Niet alleen in Georgië wordt goed gemold. Ook in Nederland moet je goed opletten dat je niet met open ogen in de mollenstreken trapt. Geld lenen is namelijk niet zomaar iets. Je moet er goed over nadenken en je moet goed weten wat de gevolgen zijn. Independer helpt je hier graag bij. Ga je een lening afsluiten? Let dan goed op de vijf onderstaande voorwaarden.

Mollenstreek 1: een te hoge rente

Als je besluit geld te gaan lenen is het belangrijk dat je altijd een vergelijking maakt tussen meerdere aanbieders. Alleen op die manier kun je voor jezelf uitvinden wat de beste lening is en bij welke aanbieder je de beste (en laagste) rente betaalt. Bedenk je hierbij dat het wettelijk bepaald is dat de rente nooit hoger mag zijn dan 14%.

Mollenstreek 2: de kredietverstrekker heeft geen vergunning

Niet iedereen mag zomaar een lening uitgeven. Banken of kredietverstrekkers die leningen aanbieden moeten hiervoor een vergunning hebben van De Nederlandsche Bank. Leen je een bedrag bij een ander bedrijf? Bijvoorbeeld online? Dan moeten zij hiervoor een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) hebben. Kijk hier dus goed naar.

Mollenstreek 3: je kunt niet tussentijds aflossen

Als je een keer een financiële meevaller hebt, wil je die misschien wel gebruiken om (een gedeelte van) je lening af te lossen. Je wilt dan niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Bij sommige kredietverstrekkers moet je een boete betalen als je (een gedeelte van) je lening aflost. Hierdoor ben je dus nog meer extra geld kwijt aan je lening. En dat wil natuurlijk niemand.

Mollenstreek 4: je moet een advies vergoeding betalen

Ga je een lening afsluiten? Dan wil je hier waarschijnlijk wel goed advies over ontvangen. De adviseur die jou hierbij helpt, wordt betaald door de bank. Zij mogen jou dus nooit administratie, bemiddelings- of advieskosten in rekening brengen. Het is zelfs verboden.

Mollenstreek 5: je wordt gedwongen tot snelle keuzes

Neem altijd rustig de tijd om de juiste beslissing te nemen. Laat je door niemand dwingen een snelle keuze te maken. Als je een lening afsluit is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. En houd rekening met het feit dat je langere tijd extra maandlasten hebt.

Praat mee4 Reacties op “5 mollenstreken bij het afsluiten van een lening”
  1. Bas Celissen schreef op 

    Molestreek nummer 6:
    Kredietverstrekkers beperken zich puur en alleen tot mensen die niet echt een lening nodig hebben en mensen die het echt nodig hebben kunnen nergends terecht. Een lening zou voor mij niet alleen beter zijn het geeft mij ook financiële rust het is een investering in de toekomst.

  2. Johanna schreef op 

    de streken van een dealer,,,,van autos,,, op papier,,,,,maar de lening die dan eventueel komt is onverantwoord,, waarschijnlijk kan en gaat deze dan gelukkig niet door.

  3. samuel araya biru schreef op 

    ik wil geld lenen

  4. J.a.van Willigen schreef op 

    Goede middag,
    Omdat we al 18 jaar in Spanje wonen,willen we door onze leeftijd en gezondheids klachten,graag weer terug naar Nederland.We hebben een paar leuke koopwoningen gevonden,maar kunnen nergens een hyptheek hierop krijgen,omdat we niet geregistreerd zijn in Nederland.Als we enkele maanden ingeschreven zouden staan op het adres van mijn schoonmoeder en ons dan in haar woonplaats laten registreren,kunnen we dan wel een hypotheek krijgen?Wat is uw advies?H.dank voor de moeite…Irene&Jan van Willigen.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Moet nog afwachten wat resultaat is
6