Autoverzekering opzeggen of opschorten?
Tip een vriend:

Autoverzekering opzeggen of opschorten?

Heb je je auto verkocht? Dan kan je je autoverzekering opzeggen. Maar wat niet iedereen weet, is dat je de autoverzekering ook kunt opschorten. Als je je autoverzekering opschort, betaal je geen premie meer. De verzekering wordt als het ware even bevroren. Zodra je een nieuwe auto koopt, kan je die meteen weer verzekeren met dezelfde schadevrije jaren. En daarmee kun je flink besparen.

Wat is opschorten?

In plaats van beëindigen, kan je de verzekering ook opschorten. Als je je autoverzekering opschort dan betaal je geen premie meer, maar de verzekering blijft wel in stand. Die wordt als het ware in de pauzestand gezet. Zodra je een nieuwe auto koopt, kan je die meteen weer verzekeren met dezelfde schadevrije jaren.

Schadevrije jaren langer geldig dan bij opzeggen

Het grote voordeel van opschorten is dat opgebouwde schadevrije jaren drie jaar geldig blijven. Als je je verzekering opzegt dan is dat maar 1 jaar. Het aantal schadevrije jaren bepaalt de korting op je premie. Als je je schadevrije jaren kunt behouden kan je dat  dus een flinke besparing opleveren.

Opschorten bij negatief aantal schadevrije jaren

Stel: je speelt met de gedachte je autoverzekering op te zeggen. Maar in het afgelopen jaar heb je een keer schade gehad. Dan is het wel goed om even na te vragen hoeveel schadevrije jaren je nog over hebt. Als dat een negatief aantal is, dan kan je de verzekering beter opschorten. Als je de verzekering namelijk beëindigt met een negatief aantal schadevrije jaren (ook wel “malus” genoemd), krijg je daar een registratie van. Daarmee is het erg moeilijk om later weer een nieuwe verzekering af te sluiten. Als je de verzekering opschort wordt deze eigenlijk tijdelijk stilgezet en kan je later weer verder met een nieuwe auto op dezelfde verzekering.

Diefstal en sloop

Ook als je auto gestolen of gesloopt is, kan het om bovengenoemde redenen slim zijn om je autoverzekering op te schorten in plaats van op te zeggen. Als je je verzekering beëindigt halverwege een jaar, maak je namelijk niet het schadevrije jaar af waar je in zat. Bij een nieuwe verzekering moet je dan weer opnieuw met dat jaar beginnen.

Lees meer over: autoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

43 Antwoorden op “Autoverzekering opzeggen of opschorten?”

 1. tom vaneveld schreef op 

  Goedendag; mijn huidige ervaring is dat ik motorverz. bij univee hebt opgeschort en dat helaas de premie die over is word gerestitueerd met aftrek van adm. kosten ! .
  wanneer ik binnen 1-jaar de verz. weer in laat gaan zijn er geen poliskosten , daarna dus wel …
  Conclusie; ieder maatschap doet wat hem -[financieel] het beste uitkomt .

 2. H.Becks schreef op 

  Goedendag, als ik de verzekering wil opschorten is dan een telefoontje genoeg naar mijn verzekeringmaatschappij of moet ik nog een bewijs oveleggen? bv rdw stopzetten wegenbelasting,zo wil NACK mij doen geloven!
  mvg H.Becks

  1. Beste H. Becks,

   Dit verschilt per verzekeraar. Vaak is een telefoontje genoeg, maar sommige verzekeraars willen ook een kopie van het vrijwaringsbewijs of schorsingsbewijs. Ik raad u aan contact op te nemen met uw verzekeraar om dit na te vragen.
   Uw verzekeraar regelt niet de schorsing of overschrijving van het kenteken bij de RDW. Dit moet u zelf aan de RDW doorgeven.

  2. Jacky schreef op 

   Tja, voor mij hoeft niet alles in het leven nut te hebben, maar esciomncoh bezien is het niet verstandig 2000 jaar voor het bedenken van een toepassing een investering te doen. Zelfs 100 jaar is een onnuttig lange tijd. Het is natuurlijk mogelijk toevallig’ kennis op te doen, terwijl we op zoek zijn naar iets anders (). Dan is dat mooi meegenomen, ook al is er niet direct toepassing voor, maar om nou te onderzoeken om te onderzoeken lijkt me, gelet op de vele problemen die ons nog steeds bedreigen, vrij nutteloos.

 3. D. Schuurmans schreef op 

  Goedemiddag,

  Zojuist heb ik mijn autoverzekeraar gesproken over het opschorten van mijn autoverzekering. Zij geven aan dat bij opschorting de schadevrije jaren slechts 1 jaar bewaard blijven. Zijn zij niet verplicht om dit 3 jaar te doen, zoals u heeft aangegeven in uw artikel?

  Ik hoor het graag.

  Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

  David Schuurmans

 4. Beste D. Schuurmans,

  Het is bij de meeste verzekeraars mogelijk de verzekering op te schorten waardoor de schadevrije jaren 3 jaar geldig blijven. Het is alleen niet verplicht.
  Als u verwacht langer dan een jaar geen gebruik te maken van de polis kunt u nu dan ook overwegen de polis helemaal te stoppen. De schadevrije jaren zijn dan in ieder geval nog een jaar te gebruiken. Daarna bent u beperkt tot een verzekeraar die de jaren tot 3 jaar oud overneemt.

 5. M. Beerepoot schreef op 

  Goedemiddag, ik heb in januari 2012 mijn verzekering beëindigd bij Independer en ook telefonisch contact gehad met Independer over het behoudt van schadevrije jaren (in mijn geval 19). Helaas heeft degene die ik toen heb gesproken niets gezegd over het verschil tussen opzeggen en opschorten. Kan ik alsnog het opzeggen wijzigen in opschorten? Ik wil nl. in de loop van 2013 een andere auto kopen (dus na het verloop van het 1e jaar). Bij voorbaat dank voor uw reactie.
  M. vr. gr, Mieke Beerepoot

  1. Beste Mieke Beerepoot,

   Het is helaas niet mogelijk om de beëindiging van de verzekering te wijzigen in een opschorting. Er zijn wel verzekeraar die uw schadevrije jaren ook nog tot drie jaar terug accepteren. Als u volgend jaar een nieuwe auto koopt, kan u uw schadevrije jaren bij sommige verzekeraars dus nog wel gebruiken. Ik raad u aan om tegen die tijd contact op te nemen met onze klantenservice, zodat wij voor u kunnen bekijken waar u de auto het best kunt verzekeren.

 6. Robert schreef op 

  Goedendag,

  Mijn auto is op 20 februari jl. gestolen. Ik heb zelf een WA + Beperkt casco verzekering. Hieronder valt ook diefstal.

  Mijn vraag is: Is het nu handig om mijn verzekering tijdelijk te stoppen? Want wat ik wel weet is het verstandig om bij alleen een WA verzekering te stoppen. Maar geldt dit ook voor een WA + beperkt casco? aangezien de verzekeraar na het vinden van de auto/niet terug gekomen auto, een vergoeding moet uitkeren na een beslissing van een expert die door de verzekeraar is geregeld?

  Mvg,

  Robert

  1. Beste Robert,

   Wat vervelend dat uw auto is gestolen. U kunt het best contact opnemen met uw verzekeraar. Vaak kunt u de verzekering 30 dagen na de diefstal tijdelijk opschorten of beëindigen. Zij kunnen u hier vast verder mee helpen.

 7. Dennis van Touw schreef op 

  Beste Robert,

  Mijn vraag heeft indirect met het onderwerp van je artikel te maken.

  Tot vorig jaar als wij onze cabrio voor de winter schorsten bij de RDW konden wij de verzekering bij CB voor die periode terugbrengen tot brand, storm & natuur en diefstal.

  Inmiddels kan dat om vage redenen niet meer en moet de auto minimaal in de WA blijven (terwijl hij niet op de openbare weg komt en er geen kans is dat er schade aan anderen ontstaat omdat er niet mee wordt gereden).

  Zijn er maatschappijen waar het nog wel mogelijk is de WA gedurende de schorsingsperiode op te schorten en zo ja, welke zijn dit?

  Alvast dank voor je reactie.

 8. m.e.pereboom schreef op 

  kan ik schriftelijk opschorten ? per computer loop ik vast op digid. ik wil mijn klassieke auto uit ’82 voor de periode van zes wintermaanden stallen achter emmen, emmercompascuum. kan ik een brief schrijven naar de rdw om vervolgens een bewijs van opschorting terug te ontvangen waarmee ik dan met mijn verzekeraar communiceer (gio, almere). groente, mkeps.

  1. Beste M.E. Pereboom,

   Volgens de RDW kunt u de schorsing ook regelen bij een PostNL Postkantoor of een RDW klantenbalie. Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van de RDW.

 9. Nelleke van Noort schreef op 

  Beste Independer,

  Verleden week heb ik mijn auto weggedaan, ik heb een vrijwaringsbewijs. Nu wilde ik bij Ditzo (die ik heb afgesloten via Independer) mijn WA-verzekering opschorten in plaats van opzeggen ivm behoud schadevrije jaren. De medewerker die ik sprak aan de telefoon dacht dat dit niet kon, alleen opzeggen. De vraag ligt nu bij hen om dit uit te zoeken.
  Ik heb de verzekering in afwachting van de reactie van Ditzo nog niet opgezegd.
  Maar ik was wel benieuwd of verzekeringsmaatschappijen er eigen beleid wat dit betreft op na mogen houden, of dat ze verplicht zijn deze mogelijkheid wel te bieden. Of kan ik sowieso niet opschorten als ik de auto heb weggedaan? Het is me niet helemaal duidelijk.

  Ik ben benieuwd naar jullie reactie.
  Vriendelijke groet,
  Nelleke van Noort

  1. Beste Nelleke van Noort,

   Ik heb de polisvoorwaarden van Ditzo nagekeken en daarin geven zij niet aan dat u de polis kunt opschorten als u de auto verkoopt. Om dit te controleren heb ik Ditzo ook even gebeld. Het opschorten van de verzekering is bij hen inderdaad niet mogelijk als u de auto verkoopt. Een verzekeraar is niet verplicht om u deze mogelijkheid te bieden.

   Als u nu niet van plan bent om binnen een jaar opnieuw een auto te verzekeren, dan zijn uw schadevrije jaren voor veel verzekeraars straks verlopen omdat deze te oud zijn. Er zijn wel een aantal verzekeraars die uw schadevrije jaren tot drie jaar terug accepteren. Let u daar dus op als u na een jaar opnieuw een auto wilt verzekeren. Als u hier nog vragen over heeft, kunt u ook even bellen met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op het nummer 035-626 55 44.

 10. Nelleke van Noort schreef op 

  Beste Astrid,

  Heel erg bedankt voor je duidelijke antwoord en tip om te informeren bij verzekeraars of ze schadevrije jaren tot drie jaar terug accepteren.

  Met vriendelijke groet,
  Nelleke

 11. Martine schreef op 

  Ik vertrek binnenkort tijdelijk naar het buitenland en wil mijn auto aan mijn zus in bruikleen geven. Kan ik in dit geval mijn verzekering ook opschorten, zodat ik mijn schadevrije jaren nog heb bij terugkomst?

 12. Beste Martine,

  Dat kan inderdaad. De verzekering kan maximaal drie jaar opgeschort blijven. Zodra u terug bent in Nederland kunt u de auto weer verzekeren met dezelfde schadevrije jaren. Uw zus kan in de tussentijd de auto op haar eigen naam verzekeren. Alvast veel plezier gewenst in het buitenland.

 13. jeanette schreef op 

  Ik heb twee ongelukken gemeld vorig jaar. Ik sta dus ver in de min qua schade jaren. Bijna 1 jaar schade vrij volgende maand. Ik ben verzekerd bij Hema. Nu wil ik mijn huidige auto wegdoen en over een tijdje een nieuwe aanschaffen, ik denk binnen een jaar. als ik stopzet loop ik erg de kans dat niemand mij wil verzekeren voor aan aannemelijk bedrag. Kan ik dan het beste opschorten?

 14. Beste Jeanette,

  Het kan inderdaad handig zijn om de verzekering tijdelijk op te schorten tot u een nieuwe auto heeft gekocht. Als blijkt dat u de auto toch beter ergens anders kunt verzekeren, kunt u de verzekering van de Hema alsnog beëindigen en voor een andere verzekering kiezen. Op die manier houdt u meer mogelijkheden open.

 15. M. Donkers schreef op 

  Hallo,

  Zojuist mij verzekering opgeschort vanwege verkoop auto.
  Hoe lang mag ik mijn verzekering opschorten? In verband met auto van de zaak weet ik namelijk niet wanneer ik eventueel weer een nieuwe auto aanschaf.

 16. Beste M. Donkers,

  Dit kan over het algemeen maximaal drie jaar, de regels en mogelijkheden zijn alleen niet bij alle verzekeraars gelijk. Als u een mailtje stuurt aan info@independer.nl met uw kenteken of polisnummer bij Independer zullen wij dit exact voor u nakijken.

 17. Gabi schreef op 

  Hallo
  In verband met het in gebruik nemen van een leaseauto van de zaak heb ik zojuist mijn huidige verzekering laten opschorten. Ik weet dat de schadevrije jaren tot maximaal 3 jaar blijven behouden. Mijn vraag is wat gebeurt als ik nét voor het einde van deze periode van 3 jaar de verzekering definitief opzeg. Worden de schadevrije jaren dan nog één extra jaar behouden? Dus in totaal 3+1.
  Het punt is dat ik niet weet hoe lang zal ik mogen beschikken over de leaseauto, en ik wil mijn schadevrije jaren zo lang mogelijk proberen te behouden.
  Alvast bedankt voor uw antwoord!

 18. Beste Gabi,

  Het bovenstaande artikel is al wat verouderd. Het maakt tegenwoordig niet meer zoveel uit of u een verzekering opschort of beëindigt.

  Als u de verzekering opschort blijven uw schadevrije jaren bij uw huidige verzekeraar staan totdat u weer een nieuwe auto verzekert. Dat kan tot maximaal drie jaar lang.

  Als u de verzekering beëindigt, registreert uw huidige verzekeraar de schadevrije jaren in de landelijke databank voor schadevrije jaren, Roydata. Wanneer u een nieuwe verzekering afsluit kijkt uw nieuwe verzekeraar in deze databank hoeveel schadevrije jaren u heeft. De meeste verzekeraars kijken tot drie jaar terug in Roydata.

  Uw schadevrije jaren blijven dus drie jaar geldig als u ze niet gebruikt. Het maakt daarbij geen verschil of u de verzekeraar opschort en/of beëindigt. De enige verzekeraar die tot vier jaar terug kijkt in Roydata is Inshared.

 19. Vera schreef op 

  Beste Independer medewerkers,

  Het is inmiddels weer een hele poos nadat dit artikel is verschenen (bijna alle comments gelezen), dus vroeg me af of er iets te updaten is ivm de volgende situatie:
  Binnenkort gaan wij voor lange (onbepaalde) tijd reizen en ik ben van plan mijn auto aan een vriendin te geven die in ruil daarvoor onze boekhouding doet. Ben sinds 15 jaar met deze auto (1998-er) verzekerd bij OHRA en heb een flinke no-claim opgebouwd. Op hun site geven ze aan dat ze maximaal 1 jaar opschorten. Maakt het nu uit of ik mijn verzekering beëindig of opschort? Of is het een idee dat ik snel nog overstap naar een andere verzekeraar om daar langer te kunnen opschorten? Dit voor het geval dat ik binnen een jaar of binnen 3 jaar een auto zou aanschaffen.

  Alvast vriendelijk dank voor uw reactie.

  Vera

  1. Beste Vera,

   Dat klinkt als een mooi avontuur! Zolang u niet langer dan 3 jaar weg blijft kunt u de verzekering gewoon met een gerust hart beëindigen. Als u namelijk binnen 3 jaar weer een auto op uw naam verzekert, neemt de (nieuwe) verzekeraar de schadevrije jaren die u vóór de reis heeft opgebouwd gewoon nog over. Dat geldt in elk geval voor Ohra en de meeste andere verzekeraars. Het heeft voor u dus geen meerwaarde om de verzekering tijdelijk op te schorten. Alvast heel veel plezier gewenst met de reis!

 20. Vera schreef op 

  Beste Jen van Independer,

  Dank voor de snelle reactie.
  Dan ga ik mijn verzekering inderdaad beter beëindigen.
  We zijn overigens te volgen op http://www.coralgardening.org/nl

  Vriendelijke groeten,
  Vera

 21. y.grootveld schreef op 

  Wil mijn verzekering schorsen voor een aantal maanden, ook bij de RDW geschorst. Kan dit zo ja hoe en zo nee waarom niet.
  Yvonne

 22. Felicia Hitijahubessy (Independer.nl) schreef op 

  Beste Y.Grootveld,

  Wanneer u het kenteken heeft laten schorsen bij de RDW kunt u ook de autoverzekering opschorten of beëindigen. U bent namelijk niet meer verplicht om de auto te verzekeren.
  U kunt bij uw verzekeraar navragen hoe u de polis kunt laten opschorten. Het kan zijn dat zij een opschortingsbewijs willen ontvangen voordat zij de polis kunnen opschorten. In de meeste gevallen is een telefoontje of een e-mail naar de verzekeraar al genoeg om de polis op te schorten.

 23. Jesse schreef op 

  Hallo,
  Ik heb nu 2 schadevrije jaren opgebouwt.
  Nu ga ik 4 jaar uitwonend studeren en heb geen auto nodig.
  Is het mogelijk om de verzekering te opschorten, na 2 jaar een auto aanschaffen en 1 maand te verzekeren en vervolgens weer opschorten? Zodat ik na 4 jaar gewoon mijn 2 schadevrije jaren nog heb behouden?

 24. Beste Jesse,

  Helaas kan ik geen garantie geven dat u op die manier uw schadevrije jaren kunt behouden. Verzekeraars gaan er namelijk vanuit dat als u vier jaar lang geen autoverzekering meer heeft gehad, uw rijervaring niet meer relevant is. Als zij zien dat u alleen tussentijds 2 maanden verzekerd bent geweest zal dit niet anders zijn. Het is maar net of ze dit zullen zien en hoe ze dit beoordelen. U kunt het natuurlijk wel proberen, want het is natuurlijk zonde als u uw schadevrije jaren kwijt raakt. Ik weet dat Inshared in elk geval wel nog schadevrije jaren tot 4 jaar oud accepteert. Dat is dus ook een idee als u na vier jaar weer een auto wilt verzekeren.

 25. Marjolein schreef op 

  Ik heb een negatief aantal schadevrije jaren, onze auto is kapot en niet meer te repareren en dus heb ik nu mijn autoverzekering opgeschort. Nu gaan we privé een auto leasen en hebben we de komende vier jaar dus geen eigen autoverzekering nodig. Kan ik de huidige autoverzekering dan niet toch beter gewoon opzeggen of is het na vier jaar alsnog moeilijk om een nieuwe autoverzekering af te sluiten?

 26. Beste Marjolein,

  Als u de komende 4 jaar niet van plan bent om een auto te verzekeren is het het beste om de verzekering te beëindigen. Een opgeschorte polis wordt na verloop van tijd anders alsnog automatisch beëindigd. Na 4 jaar is het wel verstandig om de situatie op voorhand te bespreken met de verzekeraar zodat u niet tegen verassingen aanloopt. Uiteraard helpen wij jullie daar dan graag verder mee.

  1. Marjolein schreef op 

   Dank je wel voor het antwoord

 27. R Heijnis schreef op 

  1 vraagje waarom kan ik mijn vezekerin niet schorsen bij Independer

 28. Beste R Heijnis,

  Dit ligt er aan bij welke verzekeraar de polis loopt.
  Het is namelijk bij een aantal verzekeraars nog wel mogelijk om de polis op te schorten, ook via Independer.
  Als dit bij uw verzekeraar niet meer mogelijk is, is dit heel vervelend en kijken wij graag even mee naar een oplossing.

 29. Robert schreef op 

  Goedendag,

  Mijn motor verzekering opgeschort, nu staat er op de polis deze zin:
  “Het totale incassobedrag na opschorting bedraagt € 62,43.”
  wat betekent dit?

  dank

 30. Beste Robert,
  Waarschijnlijk is dat het bedrag dat overgemaakt moet worden om de dekking weer te herstellen. Meestal zal de dekking dan worden hersteld op de werkdag nadat de premie is ontvangen. Je kunt ons het beste even een privé bericht sturen, dan kunnen het even voor je nakijken. Je mag natuurlijk ook altijd even bellen; 035-6265544. Hou er wel rekening mee dat ook wij de verzekeraar pas maandag kunnen bereiken.

 31. Tuurkens schreef op 

  Goedendag,
  Wij hebben 2 auto’s verzekerd bij verschillende verzekeraars op dezelfde bedrijfsnaam. Één auto heeft geen schadevrije jaren meer, wordt verkocht en de verzekering beeïndigt. Hoe worden nu de schade(vrije) jaren voor ons bedrijf geregistreerd in Roydata?
  Wanneer wij (bedrijf) over 3 jaar weer een 2e auto willen aanschaffen hoe worden de schade-vrije jaren gerekend?
  Dank

  1. Beste meneer/mevrouw,
   U bouwt per auto schadevrije jaren op. De schadevrije jaren komen vrij wanneer de auto wordt verkocht en de verzekering wordt beëindigd. Aangezien er op de auto die u verkoopt geen schadevrije jaren zitten, worden er ook 0 schadevrije jaren geregistreerd in roydata op naam van uw bedrijf.
   Als u over een aantal jaren er voor kiest om een tweede auto te kopen, begint deze op 0 schadevrije jaren. Sommige verzekeraars hebben een tweede autoregeling. Dan mag de tweede auto meeliften op de korting van de eerste auto.

   1. Tuurkens schreef op 

    Dank voor uw antwoord

 32. zoe schreef op 

  Hallo,

  Mijn auto is twee weken terug total loss gereden. Na moeizaam contact met Allianz is het nu verkocht aan een sloopbedrijf. Dit was mijn eerste auto en ik zat halverwege mijn eerste jaar. In principe heb ik hierdoor toch sowieso een negatief saldo aan schade vrije jaren? En eerlijk gezegd wil ik weg bij deze verzekeraar, is het dan toch slimmer om de verzekering op te schorten i.p.v. te beëindigen? Ik wil binnenkort wel een nieuwe auto kopen.

  Ik hoor het graag.

  Groet

 33. Karen van Wagensveld (Independer.nl) schreef op 

  Beste Zoë,

  Als de schade door jou is veroorzaakt heeft dit inderdaad invloed op jouw schadevrije jaren. Een terugval is altijd als je verzekeringsjaar is afgelopen of als tussentijds het contract wordt beëindigd.
  Omdat jij op de helft van je verzekeringsjaar zit kan het inderdaad verstandig zijn de polis op te schorten en voort te laten zetten zodra je een nieuwe auto hebt. Dit kan echter alleen als jouw verzekeraar daar een mogelijkheid voor heeft. Bij steeds meer verzekeraars kan je een polis niet meer tijdelijk bevriezen. Vraag dit dus even goed na bij Allianz.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"we hebben net een nieuwe auto verzekering afgesloten,dat ging heel vlot."

Anoniem uit NUMANSDORP
51 minuten geleden, autoverzekering

"makkelijk, snel geregeld"

Mevrouw Demir uit AMSTERDAM
1 uur geleden, autoverzekering

"klaar en duidelijk"

Anoniem uit NAARDEN
2 uur geleden, autoverzekering

"Makkelijk in gebruik en overzichtelijk"

Meneer Rodermond uit BILTHOVEN
3 uur geleden, autoverzekering

"4"

Anoniem uit ARNHEM
3 uur geleden, autoverzekering

"Goedkoep"

Meneer Mohmand uit AALSMEER
7 uur geleden, autoverzekering

"Het lijkt allemaal erg gladjes te verlopen!!"

Anoniem uit MARKELO
2020-01-21, autoverzekering

"Correct, betrouwbaar, informatief, klantgericht"

Meneer Jonges uit MUIDERBERG
2020-01-21, autoverzekering

"Makkelijk."

Meneer Swietek uit WADDINXVEEN
2020-01-21, autoverzekering

"Independer, gewoon goed"

Anoniem uit CUIJK
2020-01-21, autoverzekering

"Nog nooit problemen gehad met jullie; klantvriendelijk, snel en correct. Wat wil je nog meer !!!"

Meneer Merk uit VALKENBURG LB
2020-01-21, autoverzekering

"Altijd handige vergelijkingssite "

Mevrouw Molleman uit TILBURG
2020-01-21, autoverzekering

"Zo snel heb ik nog nooit geld bespaard door een andere verzekeraar te nemen."

Meneer Makkus uit ZOETERMEER
2020-01-21, autoverzekering

"Goede voorlichting en toelichting, en ook goede telefonische hulp."

Meneer Wesdorp uit BERKEL EN RODENRIJS
2020-01-21, autoverzekering

"Duidelijke en volledige informatie over de verschillende verzekeringen. "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2020-01-20, autoverzekering