Komende tijd gaan veel Nederlanders de sneeuw opzoeken voor een leuke wintersportvakantie. Natuurlijk hopen we dat je heelhuids weer thuiskomt. Toch kan er altijd wat gebeuren. Dan is het goed om te weten welke zorg je vergoed krijgt van je zorgverzekering.

Wintersport en basisverzekering

De basisverzekering dekt spoedeisende hulp in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief voor die behandeling. Als de kosten in het buitenlandse ziekenhuis hoger zijn, moet je het verschil zelf bijbetalen. De eventuele helikoptervlucht van de piste naar het ziekenhuis valt niet onder de basisverzekering. En moet je met een gipsvlucht terug naar Nederland? Ook deze kosten krijg je niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Wintersport en aanvullende verzekering

Heb je een aanvullende verzekering die spoedeisende hulp in Europa of daarbuiten volledig vergoed? Dan krijg je het verschil tussen het maximale Nederlandse tarief en het buitenlandse tarief gewoon vergoed. Het is wel belangrijk om te weten wat je precies vergoed krijgt, dat kan per aanvullende verzekering verschillen. Bekijk hiervoor ons vergoedingsoverzicht spoedeisende hulp buitenland. Helaas worden de kosten voor de helikoptervlucht vanaf de piste naar het ziekenhuis of een gipsvlucht terug naar Nederland ook door deze aanvullende verzekering niet vergoed.

Zorgverzekering en reisverzekering

Wil je wel verzekerd zijn voor de kosten van een helikopter- of gipsvlucht en de extra medische kosten in het buitenland? Dan is het slim om een reisverzekering met wintersportdekking en dekking voor geneeskundige kosten af te sluiten. Wil je goed verzekerd op wintersport gaan lees dan in dit artikel meer tips.

Europese zorgpas

Iedereen die in Nederland woont, kan een European Health Insurance Card (EHIC) aanvragen. Veel verzekeraars zetten de informatie die op de EHIC staat ook op de achterkant van je Nederlandse zorgpas. Is dit bij jou niet het geval? Dan kun je de EHIC bij je zorgverzekeraar aanvragen. Met deze kaart toon je aan dat je verzekerd bent voor medische zorg. Laat je deze kaart zien in het buitenland dan gaat in veel gevallen de rekening voor jouw behandeling rechtstreeks naar jouw zorgverzekeraar.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4