Werking medicinale cannabis opnieuw beoordeeld

| Door: (1 reactie)

Werking medicinale cannabis opnieuw beoordeeldZorgverzekering

Minister Schippers heeft naar aanleiding van een uitzending van Een Vandaag het Zorginstituut gevraagd opnieuw advies uit te brengen over medicinale cannabis. Op dit moment is hun advies om het niet te vergoeden uit de basisverzekering. Want er zou onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor de werking van medicinale cannabis.

Duitsland erkent werking wel

Vanuit de overheid is het Bureau Medicinale Cannabis verantwoordelijk voor de productie ervan. Zij geven aan dat er wel degelijk een positieve werking is. In bijvoorbeeld Duitsland zijn ze er wel van overtuigd en moeten verzekeraars het vergoeden aan zwaar zieke patiënten. Omdat het Duitsland zelf niet lukt om voldoende wiet te produceren, exporteren Nederlandse telers hun wiet naar Duitsland. De Nederlandse regel hiervoor is dat er jaarlijks maximaal 100 kilo naar een land geëxporteerd mag worden. Omdat dit voor Duitsland niet voldoende is, heeft minister Schippers een uitzondering gemaakt. Er mag naar Duitsland 700 kilo wiet per jaar worden uitgevoerd.

Nieuw onderzoek

Gedupeerde Nederlandse patiënten begrijpen niet dat deze uitzondering wordt gemaakt, terwijl er in Nederland nog wordt getwijfeld aan de medicinale werking van cannabis. Het nieuwe onderzoek van het Zorginstituut kan er voor zorgen dat er toch weer een vergoeding komt vanuit de basisverzekering. Wanneer dit gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. Meer weten? Medicinale Cannabis Startpagina biedt nieuws, onafhankelijke informatie en voorlichting over cannabis als medicijn.

    ©RMP 10 februari 2017 om 16:42
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603