Zorgverzekering 2016 voor studenten: vijf tips van Independer

| Door: (nog geen reacties)

Zorgverzekering

Als student wil je vooral niet te veel betalen voor je zorgverzekering in 2016. Tegelijkertijd wil je wel goed verzekerd zijn en gebruik kunnen maken van de zorg die je nodig hebt. Independer geeft vijf tips voor een goede zorgverzekering voor studenten.

1. Check de speciale studentenzorgverzekeringen

Een aantal zorgverzekeraars biedt speciale studentenzorgverzekering aan. Deze pakketten bieden vaak vergoedingen die studenten goed kunnen gebruiken, zoals medische hulp in het buitenland, brillen en lenzen en anticonceptie. Mogelijk is zo’n studentenzorgverzekering iets voor jou. Hieronder vind je een overzicht van de studentenzorgverzekeringen die je bij Independer kunt afsluiten.

Zorgverzekeraar Naam zorgverzekering Welke studenten? Maandpremie
Anderzorg Jong nvt € 15,75
Avéro Achmea Juist Voor Jou Studenten MBO/HBO/WO € 10,17
 . Juist Voor Jou Jongeren nvt € 20,01
CZ Jongeren nvt € 18,20
Menzis JongerenVerzorgd nvt € 15,95
inTwente AV Student MBO/HBO/WO € 14,25
Studenten Goed Verzekerd Aanvullend 1 ster + Extra Pakket Studenten HBO/WO € 5,50
 . Aanvullend 2 steren + Extra Pakket Studenten HBO/WO € 12,71
 . Aanvullend 3 sterren + Extra Pakket Studenten HBO/WO € 23,00
 . Aanvullend 4 sterren + Extra Pakket Studenten HBO/WO € 42,00
 . Basis Plus Module + Extra Pakket Studenten HBO/WO € 3,36
Turien & Co TC Jong Pakket nvt € 26,29
Univé Jong Pakket nvt € 27,95
UnitedConsumers VGZ Jong Pakket nvt € 26,29
VGZ VGZ Jong Pakket nvt € 26,29
Zilveren Kruis Aanvullend 1 ster MBO € 6,55
 . Aanvullend 2 sterren MBO € 14,95
 . Aanvullend 3 sterren MBO € 23,00
 . Aanvullend 4 sterren MBO € 42,00
 . Basis Plus Module MBO € 3,95
Zorg en Zekerheid  AV Basis MBO/HBO/WO € 11,10
 . AV GeZZin MBO/HBO/WO € 45,50
 . AV GeZZin Compact MBO/HBO/WO € 21,50
 . AV Plus MBO/HBO/WO € 43,25
 . AV Standaard MBO/HBO/WO € 18,25
 . AV Sure MBO/HBO/WO € 16,25
 . AV Top MBO/HBO/WO € 38,25
 . AV Totaal MBO/HBO/WO € 94,00

2. Kies een internetlabel

Als student regel je waarschijnlijk veel online. Daar kan je zorgverzekering ook wel bij. Er zijn steeds meer zorgverzekeringen waarbij je alles via internet regelt, die verzekeringen worden ook wel internetlabels genoemd. Al het contact met je zorgverzekeraar gaat dan via de mail en sociale media. Ook je declaraties dien je online in via de website of een app op je smartphone. Het voordeel van deze zorgverzekeringen is dat de premie een stuk lager is.

3. Verhoog je eigen risico in 2016

Maak je niet of nauwelijks gebruik van zorg uit de basisverzekering? Overweeg dan je eigen risico te verhogen. Hiermee kun je tot wel 300 euro per jaar besparen op je zorgverzekering. Het verplichte eigen risico in 2016 is 385 euro. Dit kun je in stappen van 100 euro verhogen tot maximaal 885 euro. Zorg er wel voor dat je dit forse bedrag kunt ophoesten mocht je het toch nodig hebben.

Goed om te weten dat het eigen risico niet geldt voor alle zorg uit de basisverzekering. Zo vallen de huisarts, kraamzorg en verloskundige hulp buiten het eigen risico. Ook zorg uit je aanvullende verzekering en tandartsverzekering gaat niet van je eigen risico af.

4. Kijk kritisch naar je dekkingswensen

Veel studenten zijn oververzekerd. Zonde, want je betaalt hierdoor wel meer premie. Bedenk daarom goed wat je in 2016 nodig hebt. Check ook goed wat een aanvullende verzekering precies vergoedt en hoeveel extra premie je daarvoor betaalt. Zo betaal je voor een tandartsverzekering minimaal 100 euro per jaar, terwijl twee keer een controle maximaal 50 euro kost.

5. Vergelijk zorgverzekeringen bij Independer

Tot slot: vergelijk zorgverzekeringen! De premieverschillen voor 2016 zijn enorm. Het is dus absoluut de moeite waard om even een vergelijking te maken. Dat kan eenvoudig bij Independer. Na het opgeven van een aantal wensen zie je direct welke zorgverzekering het beste bij jou past. Vaak kun je die direct bij ons afsluiten. Zo ben je binnen een paar minuten weer goed verzekerd voor 2016.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603