Vier tips voor de beste studenten zorgverzekering in 2017

| Door: (nog geen reacties)

Vier tips voor de beste studenten zorgverzekering in 2017Zorgverzekering

Als student kun je iedere euro goed gebruiken. Je wilt dus zeker niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om als student een goedkope zorgverzekering af te sluiten voor 2017. Independer helpt je daar graag bij en geeft een paar tips.

Vergeet geen zorgtoeslag aan te vragen

De kans is groot dat je als student recht hebt op zorgtoeslag. Je moet dit wel zelf aanvragen op de website van de Belastingdienst. Als je in 2017 niet meer verdient dan € 27.857,- (in 2016 € 27.012,-), heb je recht op zorgtoeslag. Meer informatie vind je op onze pagina over zorgtoeslag.

Kies de juiste basisverzekering

De inhoud van de basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Die wordt namelijk door de overheid bepaald. Maar basisverzekeringen verschillen wel in het aantal zorgverleners waar zij afspraken mee maken. Er zijn vier soorten basisverzekeringen:

Met een budgetpolis krijg je maar bij een beperkt aantal zorgverleners alle kosten vergoed. Bij een naturapolis en combinatiepolis zijn dat er al een stuk meer. En met een restitutiepolis heb je altijd volledig vrije zorgkeuze. Kijk dus goed of je met jouw polis bij je zorgverleners terecht kunt. Dat kun je doen op onze zorgverlenerspagina.

Goed om te weten: je kunt altijd je eigen huisarts of tandarts kiezen.

Kijk kritisch naar je aanvullende verzekering

De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorgkosten waar je als student mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, vervoer met de ambulance, opname in het ziekenhuis en het gebruik van medicijn. Voor zorg die niet door het basispakket vergoed wordt, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Zorgverzekeraars bieden meerdere aanvullende verzekeringen aan, bijvoorbeeld voor de tandarts, fysiotherapeut of alternatief genezer.

Een aanvullende verzekering kost al snel tien tot vijftien euro per maand, bovenop de premie van de basisverzekering. Veel studenten hebben een aanvullende verzekering die ze niet of nauwelijks gebruiken. Zonde van je geld! Bedenk dus goed welke zorg je in 2017 nodig denkt te hebben en of je daar een aanvullende verzekering voor moet afsluiten.

Overweeg een speciale studentenzorgverzekering

Een aantal verzekeraars biedt een speciale zorgverzekering voor studenten aan. Hier zitten vergoedingen in die voor studenten vaak belangrijk zijn, bijvoorbeeld voor anticonceptie, medische zorg in het buitenland of kosten voor de tandarts of fysiotherapeut. Wij hebben de speciale studentenzorgverzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603