Autoverzekering geweigerd? Probeer verzekeraar Rialto Verzekeringen
Tip een vriend:

Autoverzekering geweigerd? Probeer verzekeraar Rialto Verzekeringen

Kun je om een bepaalde reden geen autoverzekering afsluiten? Bijvoorbeeld omdat je in het verleden een rijontzegging hebt gehad? Dan kun je via Independer alsnog aan een goede autoverzekering komen. Wij proberen dit dan bij Rialto Verzekeringen*. Wat Rialto precies voor autoverzekeraar is en waarom je hier dan wel een verzekering kan afsluiten, leggen we uit in dit artikel.  

Wat is Rialto?

Rialto is een verzekeraar die je wel accepteert, waar andere verzekeraars dit niet altijd doen. Zij doen dit wel tegen een hogere premie. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn auto kan verzekeren. Ook als je in het verleden bijvoorbeeld  een rijontzegging of strafblad hebt gekregen.

Wanneer sluit je een autoverzekering af bij Rialto?

Als een autoverzekeraar om wat voor reden dan ook je aanvraag niet wil accepteren, kunnen wij bij Rialto alsnog een offerte voor je aanvragen. Zij stellen wel een aantal andere voorwaarden voor het afsluiten van de verzekering.  Net als alle andere verzekeraars hebben zij geen verzekeringsplicht. Ook daar kun je dus alsnog geweigerd worden.

Welke voorwaarden heeft Rialto?

Rialto stelt de volgende voorwaarden:

 • Je betaalt minimaal drie maanden premie vooruit, ook bij een maandbetaling.
 • De dekking van een verzekering gaat in wanneer de premie en een ondertekend aanvraagformulier is ontvangen.
 • Je betaalt een waarborgsom van € 175,00.
 • Wordt de verzekering beëindigd, dan krijg je de waarborgsom teruggestort.

Schadevrije jaren bij Rialto

Net als bij andere verzekeraars, krijg je ook bij Rialto korting op je premie wanneer je schadevrije jaren hebt. Na controle zet Rialto de schadevrije jaren meteen op je polis. De teveel betaalde premie krijg je terug gestort.

Wanneer gaat je autoverzekering in?

Omdat Independer tussenpersoon is van Rialto, betaal je de eerste premie aan Independer. Zodra wij de betaling en een ondertekend aanvraagformulier van je hebben ontvangen, ben je verzekerd.

Wanneer kun je weer bij een andere autoverzekeraar terecht?

Wij houden je autoverzekering goed in de gaten. Wanneer wij zien dat je je autoverzekering bij een andere verzekeraar kunt afsluiten, regelen wij dit voor je. Wij willen niet dat je langer onnodig een hoge premie betaalt.

*Rialto Verzekeringen heet tegenwoordig de Vereende

Lees meer over: autoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

31 Antwoorden op “Autoverzekering geweigerd? Probeer verzekeraar Rialto Verzekeringen”

 1. Maurits schreef op 

  poep bericht,
  Dit wordt niet aangeboden door de telefonische medewerk(s) van independer.
  Wordt gewoon gezegd, 8 jaar na incident, niet te verzekeren via independer.

  1. Weijers schreef op 

   Wil weer autoverz na 3 jaar.strafblad opgelopen.lees dat ik 2 tot 3 x nornaal bedrag betaal.betaalde 250 per jaar voor 2001 skoda fabia.20 jaar schadevrij.alleen wa.las dat zo 700 per kwartaal wordt.dat is veel meer. Klopt dit

   1. Beste,

    Dat is een goede vraag. Helaas is het inderdaad zo dat de premie van de Vereende in het laatste jaar is gestegen. Hierdoor kan het inderdaad zo zijn dat de premie vele malen hoger is. Er is van te voren geen duidelijke premie te voorspellen, daarom maken zij eerst een offerte op voordat u kunt kiezen om het te accepteren.

 2. Beste Maurits,

  Wij bieden de verzekeringen bij Rialto nog niet zo lang aan via Independer. Misschien dat u daarom eerder niet verder kon worden geholpen door onze telefonische klantenservice. Als u een offerte voor een verzekering bij Rialto wilt ontvangen helpen wij u graag. Bel ons gerust op 035-6265544.

  1. Mohdem schreef op 

   Betaal ik dan meer dan normaal naast de voorwaarden

   1. Beste Mohdem,

    De verzekeraar Rialto heeft ondertussen hun naam veranderd, zij heten nu De Vereende.
    Bij De Vereende is de premie vanaf €200,-, dit dient dan voor 3 maanden vooruit betaald te worden en er is een waarbogsom van €175,-
    Vanaf 1 mei 2018 wordt de waarborgsom €268,-

 3. Abreyan schreef op 

  Hallo,
  Ik ben benieuwd of u ook verzekering afsluit voor busjes die te huur zijn. Ik wil een bus kopen en verhuren aan particulieren voor vakanties.

 4. Diana Gaus (Independer.nl) schreef op 

  Beste Abreyan,

  Helaas kan Independer u niet helpen met een verzekering bij regulieren verzekeraars, voor het verhuren van een bus aan particulieren. Dit betekent niet dat er geen mogelijkheden voor zijn bij deze verzekeraars. Wij adviseren u rechtstreeks contact op te nemen met verzekeraars en daar naar de mogelijkheden te vragen. Deze verzekeraars zijn vaak goedkoper dan Rialto.

 5. Ina schreef op 

  Ik heb een cis melding dit geld zowel voor mijn partner als mij,door een stomme inzicht fout van mij.
  Partner is hiervan ook de dupe.wat als ik alles overzet op een andere naam en toch in de auto blijf rijden,worden dan die personen ook de dupe van mijn stomme fout,Engels dit ook voor m’n partner.

 6. Beste Ina,

  In het aanvraagformulier wordt altijd gevraagd naar de aanvrager, de kentekenhouder en de hoofdbestuurder. Het maakt dus geen verschil of u de auto en de verzekering overzet op een andere naam. U blijft de hoofdbestuurder, dus zult u dit moeten opgeven in de aanvraag. Wanneer u een vraag niet volledig en naar waarheid beantwoord, dan bent u schuldig aan verzekeringsfraude. Ook de mensen die u hierin betrekt kunnen daar problemen mee krijgen. Wilt u weten welke mogelijkheden er in uw situatie zijn om de auto te verzekeren? Bel ons dan gerust op 035-6265544. Wij helpen u graag.

 7. e.wekker schreef op 

  Ik wens graag een WA-autoverzekering af te sluiten voor een bestelbusje Peugeot Expert 1996 voor eigen gebruik naar rommelmarkten in het weekend.
  21 jaar schadevrij gereden, doch 2008 (of 2009) vergeten mijn verzekeringspremie bij Centraal Beheer vergeten te betalen, waardoor door Centraal Beheer beeindigd. Heb toen tot eind 2011 bij Rialto mijn auto verzekerd. Te duur door de crisis, dus gestopt met autorijden. Nu met pensioen wil ik voor mijn hobby weer wat autorijden, maar wordt nog steeds afgewezen voor die ene keer wanbetaling, door Centraal Beheer en Interpolis.
  Wat nu, blijft dit zo ?

  1. Beste Wekker,

   Wat vervelend om te horen dat u de auto niet verzekerd krijgt. Verzekeraars morgen u weigeren omdat u in het verleden bent opgezegd wegens het niet op tijd betalen van de premie. De richtlijnen hiervoor kunnen per verzekeraar anders zijn. Wij willen graag voor u kijken of wij de auto wel kunnen verzekeren. Kunt u telefonisch contact met ons opnemen? Wij zijn voor u bereikbaar op nummer 035-62 65 544.

 8. Hans schreef op 

  Zowel mijn vrouw als ik zelf rijden beiden al een kleine 50 jaar schadevrij, alle schade die wij ooit hebben gehad werden veroorzaakt door derde zoals aangereden worden en/of vandalisme enz kortom, wij hadden de hoogste no-claim korting die er maar bereikt kon worden.

  Enkele jaren geleden hebben wij onze eigen auto verkocht en daarna hebben wij enkele jaren in een auto van onze dochter rondgereden tot dat mijn vrouw in 2012 zelf weer een nieuwe auto kocht en zei deze verzekerde bij Verzekeruzelf, helaas was onze no-claim korting vervallen maar onze auto was voor maar circa €18,00. per maand allrisk verzekerd.

  Maar nu komt het, begin dit jaar is er s’nachts een buitenspiegel van onze auto afgetrapt welk ik bij een door de verzekeraar geadviseerd bedrijf kon laten herstellen, het schade bedrag was circa €125,00. maar onlangs kreeg ik te horen dat de verzekeringspremie verhoogd zou worden van €18,00. per maand naar € 29,00. per maand waarna ik de verzekering hebt opgezegd en ik de auto elders wilde gaan verzekeren hetgeen tot nog toe niet is gelukt omdat wij buiten onze schuld de schade hadden aangemeld en hebben laten herstellen.

  Kortom, of de auto nu op mijn naam of op naam van mijn vrouw staat wij zijn beide aangemeld met twee jaar schade en kunnen ons alleen nog tegen een woekerprijs verzekeren dus dit is uiteindelijk onze beloning voor circa 50 jaar schadevrij auto rijden of is er nog een oplossing?

 9. Beste Hans,

  Wat een vervelende situatie. Als u een aantal jaar zelf geen auto heeft verzekerd op naam, dan begint u weer vanaf 0 schadevrije jaren met opbouwen. Alles was u in het verleden heeft opgebouwd bent u daardoor kwijt. De premieverhoging aan de hand van een schade heeft niets te maken met de hoogte van het schadebedrag. Daarom is het vaak beter om bij een kleine schade het schadebedrag zelf te betalen. Zo behoudt u de no-claimkorting en uw schadevrije jaren. Wij adviseren u contact op te nemen met Verzekeruzelf.nl om de schade terug te betalen. Zij herstellen vervolgens uw schadevrije jaren. Vraagt u ook direct na naar hoeveel schadevrije jaren zij dit aanpassen na het terugbetalen van de schade. U kunt vervolgens met dit hogere aantal schadevrije jaren bij een andere verzekeraar genieten van een scherpere premie.

  Wij kijken graag voor u waar wij de auto kunnen verzekeren en met hoeveel schade vrije jaren. Wij zijn voor u telefonisch bereikbaar op nummer 035-62 65 544.

 10. Marion schreef op 

  Goede avond,
  Mijn vriend heeft een probleem. Hij had 1 biertje gedronken en kreeg een spoed gevalletje met zijn kind en werd aangehouden, hij heeft daardoor een hoge boete maar geen rijontzegging, hij heeft pas 2 jaar zijn rijbewijs dus daardoor beginnend bestuurder. maar kan zijn auto nu nergens meer verzekeren. Wat nu?

 11. Beste Marion,

  Wij gaan graag voor u na waar u uw auto het voordeligst kunt verzekeren. U kunt ons hiervoor het beste even bellen, zodat we de situatie kunnen bespreken en kunnen kijken bij welke verzekeraar(s) we uw aanvraag kunnen voorleggen. Wij zijn vandaag bereikbaar tot 21:00 uur op 035-6265544. Wij helpen u graag.

 12. Danny van der meer schreef op 

  Hallo, ik heb een aangetekende brief gehad van Reaal dat ik mijn priveauto niet kan verzekeren ivm negatieve schadejaren op mijn bedrijfsverzekering. Dit is toch te gek voor woorden, al die schades zijn niet mijn schuld geweest. Nou ja 1 dan. Is dit nou normaal dat ik dan geen priveauto kan verzekeren ik vind het ronduit belachelijk want hij staat wel op de openbare weg. eerlijk gezegd vind ik het crimineel van de Reaal. Maar goed wat nu?!?

 13. Beste meneer Van der Meer,

  Wat vervelend dat u niet bij Reaal verzekerd kunt blijven in verband met de negatieve schadevrije jaren op naam van uw bedrijf. Wij gaan graag voor u na bij welke verzekeraar u wel terecht kunt, zodat u in elk geval weer met een gerust hart de weg op kunt. U kunt ons vandaag tot 21:00 uur bereiken op 035-6265544. Wij helpen u graag!

 14. j lieuwen de roeper schreef op 

  ik heb u schriftelijk verzocht om de premie van mijn rekening op de 1e week of de laatste week van de maand er af te halen.
  nu heeft u het weer op de 14e gedaan!
  wat kan ik nog meer of beter doen om u te vragen dat niet meer te doen?
  J de Roeper.
  moeder van WF lieuwen.

 15. j lieuwen de roeper schreef op 

  ik vroeg u om de premie in de eerste week of de laatste week van de maand er af te halen.
  u doet het nu weer op de 14e. j de roeper

 16. Beste mevrouw De Roeper,

  Vervelend dat de incassering weer halverwege de maand is geïncasseerd in plaats van op de eerste van de maand. Wij gaan graag voor u na waar dit door komt. Kunt u ons bellen op 035-6265544 of ons een mailtje met uw gegevens sturen naar info@independer.nl? Dan gaan wij er voor u achteraan dat dit opgelost wordt.

 17. Melvin schreef op 

  Beste independer,

  Ik vind het heel raar dat jullie Rialto zo prijzen.
  Het is uiterst absurd dat de meeste verzekeringen bij rialto beginnen bij 300 euro.
  En dan moet je nagaan dat je op zijn minst 3x 300 + 175 euro moet overmaken.
  Ofwel je bent gelijk 1000+ kwij’t voor een basis verzekering.

  Rialto zegt ook klaar te staan voor mensen die het bv even zwaar hebben gehad met betalen.
  Want rialto staat ook klaar voor mensen met betalingsverkeer achterstand om zo toch die mensen een auto te verzekeren..zodat ze op hun werk kunnen komen.

  Maar hoe kunnen die mensen ( en er zijn er genoeg die door omstandigheden ’t even niet kunnen betalen) zoveel geld betalen.

  Nou is dit mij niet overkomen qua betalingsachterstand , maar het is wel absurd dat mensen zo geld worden afgetroefd.

  Rialto is een bedrijf dat veel geld verdiend ,aan ongelukkige mensen.
  En geen bedrijf wat die mensen helpt om toch op het werk te kunnen komen.

  Streng verzekeren kan ook anders!

 18. Beste Melvin,

  U heeft een goed punt. Rialto is zeker niet voor iedereen een oplossing.
  Is de premie te hoog? Dan is het soms verstandiger om de auto te schorsen bij de RDW of te verkopen.

  Als er alleen sprake is van betaalproblemen zijn er vaak ook andere mogelijkheden bij reguliere verzekeraars. Maar is er meer aan de hand? Dan is soms alleen Rialto nog een mogelijkheid.

  Wij bieden Rialto alleen aan als er geen andere mogelijkheden zijn. Omdat zij enkel grote risico’s accepteren vragen zij hiervoor ook een hogere premie om de schadelast te kunnen dragen.

 19. Bert schreef op 

  Ik wil graag me Yamaha Raptor 660 verzekeren heb al midere verzekeringen gebelt ze willen hem allemaal niet verzekeren om dat ik officieel geen schade vrije jaren dit komt om dat ik al 10 jaar in bedrijfs auto rij dus auto van de zaak me vraag is kunnen jullie me veder helpen vriendelijke groet bert

 20. Beste Bert,

  Wat vervelend dat je nog geen goede verzekering hebt kunnen vinden. Wat ik wel weet is dat Diks.nl dit soort voertuigen kan verzekeren. Omdat zij met meerdere verzekeraars samenwerken kunnen zij u misschien ook vertellen welke verzekeraars eventueel korting kunnen bieden. Dit doen sommige verzekeraars als uw werkgever kan verklaren dat u schadevrij in een bedrijfsauto heeft gereden Hier gelden wel speciale regels voor dus laat u goed informeren van te voren.
  Ik hoop dat u hier iets aan heeft.

 21. Jannie schreef op 

  Even een voorbeeld: Ik heb een bronmertje van mijn broertje op mijn naam gehad, netjes verzekerd en al. Nu werd dot brommertje gestolen en is er aangifte van gedaan. Ze hebben het brommertje terug gevonden binnen een aantal daagjes. Nu komt het de brommer was onrijdbaar en moest opgehaald worden bij de politie depot. Vrijwaring en alles bleken de gegevens vanuit de politie niet te kloppen.Verzekering stop gezet. Maar ik kreeg het niet van mijn naam af want de gegevens klopte niet volgens de verzekeraar en konden niets voor me betekenen. van het kastje naar de muur gestuurd maanden lang, kwam de eerste boete van de rdw rijden zonder verzekering. Opgebeld situatie uitgelegd en papieren toegestuurd. Ik hoorde er niets van. Toen kwam de 2de boete waarbij ze continu verhoogde. (ik in de schuldsanering) geen idee wat ik kon doen en mijn contact persoon van de saneribg werd ook niet echt gehoord. Anyway na1,5 jaar kenteken van me naam gekregen maar wel doormiddel van de boete 2x rij ontzegging gehad van 3 maanden. Ik heb dus met niets doen en goede bedoelingen een notering op mijn naam staan. Wat kan ik hier aan doen?!

 22. Beste Jannie,

  Wat een ontzettend vervelende situatie. Wij adviseren u om een afspraak te maken bij een Juridisch Loket. Zij hebben kennis van uw rechten en plichten en kunnen u gratis advies geven. We hopen dat zij u kunnen helpen om dit probleem op te lossen.

 23. Ado schreef op 

  Mijn zoon wordt door achterstand met betalen bij een verzekering afgekeurd bij elke auto verzekering. Hij mag dus niet meer een auto verzekeren op zijn naam. Hij wilt nu af en toe mijn auto lenen om boodschappen te doen etc.

  Mijn vraag is mag hij dus mijn auto rijden en wat is het gevolg als hij toch dan een aanrijding krijgt zal mijn verzekering dan toch nog de schade dekken of helemaal niet?

  Met vriendelijke groeten.

  1. Sabrina Bus (Independer.nl) schreef op 

   Beste Ado,

   Wat vervelend dat uw zoon wordt afgewezen voor verzekeringen. U mag uw auto sporadisch uitlenen aan mensen. Mocht er dan iets gebeuren met de auto, dan wordt de eventuele schade verhaald op uw verzekering. In geval van schuldschade zullen dan ook uw schadevrije jaren worden aangesproken. We raden wel aan om door te geven aan de verzekeraar als uw zoon regelmatig/vaak met de auto gaat rijden, zodat zij dit kunnen beoordelen.

 24. michel van de berg schreef op 

  beste redactie,
  lees hier veel over geweigerde verzekeringen ivm in aanraking komen met justitie,
  misschien een domme vraag, geld dit ook als je in het buitenland met justitie in aanraking bent gekomen en de boete en rijontzegging al achter de rug hebt ?

 25. Karen van Wagensveld (Independer.nl) schreef op 

  Beste Michel,
  In een aanvraag voor een verzekering wordt gevraagd naar het strafrechtelijk verleden van de laatste 8 jaar. Ook een verleden uit het buitenland moet worden opgegeven en kan een reden zijn voor een verzekeraar om je te weigeren. De acceptatierichtlijnen verschillen per verzekeraar. Dit zelfde geldt voor een rijontzegging. Als je deze vraag stelt voor jezelf, adviseer ik je telefonisch contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan kijken bij welke verzekeraar de rijontzegging en het strafrechtelijk verleden acceptabel is.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"Snel en eenvoudig"

Anoniem uit TILBURG
2019-08-23, autoverzekering

"Ja"

Meneer Berhe uit NIEUWEGEIN
2019-08-23, autoverzekering

"Snel"

Meneer Barreto Cantero uit PURMEREND
2019-08-23, autoverzekering

"Independer maakt het makkelijk om door alle termen en gedoe heen te kijken en een veel duidelijker beeld te krijgen bij het maken van een keuze. "

Anoniem uit TILBURG
2019-08-23, autoverzekering

"het ging goed en snel."

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-08-23, autoverzekering

"top geregeld"

Mevrouw Kroon-Ros uit ZUID-SCHARWOUDE
2019-08-23, autoverzekering

"Soepel, snel, vriendelijke klantenservice."

Meneer Visser uit DRACHTEN
2019-08-23, autoverzekering

"Simpel"

Meneer Bazghout uit AMSTERDAM
2019-08-23, autoverzekering

"Topsite"

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-08-23, autoverzekering

"Speed, Transparency and Value for Money"

Meneer Barla uit 'S-GRAVENHAGE
2019-08-23, autoverzekering

"snelle administratie"

Mevrouw Darányi-Harkai uit TILBURG
2019-08-23, autoverzekering

"Goede vergelijking van diverse verzekeringen, hele duidelijke en gebruikersvriendelijke website"

Meneer van der Kolk uit LELYSTAD
2019-08-23, autoverzekering

"Snelle doorloop aanvraag"

Meneer Schilperoord uit WOERDEN
2019-08-23, autoverzekering

"Het was heel simpel en duidelijk!"

Anoniem uit MIJDRECHT
2019-08-23, autoverzekering

"helder en klantgericht"

Meneer Sanders uit BEILEN
2019-08-23, autoverzekering