Autoverzekering: ben ik nog verzekerd met alcohol achter het stuur?
Tip een vriend:

Autoverzekering: ben ik nog verzekerd met alcohol achter het stuur?

Met een drankje teveel op achter het stuur stappen is niet slim. Want wanneer je een ongeval veroorzaakt, kunnen de gevolgen erg groot zijn. De kans is groot dat jouw autoverzekering de schade niet vergoedt. Ook wordt je autoverzekering waarschijnlijk direct beëindigd door de verzekeraar. En daardoor is het lastiger om een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

Schade onschuldige tegenpartij altijd vergoed

Veroorzaak je met te veel drank op een ongeval waarbij iemand anders betrokken is? Dan is jouw verzekeraar wettelijk verplicht om de schade van de onschuldige tegenpartij te vergoeden. Dat gebeurt altijd en daar is nooit discussie over.

Heb je een aanrijding met een ander voertuig gehad waarvan de bestuurder te veel gedronken had? Dan geldt hetzelfde. De verzekeraar van de tegenpartij vergoedt de schade aan jouw voertuig. Zo word jij als onschuldige niet de dupe van het drankgebruik van een ander.

Schade aan je eigen voertuig

Rijd je met teveel drank op tegen bijvoorbeeld een boom of lantaarnpaal? Dan ligt het anders. In dat geval is er geen tegenpartij bij de aanrijding betrokken en moet je de schade aan je eigen voertuig verhalen bij je eigen verzekeraar. En die vergoedt de schade waarschijnlijk niet als jij te veel gedronken hebt.

Rijden onder invloed: verzekerd of niet

Verzekeraars zijn dus wettelijk verplicht om de schade aan de tegenpartij te vergoeden. Maar ongeveer 40% van de verzekeraars kan deze schade vervolgens verhalen op degene die te veel gedronken had. Deze verzekeraars hebben voor de WA-dekking een uitsluiting voor rijden onder invloed opgenomen in hun polisvoorwaarden. Andere verzekeraars zullen de schade dus niet verhalen.

Dit onderwerp kwam ook aan bod in de uitzending van EditieNL van 27 mei 2015.

In onderstaande tabel zie je welke verzekeraars die uitsluiting wel en niet hebben.

* De informatie uit deze tabel is gebaseerd op de Rolls database van Kooijmans.

Lees meer over: autoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

47 Antwoorden op “Autoverzekering: ben ik nog verzekerd met alcohol achter het stuur?”

 1. Tim schreef op 

  Mijn vraag naar jullie,ik heb afgelopen zondag een ongeluk veroorzaakt met drank op waar ik een tegenliggende auto heb geraakt.de auto is van mijn vrouw staat op haar naam,zij heeft nog niet haar rijbewijs.ze is verzekerd bij Kroller.
  Ik snap dat ik de schade aan eigen auto zelf moet betalen,maar zal onze verzekeringsmaatschappij wel de schade van de tegenpartij vergoeden?bij voorbaat dank

 2. Eelko van Dijk (Independer.nl) schreef op 

  Beste Tim,
  De schade aan uw eigen auto komt inderdaad direct voor uw eigen rekening. Uw verzekeraar zal de schade aan de tegenpartij betalen, dit zijn zij verplicht vanuit de WA verzekering.
  Afhankelijk van de polisvoorwaarden mag uw verzekeraar eventueel de schade aan de tegenparij op u verhalen.

 3. don schreef op 

  Een aantal weken geleden is de auto van mijn schoonmoeder die geparkeerd stond in een parkeervak aangereden door een bestuurder met drank op.
  Politie ingeschakeld en gelijk gechecked of de bestuurder verzekerd was, en deze bevestigde ons dat hij verzekerd was en gaf ons de gegevens van zijn verzekering inclusief polisnummer, daarna op het buro de formulieren ingevuld en proces verbaal opgemaakt inclusief getuigenverklaringen. .
  Bestuurder krijgt een boete, rijbewijs kwijt, alcoholcursus en dag vaardiging.
  Na bijna drie weken krijgt ze te horen dat hij niet verzekerd is en dat het via het Waarborgfonds moet lopen.
  Hoe is dit nu mogelijk – politie geeft op het moment van het ongeval de verzekering gegevens inclusief polisnummer en vervolgens krijgen we te horen van zijn verzekering dat hij en het kenteken niet bekend is bij hun.

 4. Beste Don,

  Wat een vervelende situatie voor uw schoonmoeder. Het is voor ons heel lastig om te zeggen hoe dit komt. Mocht u de verzekeringsgegevens in bezit hebben dan kunt u altijd bellen met die verzekeraar om het verhaal te verifiëren. Uiteraard kunt u ook bij de politie zelf navraag doen. U kunt het beste starten met het verhalen bij het waarborgfonds. Zodat uw schoonmoeder schadeloos wordt gesteld. Veel succes met het afhandelen van de schade.

 5. koos schreef op 

  Weten jullie of ackermans adviesgroep ook een uitsluiting heeft op alcohol in de all risk polisvoorwaarden?

  er is een vrouw aan gereden en heeft een gebroken been, moet diegene die het ongeluk heeft veroorzaakt alle kosten zelf dekken omdat er alcohol in het spel is geweest?

 6. Beste Koos,

  Wat naar voor de betrokkenen. Het slachtoffer kan zich altijd rechtstreeks tot de verzekeraar van de auto richten. De verzekeraar is wettelijk verplicht om het slachtoffer schadeloos te stellen. Als rijden onder invloed is uitgesloten kan de verzekeraar dit achteraf verhalen op de degene die aansprakelijk is. Of Ackermans Adviesgroep rijden onder invloed heeft uitgesloten in de polisvoorwaarden is ons helaas niet bekend. U kunt hier het beste contact met hen zelf over opnemen.

 7. Rob schreef op 

  Mijn zoon is gisteren op de scooter van zijn vriendin die achter op zat tegen een uit parkerende auto die bijna dwars op de web stond aangereden gelukkig geen ernstige verwondingen .
  De tegen partij was volgens getuige en de politie die later kwam fout , alleen zowel de tegenpartij als mijn zoon hadden alcohol gedronken .
  Wat zal de stellingname van beide verzekeringen zijn ?

 8. Beste Rob,

  Wat een nare situatie.
  In de basis zit de auto fout omdat diegene een bijzondere handeling uitvoerde. De verzekeraar van de tegenpartij zal daardoor in principe moeten uitkeren om uw zoon schadeloos te stellen. Wanneer er alcohol in het spel is zullen beide verzekeraars kijken in hoeverre dat een rol heeft gespeeld in het ongeval. Op basis daarvan wordt besloten of er een uitkering zal plaatsvinden. Ook wanneer er sprake is van rijden onder invloed is dit niet altijd de oorzaak van de schade. Zo kan het dus zijn dat het niet altijd van invloed is op de schadeafhandeling. Wanneer de alcohol toch een grote rol heeft gespeeld kan dit wel gevolgen hebben. Helaas kan ik u inhoudelijk geen informatie geven. Daarvoor kunt u uiteraard wel terecht bij de scooterverzekeraar van uw zoon.

 9. claudia schreef op 

  een vriendin van mij heeft met drank op in mijn (lease) auto, lichte krasschade gemaakt bij een andere auto in belgie…

  verbaal etc zijn al opgemaakt. haar rijontzegging is inmiddels al weer opgeheven en ze heeft haar rijbewijs terug.

  schade aan de aangereden auto zal (zoals ik hier gelezen heb) vergoed worden, echter ben ik benieuwd hoe het nu verder afgehandeld wordt? omdat het niet haar eigen auto was? maakt dit nog verschil? Kan ik uit de verzekering gezet worden hierdoor? word de schade aan mijn auto wel of niet vergoed? ik ben ALLrisk verzekerd.
  Is er wellicht een andere manier/verzekering die de schade aan mijn auto kan dekken? bijvoorbeeld haar reisverzekering of haar aansprakelijkheidsverzekering?

 10. Felicia Hitijahubessy (Independer.nl) schreef op 

  Beste Claudia,

  Wat vervelend dat er een schade is geweest.
  Door de uitkering aan de tegenpartij zal u terugvallen in uw schadevrije jaren. Om dit te voorkomen zal de schade aan de verzekeraar moeten worden terugbetaald.

  Als u Allrisk verzekerd bent kunt u de schade aan uw eigen auto wel laten maken. Maar ook dit heeft invloed op de schadevrije jaren.

  Nu begrijp ik dat de schade niet door uzelf is gereden. Dan kan ik mij voorstellen dat u ook niet voor de schade wilt opdraaien. U kunt de schade wel op uw vriendin verhalen. Maar dit kan niet op haar verzekering. Zij zou het dan uit eigen zak moeten betalen, zowel de schade aan uw auto als de schade van de tegenpartij. Dat kan behoorlijk wat kosten natuurlijk.

  Zodra bekend is wat het totale schadebedrag is kunnen jullie misschien onderling overleggen of het mogelijk is om de schade zelf te betalen. Hopelijk komen jullie daar samen uit.

 11. Aggie schreef op 

  Ik heb een auto ongeluk gemaakt. Ik ben tegen een fietser aangegaan omdat hij op mijn rijbaan kwam hij was helemaal dronken en hij zat zelf fout maar ik moest ook van de politie blazen en ik had 2 glazen op en kwam een p/a uit de agent zei dat ik onder de grens zit want ik ben geen beginnend bestuurder. Kan ik hierdoor problemen krijgen met mijn verzekeraar?

 12. Beste Aggie,

  Wat vervelend dat u betrokken bent bij een ongeluk.

  Veel verzekeraars hebben in de polisvoorwaarden bepalingen opgenomen over alcoholgebruik in het verkeer. Iedere verzekeraar heeft daarvoor eigen voorwaarden. Zo kan het zijn dat de ene verzekeraar geen moeite heeft met het blazen van een P/A door een niet beginnend bestuurder, maar dat een andere verzekeraar voor iedereen maximaal een P aanhoudt, dus helemaal geen alcohol achter het stuur.
  U kunt het beste contact opnemen met uw verzekeraar of uw eigen polisvoorwaarden nalezen om te zien wat uw verzekeraar voor voorwaarden hanteert.

 13. sofie schreef op 

  Hallo mijn vriend heeft vanavond een accident gehad in fout en dronken achter het stuur met mijn auto wat zouden de kosten zijn voor mij wat doet mijn verzekering wat betaal ik en welke boete kan hem opgelegd worden en welke kosten zullen voor mij zijn help me aub ik weet geen raad meer

 14. Beste Sofie,

  Wat vervelend dat uw vriend een ongeluk heeft gehad met uw auto.
  Ik hoop dat niemand gewond is geraakt hierbij.

  Als er een tegenpartij betrokken is geweest bij het ongeluk zal uw verzekeraar de schade aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal het schadebedrag wel worden verhaald, dit komt omdat veel verzekeraars een uitsluiting kennen van alcohol en of drugs in het verkeer.

  Ik kan u helaas niet vertellen of uw vriend een boete kan verwachten, dat bepaald een verzekeraar niet.

  Omdat ik niet genoeg informatie heb over uw persoonlijke situatie kan ik u inhoudelijk niet verder helpen, maar ik raad u aan om de schadeafdeling van uw verzekeraar te bellen.
  Zij kunnen u hopelijk voorzien van goed advies.

 15. Ronald schreef op 

  Goede dag,

  Mijn vrouw heeft afgelopen week schade gereden, terwijl ze onder invloed van drank was. Nu staat de wagen op mijn naam en de wagen is ook verzekerd op mijn naam. Heeft de verzekeringsmaatschappij nu het recht om mij uit de verzekering te halen.

  Ik verneem het graag van u. Alvast bedankt voor het antwoord

 16. Minke Volmer (Independer.nl) schreef op 

  Beste Ronald,

  Wat vervelend dat uw vrouw een ongeluk heeft gehad met uw auto. Ik hoop dat er niemand gewond is geraakt. Als er een tegenpartij geraakt is zal uw verzekeraar diens schade sowieso vergoeden.
  Het kan dat zij die schade vervolgens verhalen op uw vrouw. Omdat het om uw vrouw gaat, kan het zijn dat zij u beëindigen. Om dit zeker te weten kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar.

 17. gerry van ginneken schreef op 

  Beste. in de bovengenoemde lijst staat dat generalie geen uitsluitsel heeft. echter heb ik een ongeval gehad waarbij ik onder invloed was en in de polisvoorwaarde staat netjes dat ze de schade verhalen op verzekerde als hij onder invloed is/was.

 18. Beste Gerry,

  Bedankt voor uw informatie. Het bovenstaande artikel is inmiddels 2 jaar oud, het kan dus inderdaad zo zijn dat de polisvoorwaarden inmiddels zijn aangepast. Wel erg vervelend voor u dat u betrokken bent geweest bij een dergelijke schade.

 19. Mag ik al rijden schreef op 

  Beste,

  Dit is een perfect overzicht van welke verzekeraar het wel of niet dekt! Let echter wel altijd op met alcohol en verkeer. Zorg ervoor dat je nooit drinkt wanneer je nog moet rijden. Heb je dat toch wel gedaan en ben je gepakt met veel te veel? Dan kan het zijn dat het CBR je rijbewijs voor een hele lange tijd afneemt. Dan geldt dit rijtje niet eens meer hierboven. Lees je altijd goed in voordat je een onderzoek naar de rijgeschiktheid moet ondergaan. Meer informatie? http://www.magikalrijden.nl

 20. lize schreef op 

  mijn man en ik hebben een private lease auto. Ik heb geen rijbewijs dus ik rijdt er niet in maar ik moest toch mede ondertekenen omdat we getrouwd zijn.
  Nu is hij al twee keer met drank op achter het stuur gekropen.
  Ik probeer hem ervan te overtuigen dat niet meer te doen maar hij vind dat ik overdrijf.
  Hij denkt dat als hij schade veroorzaakt de verzekering het wel betaald en hij er met een boete en een rij ontzegging van enkele maanden mee weg komt.
  Dat kan toch niet.
  Als hij schade veroorzaakt dan verhaalt de verzekering alles op ons, niet alleen op hem. En de schade van het aanrijden van een persoon is helemaal onmeetbaar.
  Is er iemand die in duidelijke taal kan vertellen hoe groot het risico is dat hij neemt.
  Want hij denkt echt dat het allemaal niet zo erg is en hij er met gemak mee wegkomt.
  Helaas zijn er voorbeelden genoeg op het nieuws van mensen die drie doden hebben veroorzaakt en er inderdaad met een hele milde straf mee wegkwamen

 21. mvanbruggen (Independer.nl) schreef op 

  Beste Lize,

  Wat een vervelende situatie. Ik kan je helaas niet aangeven wat de gevolgen voor de verzekering zijn omdat het om private lease gaat. Het ligt aan hun voorwaarden wat en wanneer er wel of niet uitgekeerd wordt.
  In ons artikel wordt het al uitgebreid besproken wat de risico’s kunnen zijn.
  Buiten het feit dat als er iets gebeurd je dat de rest van je leven mee draagt heeft het ook gevolgen voor het aanvragen van andere financiële producten in de toekomst. De meeste verzekeraars of financiële instanties accepteren niet zomaar een strafblad of rijontzegging. Hierdoor loop je kans dat je geweigerd wordt voor financiële producten.
  Het kan je dus nog heel lang achtervolgen op emotioneel gebied maar dus ook op financieel gebied.

 22. Walter schreef op 

  Dames,heren…goede middag…

  Waarom is er bij de assuradeuren/verzekeringsmaatschappijen geen uniformiteit wat betreft “rijden onder invloed” (van alcohol resp.drugs) en uitsluiting vergoedingen schade?
  De ene verzekering vergoedt wel, de andere niét. Waarom geen eenheid van tenue ? Boven de limiet, dan géén vergoeding, tegenpartij vergoeden, vervolgens álle kosten op veroorzaker verhalen en uitsluiten. Of “risico-verzekering”‘ aanbieden met torenhoge premie en/maar met dezelfde uitsluitingen.

  Wat is hier zo moeilijk aan vraag ik me af..? Heeft u antwoord ?

  1. Beste Walter,

   Dat is een goede vraag! Het is begrijpelijk dat het prettiger is als er één lijn wordt getrokken wat er vergoed wordt en wat niet.
   Autoverzekeringen hebben geen acceptatieplicht. Zij mogen de richtlijnen zelf beslissen en hiermee ook wat zij vergoeden en wat niet. Dit verschilt daarom ook per verzekeraar.

   1. Walter Wilms schreef op 

    Zou niet alleen prettiger zijn maar de verkeersveiligheid zéér zeker ten goede komen. Nu denkt de alcomobilist dat hij er tóch mee wegkomt omdat zijn verzekering (zorgvuldig uitgezocht natuurlijk) de schade toch wel vergoed, ondanks te hoog promillage en/of drugsgebruik. Bij uitsluiting over de hele linie ( bij elke verz.mij.) bedenken ze zich wel 2 x.
    M v g Walter.

 23. Egbert schreef op 

  Hallo, ik ben afgelopen weekend tegen een lantarenpaal gegleden met de auto, verder geen letset oid! Nu was het sochtends vroeg en ik heb verkeerd geblazen! Dom! I know! Ben mijn rijbewijs niet kwijt geraakt omdat het iets hoger was dan toegestaan, nu is mijn vraag of de verzekering je automatisch weigert. Is gewoon niet goed nagedacht en geen opzettelijk hoewel ik we beter had kunnen nadenken. De schade aan de lantarenpaal wil ik eventueel zelf betalen

 24. Karen van Wagensveld (Independer.nl) schreef op 

  Beste Egbert,

  Wat vervelend dat u in deze situatie bent beland. Voor mij is het lastig om nu te beoordelen of deze actie u in de toekomst gaat tegenwerken. Dat ligt bij de verzekeraar waar u eventueel in de toekomst naar gaat overstappen. Uiteraard kunnen wij u helpen met een passende verzekering tegen de tijd dat u een andere auto wilt verzekeren.

  1. Egbert schreef op 

   Zit er nog een verschil in de hoogte van de overtreding? Heb namelijk eerst geslapen na het drinken maargoed toch net iets teveel in het bloed.

 25. Karen van Wagensveld (Independer.nl) schreef op 

  In de acceptatie van een verzekering gaat het om wat voor straf je hebt gekregen voor een delict. Daarnaast kunnen verzekeraars ook een melding maken van de schade en de toedracht ervan. Dus of jouw voorval van invloed is op acceptatie in de toekomst hangt hiervan af.

  1. Egbert schreef op 

   Ik heb een boete gekregen, geen cursus omdat ik net boven de norm zat. Is dit al aanleiding voor een weigering?

   1. Beste Egbert,

    Het gaat de verzekeraar om de duur van de rijontzegging, de reden dat het rijbewijs is ingenomen, de duur ervan en wanneer het rijbewijs weer is terug gegeven. Als uw antwoord buiten hun acceptatierichtlijnen valt kunnen ze uw aanvraag weigeren. Meer informatie kunt u vinden via de volgende link

 26. Egbert schreef op 

  Dag, gaat in geval van weigering ook een gevaar uit voor inboedel verzekering of de normale aansprakelijkheids verzekering?

 27. Egbert schreef op 

  Dag, gaat in geval van weigering ook een gevaar uit voor inboedel verzekering of de normale aansprakelijkheids verzekering?
  Mvg

  1. Beste Egbert,

   Als je ooit geweigerd bent geweest bij het aanvragen van een verzekering moet je dit blijven opgeven bij het aanvragen van een nieuwe verzekering. Andere verzekeraars dan autoverzekeraars vragen ook of ‘je ooit geweigerd bent geweest bij het aanvragen van een verzekering’

   Een weigering wordt geregistreerd in een systeem waar elke verzekeraar in kan kijken. Verzekeraars willen een moreel risico inschatten, een rijontzegging ziet een verzekeraar als een moreel risico. Omdat de wet is overtreden om met (te)veel alcohol op toch te gaan rijden. Een andere verzekeraar dan een autoverzekeraar kan daardoor ook de aanvraag weigeren.

   1. Egbert schreef op 

    Kan de zorgverzekering daar ook last van ondervinden? Heb trouwens een rijverbod gehad en geen rijontzegging! Verder nog nooit wat geclaimd dus genoeg schade vrije jaren en verder nog nooit wat fouts gedaan! Nogmaals ik weet dat het dom is en ik wil het ook niet goed praten

    1. Beste Egbert,

     Een zorgverzekeraar is een ander soort verzekeraar. Zij hebben een acceptatieplicht op de basis verzekering. Als je een zorgpolis afsluit krijg je ook niet de vraag of je ooit een rijontzegging hebt gehad of dat je ooit bent geweigerd bij het aanvragen van een verzekering. Een rijontzegging en een rijverbod zijn praktisch hetzelfde: je mag niet rijden voor een bepaalde tijd.

 28. robin schreef op 

  de verzekering kan de schade verhalen ook al hebben ze een alcohol clausule waarbij er geen uitsluiting geldt voor de WA.
  dit is wat ik heb geleerd nadat ik een gesprek heb gehad met de verzekeraar.
  mag dit?

 29. Beste Robin,
  De verzekeraar bepaald in de polisvoorwaarden onder welke voorwaarden een schade verhaalt kan worden op de verzekeringsnemer. De tegenpartij moet door de verzekeraar schadeloos worden gesteld, maar heeft de verzekeringsnemer de schade bijvoorbeeld met opzet veroorzaakt dan kan de schade op hem of haar worden verhaald. De verzekeringsnemer moet de schade dan terugbetalen aan zijn verzekeraar. In de polisvoorwaarden lees je in welke gevallen dit nog meer kan voorkomen.

 30. Martijn schreef op 

  Hoi,
  Ik heb afgelopen vrijdag een aanrijding veroorzaakt met de bedrijf bus van mijn werkgever na een paar borrels te veel, niet goed te praten uiteraard.
  Nu vandaag gesproken met de tegenpartij en die heeft na het ongeluk last van haar nek.
  Nu zegt de verzekering tegen mijn werk gever dat hij mij officieel verantwoordelijk moet stellen.
  Wat zijn hiervan de gevolgen voor mij en is dan alsnog de verzekering van mijn werkgever verplicht de schade te vergoeden naar de tegenpartij.

 31. Anniek van Doornmalen (Independer.nl) schreef op 

  Beste Martijn,

  Goede vraag.
  De verzekeraar is verplicht de schade te vergoeden aan de tegenpartij. Of de verzekeraar vervolgens de schade gaat verhalen bij u, ligt aan de polisvoorwaarden. Uw werkgever kan dit navragen bij de verzekeraar.

  Heel veel succes in ieder geval.

 32. Cipri schreef op 

  Vandaag ik heeft een ongeluk gehad, iemand kom van links af naar weg, waar ik rijdt, en hij is gedronken! Van we is schuld?

 33. Beste Cipri,

  Wat vervelend dat je een ongeluk hebt gehad. Ik hoop dat alles met jouzelf in orde is. Ik kan lastig inschatten wat er precies is gebeurd. Je kan het beste samen met de andere bestuurder een schadeformulier invullen. De verzekeraar kijkt dan bij de schadeafhandeling wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Heel veel succes.

 34. Tao schreef op 

  Een aanvullende vraag op de bovenstaande situatie van Cipri. Hoe komt de verzekeraar achter dat de tegenpartij onder invloed van alcohol heeft gereden?

 35. Karen van Wagensveld (Independer.nl) schreef op 

  Beste Tao,

  In de situatie van Cipri ga ik er vanuit dat er politie bij de plaats van het ongeluk is geweest. Bij het vermoeden dat er alcohol gebruikt is nemen zij een alcoholtest af.
  Een verzekeraar zal er vervolgens alles aan doen om te kijken of en waar de schade verhaald kan worden.

 36. Tao schreef op 

  Hi,

  Dus de verzekeraar heeft toegang tot de database (gegevens over alcoholtest) van de politie? Wordt de AVG (privacy-wetgeving van de verzekerde) niet hiermee geschonden door de verzekeraar dan?

 37. Karen van Wagensveld (Independer.nl) schreef op 

  Hoi Tao,

  Het lijkt mij niet dat verzekeraars toegang hebben tot de database van de politie. Ik durf niet te zeggen hoe een schade-expert bepaalde gegevens inziet/opvraagt. Als blijkt dat een tegenpartij onder invloed is ten tijde van een schade zal dit wellicht door de politie gemeld worden.

 38. TOm schreef op 

  Geachte,

  Ik werd nogal aggressief gevolgd door een bestuurder, bij het rond punt op te rijden heb ik wat bruusk geremd om mijn bocht te nemen va nhet rondpunt. Bestuurder achter me heeft vol mijn wagen geraakt (heb gelukkig geen whiplash)

  Echter had ik een paar glazen op 440ug. Politie heeft hiervoor een pv gemaakt en was 6 uur mijn rijbewijs kwijt.

  Ik begrijp dat ik zal moeten opdraaien voor rijden onder invloed.

  Echter de nogal gevaarlijke aanrijding is gebeurd door de (nuchtere ) tegenpartij.

  Beide partijen zijn in fout, hoe verloopt dit dan met beide verzekeringen?

  1. Beste meneer, mevrouw,

   Wat vervelend van het ongeluk, fijn dat u er geen lichamelijke gevolgen hieraan heeft overgehouden! Omdat u onder invloed was van alcohol kan het zijn dat uw verzekeraar de schade niet gaat uitkeren, ze kunnen de schade dan gaan verhalen op u. Het kan ook zijn dat ze de schade 50/50 gaan verdelen of een andere schuldverdeling. De verzekeraar van u en de tegenpartij gaan dit samen overleggen wat de uitkomst gaat worden, ik kan hier geen bindende uitspraak over doen. Ik wens u veel succes met de afhandeling van de schade, mocht u juridische hulp hiervoor nodig hebben kunt u zich wenden tot uw rechtsbijstandsverzekeraar. Als u deze niet heeft kunt u contact opnemen met Das rechtsbijstand voor juridisch advies.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"Omdat jullie heb goed prijs "

Meneer ALSAATI uit ENKHUIZEN
2020-04-04, autoverzekering

"Goed "

Meneer Boulmal uit 'S-HERTOGENBOSCH
2020-04-04, autoverzekering

"Top"

Meneer Jeuken uit AMSTERDAM
2020-04-04, autoverzekering

"Gratis extsa's"

Mevrouw Assen uit COEVORDEN
2020-04-04, autoverzekering

"Duidelijk en makkelijk"

Meneer Van der Molen uit MAASBOMMEL
2020-04-04, autoverzekering

"Zeer tevreden "

Anoniem uit TILBURG
2020-04-04, autoverzekering

"Top service!!"

Anoniem uit SINT NICOLAASGA
2020-04-04, autoverzekering

"Omdat het gebruik vriendelijk is en echt binnen 3 min klaar bent en uurtje wachten op andwoord"

Meneer De Kort uit TILBURG
2020-04-04, autoverzekering

"Correct, fast, simple!"

Mevrouw eszter Breitenstein uit OISTERWIJK
2020-04-04, autoverzekering

"Snel en eenvoudig "

Meneer Javed uit ROTTERDAM
2020-04-03, autoverzekering

"Sunteti foarte seriosi"

Meneer Vararu uit BRAKEL
2020-04-03, autoverzekering

"Good"

Meneer Szostak uit BREDA
2020-04-03, autoverzekering

"zeer goede service"

Meneer de Nooijer uit ROTTERDAM
2020-04-03, autoverzekering

"MAKKELIJK, JE BESPAART VEEL GELD MET JULLIE PLATFORM!"

Meneer Eftegari uit ZWAANSHOEK
2020-04-03, autoverzekering

"altijd goed bij independer!!!!!!!"

Anoniem uit SIRJANSLAND
2020-04-03, autoverzekering