Op dit moment ontvangen we meldingen van consumenten dat er mails in omloop zijn met daarin een zogenaamde winactie van Independer. Bij deze actie zou je een ‘gratis zorgverzekering’ krijgen. Let op: deze actie komt niet van Independer, maar is een vorm van oplichting. Ontvang je dus een ‘Independer-aanbieding’ via social media, e-mail of SMS? Doe er niet aan mee. De actie ziet er als volgt uit:

Wat moet je (niet) doen?

Fraudeurs gebruiken de naam en het logo van een bekend bedrijf om bijvoorbeeld jouw gegevens te verzamelen of om je te verleiden naar een (duur) 0909-nummer te laten bellen. Vaak zien de nep aanbiedingen er professioneel en betrouwbaar uit. Wat te doen en waarop te letten?

  • Vul je gegevens vooral niet in, klik nergens op en gooi de e-mail weg.
  • Let op: e-mails van Independer zijn altijd afkomstig van een e-mailadres met @independer.nl
  • Check: we verwijzen alleen naar onze eigen website (https://www.independer.nl) en gebruiken altijd https.
  • Twijfel je of het misschien toch een winactie is? Bekijk dan onze website en social media-kanalen. Daar zul je dergelijke acties terug moeten vinden.

Er is inmiddels bij de Fraude Helpdesk melding gemaakt van de nep-actie.

Meer informatie of een klacht indienen

Twijfel je of een e-mail of aanbieding echt van Independer afkomstig is? Ga er dan niet op in en neem contact op met onze klantenservice. We checken het graag even samen met je. Je kunt ook terecht bij de Autoriteit Consument & Markt. Hier kun je een klacht indienen als je een nep aanbieding ontvangt. Op de website van het consumentenprogramma Opgelicht lees je meer over het onderwerp van nep-acties.

 

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4