Zorgverzekering en je baby

| Door: (52 reacties)

Zorgverzekering en je babyZorgverzekering

Een pasgeboren baby moet je bij veel instanties aanmelden. Ook voor je zorgverzekering is het verplicht dat je het kind binnen vier maanden na de geboorte meeverzekert.  Meld je je baby te laat bij de zorgverzekeraar? Dan moeten je als ouders zelf de gemaakte zorgkosten betalen. Stichting De ombudsman vindt dit een te zware straf.

Gratis meeverzekerd tot 18 jaar

Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen premie voor een zorgverzekering te betalen. De overheid betaalt deze premie aan de zorgverzekeraars. Hiervoor moeten de kinderen wel zijn aangemeld bij de zorgverzekeraar van één van de ouders. Stichting De Ombudsman verleende het afgelopen jaar 10 keer hulp aan ouders die hun kind niet op tijd hadden ingeschreven. Tijdens en na een bevalling kunnen de zorgkosten oplopen. Bij een te late inschrijving moet de ouder deze kosten zelf betalen.

Hoe meld je een baby aan bij de zorgverzekeraar?

Kijk dan in ons overzicht voor het bijschrijven van je kind op je zorgverzekering.  Je kind mag je aanmelden bij jouw zorgverzekeraar of die van je partner.  Je kind krijgt dezelfde zorgverzekering als jij en kan alleen een aanvullende verzekering hebben als jij die ook hebt. Heeft je partner een uitgebreidere zorgverzekering? Meld je kind dan aan bij zijn zorgverzekeraar.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 4
Google+ 0
Klik hier om ons te volgen op Google+
Mayke Melgers

Over Mayke Melgers

Mayke zorgt er als junior productmanager woon-, reis- en zorgverzekeringen voor dat er interessante nieuwsberichten op het weblog komen en dat de vergelijking klopt. Ze helpt klanten graag met duidelijke en eerlijke informatie over hun verzekering. Lees verder

52 Reacties op dit artikel
 1. Moet je je kind ook alsnog aanmelden bij de zorgverzekeraar als je kind binnen drie dagen na de geboorte in het ziekenhuis overlijd?

  Winnie 8 augustus 2013 om 10:20
 2. Beste Winnie,

  Allereerst gecondoleerd met het verlies van uw kind. U moet inderdaad nog wel uw kind aanmelden bij de zorgverzekeraar. Dit omdat het ziekenhuis kosten heeft gemaakt.

  Chantal Klomp (Independer.nl) 8 augustus 2013 om 16:59
 3. Beste,

  Mijn partner en ik zijn bij een andere zorgverzekering verzekerd. Onze dochter stond bij mij verzekerd maar onlangs,toen ze net 5 maanden oud was, hebben we ze ook bij mijn partner bijgeschreven. Is dit nodig of moet ze slechts bij 1 van de ouders bijgeschreven zijn?
  Ps is het nog steeds zo dat als je je kind te laat bij de zorgverzekeraars hebt bijgeschreven dat je de kosten van dat jaar zelf moet betalen?

  Alvast bedankt!

  Mvg

  Lieve 29 augustus 2013 om 14:56
 4. Beste Lieve,

  Uw dochter kan niet bij beide ouders verzekerd zijn, het beste is om haar mee te verzekeren bij degene die de meest uitgebreide verzekering heeft. Als je je baby te laat aanmeldt, dan zijn de zorgkosten die tot die tijd eventueel gemaakt zijn voor eigen rekening.

  Chantal Klomp (Independer.nl) 3 september 2013 om 17:13
 5. hoi Chantal,
  Onze kindjes staan bij mij op de polis nu heeft mijn man een betere verzekering als mij vergoeding van brillen ik niet dus kwam we er achter dat ik zelf haar brilletje moest betalen.
  Kunnen we de kindjes nog overschrijven op de polis van mijn man.
  Dank u.
  Mvg Guusje.

  guusje 11 december 2013 om 22:51
 6. Beste Guusje,

  Ja hoor, dit is geen enkel probleem. U kunt dit aangeven bij de verzekeraar, en zij zullen de kinderen overschrijven.

  Chantal Klomp (Independer.nl) 12 december 2013 om 09:28
 7. Hoi,

  Wij moeten ons kind nog aangeven bij een van beide zorgverzekeraars (die van mij of mijn partner; dit is binnen de 4 maanden) maar willen ook nog van verzekering veranderen voor 2014. Gaat het goed als wij de baby bij een van beiden bij schrijven en dan gelijk overstappen?

  Mvg,

  Ralph

  Ralph 30 december 2013 om 15:09
 8. Beste Ralph,

  Dit kan inderdaad prima, zou geen problemen moeten opleveren.

  Chantal Klomp (Independer.nl) 31 december 2013 om 09:28
 9. Mijn zoontje is 20-02-13 geboren en had al eens naar mijn verzekeraar gebeld om hem erbij te schrijven.
  Tot ik een rekening thuis kreeg van onze huisarts, bleek hij nog niet verzekerd te zijn.
  Verzekeraar weer gebeld en is hij alsnog aangemeld per 08-08-13
  Nu heb ik een rekening gehad van het ziekenhuis €1.450 en die mag ik dus zelf betalen omdat hij naar hun zeggen te laat is aangemeld.
  En van mijn telefoontje is daar niks te zien…
  Kan ik hier nog iets aan doen?

  Melanie 7 januari 2014 om 22:29
 10. Beste Melanie,

  Dit is wel een hele vervelende situatie. Ik raad je aan om een officiele klacht in te dienen bij de verzekeraar, je geeft zelf aan dat je het hebt doorgegeven. Zij zijn verplicht om een klacht uit te zoeken. Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, dan kan je je nog wenden aan het SKGZ (Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen). Veel succes!

  Chantal Klomp (Independer.nl) 8 januari 2014 om 13:52
 11. Hoi ik ben thuis bevallen maar moest daarna naar ziekenhuis ze is geboren op 27 februari en krijg nu een rekening van bijna 800 omdat ze nog niet verzekerd is als ik haar nu verzeker een maand na geboorte hoef ik het dan niet zelf te betalen. Zet haar dan bij ons op de polis

  danie 6 april 2014 om 10:09
 12. Beste Danie,

  Je kunt het beste contact opnemen met de zorgverzekeraar waar je zelf verzekerd bent om je dochter mee te verzekeren. Dit kan namelijk pas wanneer je dochter een eigen BSN nummer heeft. De verzekeraar kan je vertellen of deze kosten alsnog vergoed worden.

  Michelle van Amelsfort (Independer.nl) 7 april 2014 om 12:12
 13. Hai. Mijn kind is geboren op 20-12-13. Mijn vrouw en ik waren apart verzekerd tot het einde van 2013. Omdat wij nu een gezin zijn geworden zijn we met z’n drieën overgestapt naar een andere zorgverzekeraar en dat ging in per 1 januari 2014. Nu krijgen wij een ziekenhuisrekening van ons baby maar kunnen we volgens beide zorgverzekeraars nergens declareren omdat we hem niet hadden aangemeld bij de oude verzekering van mijn vrouw, en de nieuwe zorgverzekering pas op 1 januari 2014 inging. De wet schrijft voor dat je als je je baby binnen 4 maanden na de geboorte verzekerd de verzekering mag ingaan vanaf de geboorte. Wij zijn netjes aansluitend op ons oude verzekering overgestapt bij de nieuwe . Omdat het een complete overstap betreft vond dit dus plaats per begin nieuwe jaar, dat is dus wel binnen de 4 maanden. Toch zijn beide verzekeraars niet behulpzaam. Betekend dit dat mijn kind dus van 20 tm 31 december niet verzekerd was, terwijl we gewoon netjes verzekerd waren? Hebben ze nou gelijk en zijn wij nu de pineut door bureaucratische regeltjes? Kunnen wij nog iets doen? Alvast bedankt voor uw antwoord

  Ramon 14 mei 2014 om 12:22
  • Wij zitten precies in het zelfde schuitje (tussen wal en schip)
   Ik ben benieuwd hoe dit is opgelost bij jullie Ramon?

   Melissa 6 maart 2015 om 21:59
 14. Beste Ramon.

  Wat jammer dat beide verzekeraars niet meewerken. Het beste zou zijn als de oude verzekeraar jullie kindje van 20-12-2013 tot en met 31-12-2013 verzekerd op één van beide polissen. Dit is normaal gesproken ook geen probleem. Door de overstap vallen jullie tussen wal en schip. Heel vervelend natuurlijk. Als beide verzekeraars echt niet meewerken, kunt u een klacht indienen. Dit moet serieus in behandeling genomen worden. Hopelijk komt u daar verder mee.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 15 mei 2014 om 11:43
 15. Bevallen via keizersnede op 8 april 2014, aangegeven op 9 april 2014 en die u tot mijn schrik dat het polisblad ingaat op 13 april 2014, niet ik nu duet ruim 1500 euro zelf betalen?

  Annemieke 20 mei 2014 om 21:29
  • Hoi Annemieke,

   Bedoel je dat de verzekering van je kindje pas op 14 april in gaat? Of dat je eigen verzekering op 14 april in is gegaan? In het eerste geval, kun je contact opnemen met de verzekeraar. Ze moeten de datum dan aanpassen naar de geboortedatum.

   Als je op het moment van de keizersnede niet verzekerd was, dan moeten de kosten helaas zelf betaald worden.

   Simone de Graaf (Independer.nl) 21 mei 2014 om 16:21
 16. Beste,

  Wij willen graag ons pasgeboren kind bijschrijven op één van onze polissen. Mijn partner en ik zijn verzekerd bij verschillende maatschappijen. Stel dat we hem nu bijschrijven bij zijn moeder, kunnen we hem dan in de toekomst nog verplaatsen naar de polis van zijn vader?

  Alvast bedankt voor uw antwoord.

  Groeten,
  Sander

  Sander 16 juli 2014 om 16:29
  • Beste Sander,

   Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje! Het is geen enkele probleem om jullie zoon in de toekomst op een andere polis mee te verzekeren. Dit kan zelfs tussentijds. We raden aan een kind mee te verzekeren op de polis met de uitgebreidste dekking.

   Simone de Graaf (Independer.nl) 17 juli 2014 om 16:35
 17. We hebben een dispuut met VGZ. Mijn schoondochter zegt dat ze haar dochter heeft aangemeld 14 dagen na de geboorte. Vgz beweert echter dat ze pas in september is aangemeld. (Precies 5 maanden na haar geboorte) nu willen de de 2 opname dagen, de dag van haar geboorte 18 april tot de 20ste niet vergoeden, omdat het ziekenhuis de rekening op naam van de kleine heeft gezet. Kan dit zomaar? Zij hebben nl de middelen niet om dit te betalen.

  Met vriendelijke groet,
  Annet Schrauwen

  Annet Schrauwen 17 juli 2014 om 12:52
 18. Hoi Annet,

  Dit is nogal een lastige situatie. Als VGZ inderdaad pas na 5 maanden een aanmelding heeft ontvangen, hoeven zij de kosten niet te vergoeden. Een kindje moet namelijk binnen 4 maanden na de geboortedatum zijn aangemeld. Uw zus geeft aan al na14 dagen contact opgenomen te hebben. Als zij nog weet wanneer ze contact heeft opgenomen en dit kan aantonen, kan de VGZ de polis misschien toch nog met terugwerkende kracht in laten gaan.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 17 juli 2014 om 16:40
 19. Ik ben een nederlandse man en ben hier natuurlijk ook zorg verzekerd. ik ben getrouwd met een buitenlandse vrouw die nog geen verblijfs-vergunning heeft en dus nog in het buitenland woont. Mijn vrouw is nu ruim 7 maanden zwanger en zal dus in het buitenland bevallen. Kan ik de kosten van de bevalling bij mijn verzekering declareren ? En kan ik onze baby aangeven bij mijn zorgverzekering.. ook als die nog niet in Nederland is ?
  B.V.D
  Marc

  Marc 18 augustus 2014 om 11:58
 20. Beste Marc,
  De kosten rondom de zwangerschap en bevalling kunnen niet bij jouw zorgverzekering geclaimd worden. Deze kosten kunnen alleen geclaimd worden op de verzekering van de moeder. De baby kan pas worden bijgeschreven als hij of zij in Nederland staat ingeschreven.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 18 augustus 2014 om 17:16
 21. Beste simone,

  Mijn dochtertje van 6 weken heeft 5 dagen in het ziekenhuis gelegen. Zij is bij mijn verzekeraar verzekert. Nou kreeg ik net een brief van mijn verzekeraar dat ik mijn eigen risico volledig moet betalen vanwege DBC-kosten (B segment). Ik denk dat dit de opnamen van mijn dochtertje betreft (ga nog bellen of dat klopt). Maar klopt het dat de door de ziekenhuis gemaakte kosten op mijn eigen risico wordt verhaald?

  Kelly 27 september 2014 om 13:13
 22. Hoi Kelly,
  Wat vervelend dat je dochtertje in het ziekenhuis heeft gelegen. De zorgkosten die gemaakt zijn voor haar, mogen niet van jouw eigen risico afgaan. Het is inderdaad verstandig om na te gaan bij de verzekeraar om welke kosten het precies gaat.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 29 september 2014 om 12:04
 23. Beste,

  11 oktober is onze dochter geboren. Moeder en ik zijn bij verzekerd bij unive met het zekur extra pakket. Bij dit pakket zit een aanvullende zorgverzekering. Volgens zekur moeten wij voor de baby extra bijbetalen omdat het een aanvullend zorgpakket betreft. Mag dit? Ik was namelijk van mening dat de baby ” gratis” wordt meeverzekerd bij degene ze wordt bijgeschreven.

  Rens Besseling 13 oktober 2014 om 20:22
 24. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!
  De basisverzekering is altijd gratis voor kinderen, maar voor de aanvullende dekking mogen verzekeraars een premie vragen. U kunt wel de verzekeraar vragen om het aanvullend pakket niet voor uw dochter op te maken.

  Lisa Kaspers (Independer.nl) 14 oktober 2014 om 19:01
 25. Mijn kleinkind is in China geboren. Een van de ouders heeft de Nederlandse nationaliteit en de andere , de moeder, de Chinese. zij willen hun kind dat de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen verzekeren op de polis bij de vader. De verzekering zegt dat dit niet kan. Het zpu bij de moeder moeten. de moeder is nu net in bezit van een MVV en heeft inburgering deel 1 afgerond. de baby is nu 6 weken en heeft nu net een paspoort en sofinr.
  Mag de verzekering de baby weigeren?

  H.Jans-Beken 28 oktober 2014 om 21:32
 26. Beste H. Jans-Beken,
  Wat vervelend dat de baby geweigerd is bij de verzekering van de vader. We hebben uitgezocht of dit mag. Dit is van meerdere factoren afhankelijk.Om dit goedvoor u uit te zoeken hebben we meer informatie nodig. Het is van belang om te weten of de vader en moeder op hetzelfde adres staat ingeschreven. Heeft de baby de Nederlandse nationaliteit? En bij welke verzekeraar is de baby geweigerd? U kunt de gegevens mailen naar webcare@independer.nl.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 31 oktober 2014 om 13:19
 27. Hier een vraag die ik nergens kan vinden; geldt voor kinderen altijd vrije zorgkeuze ongeacht de verzekering van de ouder(s)?

  M. Kleine 24 november 2014 om 20:01
 28. Hoi M. Kleine,
  Voor kinderen geldt dezelfde keuzevrijheid als de ouders. Dus als jij geen volledige vrije zorgkeuze hebt, heeft je kind dat ook niet.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 25 november 2014 om 09:03
 29. Hallo. Ons kindje wordt verwacht op 22-12-2014. Nu willen wij graag overstappen naar een andere zorgverzekering per 01-01-2015. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de overstap goed verloopt, ook ivm kraamzorg en andere vergoedingen? Vallen de kosten van kraamzorg en de bevalling nog onder de oude zorgverzekeringsmaatschappij?

  Janssen 26 november 2014 om 17:16
 30. Beste Janssen,
  Als de bevalling dit jaar is, worden de kosten vergoed door je huidige/oude verzekeraar. Dit geldt ook voor de kraamzorg. Stel dat jullie kindje in januari geboren wordt, dan valt het onder de nieuwe zorgverzekering. Kraamzorg moet dan opnieuw worden aangevraagd. Het is voor jullie wel een risico om over te stappen, omdat je niet precies weet wanneer het kindje geboren wordt. Als je toch graag wil overstappen, raad ik aan om bij de nieuwe verzekering ook een aanvullende verzekering af te sluiten voor de eigen bijdrage van kraamzorg en eventueel een ziekenhuisbevalling. Hou dan ook goed in de gaten dat de overstap goed verloopt. Je wil je natuurlijk niet druk maken om een verzekering als je een kindje verwacht.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 27 november 2014 om 09:10
 31. Mijn kleindochter staat ingeschreven op de polis van de vader. Deze is recentelijk overleden. Kunnen wij mijn kleindochter zonder moeite overzetten naar de polis van mijn dochter( de moeder)?

  S. de Jong 5 december 2014 om 17:54
 32. Beste S. de Jong,
  Wat erg dat de vader van uw kleindochter is overleden. Het is geen probleem om haar vanaf nu mee te verzekeren met haar moeder. Uw dochter kan een nieuwe verzekering aanvragen voor zichzelf en uw kleindochter. Of ze kan haar huidige verzekering wijzigen.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 8 december 2014 om 09:49
 33. Onze zoon is in december 2013 geboren en ik heb hem destijds bij onze nieuwe verzekering aangemeld per 1 januari 2014, echter een jaar na dato krijgen we een factuur van het ziekenhuis die ik nergens kan declareren. Onze huidige verzekering zegt dat wij deze bij de oude verzekering moeten verzekeren aangezien hij in 2013 geboren is, dit lijkt logisch maar ik heb onze zoon destijds niet bij de oude verzekering aangemeld aangezien we toch binnen 3 weken zouden overstappen en dit binnen de wettelijke termijn van 4 maanden is. Alleen wil de oude verzekering niet meewerken en zeggen dat het mijn fout is. Wat kunnen wij nu doen?

  Lisette 17 december 2014 om 14:26
 34. Hoi Lisette,
  Dit is een hele vervelende situatie. Het is jammer dat de oude verzekeraar niet wil meewerken. Het enige dat je kunt doen is een klacht indienen bij de verzekeraar. Als je er dan nog niet uitkomt kun je naar de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 18 december 2014 om 09:21
 35. Hallo Lisette,
  Mijn dochter van 4 jaar heeft een aparte polis met basisverzekering.
  Is het verstandig om voor haar al een aanvullende verzekering af te sluiten?
  Of is ze nog te jong hiervoor en doe je dat als het kind ouder wordt? Ze is verder gezond en heeft nog geen problemen met haar gebit. Maar goed, dat kan natuurlijk veranderen.
  Wat doen andere mensen met jonge kinderen?
  Mijn man en ik hebben beiden een basisverzekering en tandartsverzekering.

  Wendy 18 december 2014 om 11:37
  • Sorry, ik gebruikte de naam Lisette, maar had niet goed gekeken! Dat was de naam van de andere vraagstelster! Excuses.

   Wendy 18 december 2014 om 11:38
 36. Goede avond,

  Misschien is het antwoord hier al gegeven maar heb ik het gemist:
  stel ik heb een aanvullende verzekering voor alternatieve zorg met een max van 500,-
  en mijn kind maakt hier gebruik van, €100,- wordt vergoed. Tegoed is dan nog 400.

  Nu maak ik gebruik van deze vergoeding, ook €100. Hebben wij daarna nog een gezamelijk tegoed van €300? Of hebben mijn kind ik beide een max tegoed van €500?

  Gr. Elsa

  Elsa 20 december 2014 om 22:32
 37. Hoi Elsa,
  De vergoeding is per persoon. Jullie hebben dus beide recht op een vergoeding van € 500,-.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 22 december 2014 om 18:26
 38. Goedenavond,
  wij krijgen in juni ons eerste kindje.
  Nu komt ze op mijn verzekering want ik ben beter verzekerd dan mijn vriend.
  moet ze dan op mijn naam staan ? Of kan ze ook bij mij verzekerd zijn terwijl ze de achternaam van mijn vriend draagt ?

  valery 11 januari 2015 om 19:21
 39. Hoi Valery, gefelicteerd met je zwangerschap. Jullie kindje mag op één van de verzekering van zijn of haar ouders. Het maakt dus niets uit of jullie kindje dan een andere achternaam draagt dan jij. Je kunt na de geboorte jullie kindje aanmelden bij de verzekeraar.

  Lisa Kaspers (Independer.nl) 12 januari 2015 om 10:20
 40. Mijn zoontje staat bij mij ingeschreven op de zorgverzekering, nu zijn mijn ex en ik uitelkaar en ik woon bij mijn ouders. Mijn ex weigert dat ik mijn zoon bij mij als woonadres laat inschrijven. Hoe zit het dan als ik naar een dokter wil en doet de verzekeraar moeilijk als mijn zoon niet op mijn woonadres staat , Maar wel op mijn verzekering?

  tat 26 januari 2015 om 00:22
 41. Hoi Tat,
  Wat vervelend. Gelukkig doen verzekeraars hier niet moeilijk over. Het is niet erg dat jouw zoon bij jou verzekerd is, maar bij zijn vader staat ingeschreven. Jullie kunnen er ook voor kiezen om je zoon op de polis bij zijn vader te laten zetten. Dit mag namelijk ook tussentijds.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 26 januari 2015 om 10:06
 42. Onze dochter is in december 2013 geboren, zij heeft nog 50 minuten mogen leven alvorens zij is overleden! Een BSN-nummer heeft zij niet aangezien zij hiervoor te kort heeft geleefd, nu hebben wij haar ook niet aangemeld bij de zorgverzekering, ook met die gedachte dat wanneer zij geen BSN-nummer heeft er ook geen polis op haar naam gemaakt kan worden… Volgens ons een reële gedachte in een periode waar je andere dingen aan het hoofd hebt!

  Nu een jaar en 3 maand later krijgen wij bericht van het ziekenhuis dat de rekeningen niet vergoed worden, omdat onze dochter niet was ingeschreven! Had onze dochter zonder BSN-nummer ingeschreven moeten worden en is dit na zo’n lange periode nadien nog mogelijk?

  Gert 17 maart 2015 om 16:07
 43. Beste Gert,
  Wat vreselijk dat jullie je dochter verloren hebben. En dan ook nog rekeningen krijgen. Ik kan me goed voorstellen dat jullie er niet bij stil hebben gestaan om je dochter aan te melden bij de zorgverzekeraar. Inderdaad heb je wel andere dingen aan je hoofd op dat moment.

  Een kindje moet uiterlijk 4 maanden na de geboorte zijn aangemeld. Alsnog aanmelden kan dus eigenlijk niet. Wel zijn wij van mening dat de verzekeraar iets moet kunnen betekenen jullie situatie. Bijvoorbeeld de rekeningen van het ziekenhuis alsnog vergoeden.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 18 maart 2015 om 11:40
 44. @Gert: ik begreep vandaag dat het eerder is voorgekomen dat er een rekening alsnog vergoed werd door de verzekeraar. In deze situatie is het kindje ook vrij snel na geboorte overleden en niet aangemeld bij de verzekeraar. We kunnen eventueel contact opnemen met julie verzekeraar als jullie er niet uitkomen. We helpen graag!

  Simone de Graaf (Independer.nl) 19 maart 2015 om 13:22
 45. Mijn zoon is 5 nov 2014 geboren ik ben in het ziekenhuis bevallen en kort daarna meerdere malen opgenomen ik heb in januari contact opgenomen met mijn zprgverzekeraar omdat ik een factuur ontving van het ziektnhuis en de huisartsenpost. Nu zeggen ze dat ze zien dat ik in januari contact met hun heb opgenomen maar om een andere factuur en niet voor aanmelding dit is niet waar. Nu is het inmiddels 4,5 mnd na bevallimg en zeggen ze dat het niet meer kan.wat nu?

  Marie 20 maart 2015 om 22:03
  • Beste Marie,
   Wat een vervelende situatie zeg. Zeker omdat je in januari al contact hebt opgenomen om je zoon aan te melden. Je hebt normaal gesproken 4 maanden de tijd om een kindje aan te melden. Die termijn is inderdaad voorbij. Omdat er wel al eerder contact geweest is met de verzekeraar, lijkt het me dat ze uw zoontje alsnog kunnen verzekeren per 5 november. Ik raad je aan om het verhaal op de mail te zetten naar de verzekeraar. Met de vraag om je zoontje toch nog in te schrijven. Of dat ze je zoontje per direct in schrijven, maar de rekeningen van het ziekenhuis wel vergoeden.

   Simone de Graaf (Independer.nl) 23 maart 2015 om 14:06
 46. Vraagje? Mijn zoontje is al 8jaar bij mijn polis ingeschreven.. Maar kan ik hem nu ook één deze dagen bij mijn vriend bijschrijven en bij mij uitschrijven. Hij heeft namelijk n betere polis!!
  Groetjes van Sheila

  Sheila Klein 22 maart 2015 om 10:48
  • Hoi Sheila,
   Je zoontje kan tussentijds overstappen. Je vriend kan hem aanmelden bij zijn verzekering per de eerste van een nieuwe maand. Nu zou dit 1 april zijn. Jij kan dan bij jouw verzekeraar zorgen dat hij wordt uitgeschreven per die datum.

   Simone de Graaf (Independer.nl) 23 maart 2015 om 14:08
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

RSS Feed


Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

28.069
8.593
982