolen:

  • Vaccinatie tegen gele koorts.
  • Vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio).
  • Vaccinatie tegen Hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Malaria in bepaalde gebieden

Daarnaast komt er malaria voor in bepaalde gebieden. Voor het gebied rondom Rio de Janeiro geldt dat niet. Afhankelijk van je gezondheid kan het toch verstandig zijn om malariapillen in te nemen of andere maatregelen te treffen om de muggen te weren. Laat je hierover informeren door bijvoorbeeld je huisarts.

Vergoeding van vaccinaties en malariapillen

Vaccinaties en malariapillen worden niet vergoed door je reisverzekering. Bij het afsluiten van een reisverzekering hoef je daar dus geen rekening mee te houden. Wel zijn er veel zorgverzekeraars die vaccinaties en/of malariapillen vergoeden vanuit een aanvullende verzekering. Sommige verzekeraars vergoeden een bepaald bedrag, terwijl bij andere verzekeraars alle kosten gedekt zijn. Bekijk ons vergoedingsoverzicht vaccinaties om te zien hoe het bij jouw zorgverzekering zit.

Olympische Spelen Rio en reisverzekering

Naast vaccinaties en geneesmiddelen zijn er nog meer belangrijke dingen om op te letten als je naar de Olympische Spelen gaat. Lees ook onze andere artikelen met tips voor je reisverzekering in Rio.

 

Lees meer over: reisverzekering, zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603