Verstandskiezen trekken: vergoedt je basisverzekering of tandartsverzekering de kosten?

| Door: (2 reacties)

Verstandskiezen trekken: vergoedt je basisverzekering of tandartsverzekering de kosten?Zorgverzekering

Moet jij je verstandskiezen laten trekken? Dan ben je al snel een paar honderd euro kwijt. Je wilt natuurlijk weten of je zorgverzekering de kosten vergoedt. Afhankelijk van waar je de ingreep laat doen, worden de kosten vergoed door je tandartsverzekering of basisverzekering.

Verstandskiezen laten trekken door tandarts valt onder tandartsverzekering

Doet jouw tandarts de ingreep? Dan heb je een tandartsverzekering nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Hoeveel je precies vergoed krijgt, hangt af van de dekking van je tandartsverzekering. Je hebt tandartsverzekeringen die tot 250 euro vergoeden, maar ook verzekeringen die tot 1000 euro gaan. Goed om te weten dat je eigen risico nooit geldt voor je tandartsverzekering.

In ons vergoedingsoverzicht tandartskosten kun je zien wat jouw tandartsverzekering precies vergoedt.

Verstandskiezen laten trekken door kaakchirurg valt onder basisverzekering

In de meeste gevallen verwijst jouw tandarts je door naar een kaakchirurg. Zeker als het om het trekken van verstandskiezen gaat. Dit is een medisch-specialistische ingreep die veel tandartsen niet kunnen of willen doen. In dat geval worden de kosten door de basisverzekering vergoed. Deze kosten vallen wel onder het eigen risico (385 euro in 2016). Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, moet je de kaakchirurg wel een doorverwijzing van je tandarts kunnen tonen.

Zorgverzekering vergelijken 2017

Lees alles over de veranderingen in 2017 + maak een vergelijking om te zien wat voor jou de beste zorgverzekering 2017 is.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
  1. Heb ik recht op aftrek van de belastingdienst als ik m’n verstandskiezen door de kaakchirurg heb laten trekken?

    iidii 8 februari 2016 om 12:51
  2. Beste Iidii,

    De specifieke zorgkosten zijn aftrekbaar. De tandartskosten vallen onder de geneeskundige en heelkundige hulp. Of je in jouw specifieke geval recht hebt op belasting aftrek kun je vinden op de website van de belastingdienst.

    Michelle van Amelsfort (Independer.nl) 8 februari 2016 om 14:05
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603