Geld lenen is niet gratis, want je betaalt er rente voor. Maar om een lening af te sluiten hoef je niets te betalen. Dat benadrukte de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onlangs in haar nieuwsbrief en ook het tv-programma Opgelicht besteedde er aandacht aan.

Geld kwijt

Je hoeft dus niet te betalen voor het krijgen van een lening. Bedrijven die je dat vragen, zijn meestal niet te vertrouwen. De AFM krijgt regelmatig meldingen binnen van consumenten over illegale kredietaanbieders, die zo geld aan je proberen te verdienen. Zij vragen je vooraf te betalen voor het krijgen van een lening, maar daarna hoor je niets meer van ze.

Te mooi om waar te zijn

Ook Independer krijgt regelmatig signalen dat er dubieuze partijen in de markt actief zijn. Zij kunnen je zogenaamd veel geld lenen tegen een lage rente. En ze stellen geen eisen aan bijvoorbeeld je inkomen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, en dus is het ook niet waar.

Check de kredietverstrekker

Wil je geld lenen? Doe dit dan via een bemiddelaar of aanbieder waarvan je weet dat het een betrouwbare partij is. Je kunt onder andere controleren of een aanbieder een vergunning heeft op de website van de AFM. En je hoeft dus nooit te betalen voor advies of bemiddeling voor een lening. Want adviseurs en bemiddelaars worden betaald door de kredietverstrekker voor het werk dat zij doen voor jou.

Praat mee2 Reacties op “Betaal nooit voor afsluiten van lening”
  1. Michiel (Independer.nl) schreef op 

    Beste Rita,

    Helaas kan Independer in jouw situatie niets voor je betekenen.
    Het is verstandig om contact op te nemen met jouw huisbank.

  2. Rita De Messemaeker schreef op 

    Hallo, ik ben op zoek naar een lening van 1250€. Sta wel nog tot eind juni 2019 op de zwarte list. Heb op internet aan het zoeken geweest. Ben al 1 keer opgelicht geweest. En de tweede keer, heb ik het juist op tijd gemerkt. Heeft u enig idee, hoe ik aan een eerlijke lening kan komen, terwijl ik nog een BKR heb?

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Moet nog afwachten wat resultaat is
6