Help, ik kan mijn auto niet verzekeren!
Tip een vriend:

Help, ik kan mijn auto niet verzekeren!

Soms willen verzekeraars jou helemaal niet zo graag hebben als klant. Bijvoorbeeld omdat zij ergens een risico zien waar jij je niet eens van bewust bent. En soms is het best logisch dat verzekeraars niet zo happig zijn om jou een autoverzekering te verkopen. Wij leggen je graag uit in welke gevallen het lastig is om je auto (opnieuw) te verzekeren.

Lange tijd onverzekerd

Als jij een auto bezit, ben je verplicht die te verzekeren. Ook al rijd je er niet in en staat de auto lange tijd in je eigen garage. Besluit je op een bepaald moment dat je wel met de auto wil gaan rijden dan is het lastig om die te verzekeren. Het feit dat jij de auto niet verzekert, terwijl dat wel had gemoeten, zegt iets over jou als persoon, vinden de meeste verzekeraars. Want blijkbaar was je niet goed op de hoogte van de regels.

Er is wel een uitzondering op deze regel. Stel dat je zeker weet dat je langere tijd je auto niet gebruikt, bijvoorbeeld omdat je in het buitenland verblijft. Je kunt dan beter het kenteken ‘schorsen’. Dit moet je aan de RDW doorgeven. Je mag dan daarna beslist niet met de auto de weg op, omdat deze niet is verzekerd. In dat geval doen verzekeraars na afloop van de schorsingsperiode niet moeilijk over het opnieuw verzekeren van je auto.

Rijontzegging

Heb je een rijontzegging gekregen dan kun je je vast wel voorstellen dat verzekeraars niet op je zitten te wachten. Want een rijontzegging krijg je als je bijvoorbeeld veel te hard hebt gereden of met drank op achter het stuur zat. Een rijontzegging blijft je bovendien lang achtervolgen. Tot wel 8-10 jaar erna kan het lastig zijn om je auto te verzekeren.

Strafblad

Je auto verzekeren als je een strafblad hebt, is lastig. Je hebt de wet overtreden en ook al heeft die overtreding niets met het verkeer te maken, verzekeraars vinden dat het wel iets over jou zegt. Net als bij een rijontzegging blijft dit je lang achtervolgen als het gaat om je auto verzekeren.

Snelle auto, jonge bestuurder

De jonge bestuurders zelf zijn zich vaak van geen kwaad bewust. Maar verzekeraars staan echt niet te springen om iemand van 18 met een snelle Golf GTi te verzekeren. Ben je nog geen 24 en koop je een auto met een vermogen van meer dan 80KW? Check dan eerst even of je ‘m kunt verzekeren, want dat is vaak lastig (maar niet onmogelijk).

Dure auto met beperkt alarm

Koop je een dure auto van 70.000 euro of meer? Dan willen verzekeraars vaak dat je auto voorzien is van een alarm met voertuigvolgsysteem inclusief verbinding met een alarmcentrale. Het vervelende is dat dit vaak niet standaard op de auto zit. Je moet er dus flink voor in de buidel tasten om het er op te laten zetten. Ook iets om rekening mee te houden dus.

Schadeverleden

Heb je veel schades gehad waaraan jij schuldig was dan begrijp je wel dat het lastig is je auto te verzekeren. Maar ook bij veel inbraak- en/of diefstalschades en ruitschades gaan verzekeraars moeilijk doen. Terwijl je daar meestal weinig aan kunt doen. Toch vinden verzekeraars dat het wel iets zegt over de wijk waar je woont, of de afstand die je houdt tot je voorganger (in geval van veel ruitschades).

Gelukkig heeft Independer een samenwerking met bijna alle autoverzekeraars en kunnen wij je vaak wel aan een autoverzekering helpen. Lukt het desondanks niet om de gewenste verzekering af te sluiten? Dan proberen wij het voor je bij Rialto Verzekeringen.

Lees meer over: autoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

73 Antwoorden op “Help, ik kan mijn auto niet verzekeren!”

 1. R.Sonnega schreef op 

  SCHADE VERLEDEN dat klopt dan kun je het opject niet meer verzekeren. Ik had een motor een Harley-Davidson die stond in een afgesloten garage met een remschijfslot op het voorwiel en een stalen hangslot op het achterwiel en alarm op de motor het remschijfslot was ook voorzien van alarm de grage was afgesloten met een stalen rolluik en camera-bewaking, toch werd mijn motor gestolen, ik heb toen een andere H.D. gekocht en die kon ik niet verzekeren ik was een te groot risiko na veel gezoek heb ik hem kunnen verzekeren bij de Europeese, maar verschillende verzekeringen wilde het niet doen, ik vertelde er wel steeds bij dat ik bij diverse maatschap. geweigerd ben.

  1. henri bakker schreef op 

   Ik had 4 jaar terug iets heel anders aan de hand: samen met mijn ex hadden wij 1 auto en stonden samen op de verzekering (2 bestuurders dus). Toen we gingen scheiden en de auto op naam van mijn ex kwam, kregen we beiden een probleem, want in het jaar voorafgaand aan de scheiding hebben we (samen) 3 schades gehad, waarvan 1 overigens buiten onze schuld). Ieder hadden we schuld aan 1 schade. Toen ik probeerde mijn eigen auto, gekocht na de scheiding, te verzekeren was de boodschap dat dat niet kon, of alleen tegen veel hogere premie want ik ha een schade-verleden van 3 schades. Ze rekenden dus gewoon alle schades bij mij. Althans, dat dacht ik, tot ik van mijn ex hoorde dat ook zij problemen had, want ook zij werd behandeld alsof ze 3 schades had gereden. Pas dus op voor de ratten die verzekeraars echt wel blijken te zijn.

 2. harm schreef op 

  ik heb een vraag ik heb 2008 rijontzeging had van 6 manden ik krijg auto niet verzekert weet je oplosing voor mijn oldtimer teverzekeren goedkoop weke maat schapij
  groeten harm

  1. Beste Harm,

   Via ons is het helaas niet mogelijk uw auto te verzekeren als u een rijontzegging hebt uit 2008. Wellicht dat u direct contact op kunt nemen met een oldtimer verzekeraar, om te vragen of zij mogelijkheden voor u hebben. Mocht dit ook niet lukken dan kunt u contact opnemen met de verzekeraar Rialto. De premie bij deze verzekeraar is hoger, maar misschien dat zij uw auto wel voor u kunnen verzekeren.

 3. Joeri schreef op 

  Het topic is al van een paar maandjes terug maar dacht reageer wel eventjes want zit met 2 punten.

  1) 18november jl zijn mijn vriendin en ik betrokken geweest bij een kop staart botsing. De persoon voor mij moest dusdanig op de rem dat hij uiteindelijk stilstond op de A10, ik zeg de klap al aan komen maar tot alle verbazing stond ik op een haar na net op tijd stil, echter de persoon achter mij zag het te laat en reed met +/- 50km in mijn achter zijde. De klap was dusdanig dat mijn auto in de voorganger werd gedrukt (kortom niet mijn fout). Dit hele verhaal te hebben uitgelegd aan mijn verzekering en dat ik niet gemind wil wordne in mijn schadevrije jaren (3jaar). Nu ben ik ondertussen wat af aan het zoeken naar een nieuwe auto (heb overigens nog steeds geen geld van de verzekering ontvangen voor mijn total losse fiat stilo) en heb ik inmiddels een leuke auto op het oog. Mogen zij (na telefonisch afspraken met mij gemaakt te hebben) toch je schade vrije jaren naar 0 brengen terwijl het niet mijn fout was? De achterop komende partij heeft namelijk ook verklaard dat ik stil stond.

  2) Het gaat om een Seat Leon 1.8 Turbo, een stukje sneller dan de vorige auto maar dacht ben inmiddels 23 jaar, bezit al 5 jaar me rijbewijs, geen hoge bekeuringen, geen alcohol in het spel, etc. maar het verzekeren van deze auto op mijn naam blijkt toch niet mogelijk te zijn. Nou las ik in dit artikel dat je tot 24jaar geen auto boven de 80kw mag verzekeren, nou is het geval dat ik over 2 weken 24 en dan ook nog in het achterhoofd hebbende dat ik al 5 jaar nagenoeg keurig rij leek het mij wel verantwoord. Maar toch krijg ik de auto niet op mijn naam bij de verzekeraar van mijn vorige auto, waarom is dat?

  Vast bedankt voor de reactie’s

  1. Beste Jouri,

   Wat vervelend dat u een schade heeft gehad. Wij kunnen helaas geen antwoord geven op uw vraag over de schadeafhandeling. Hiervoor kunt u het best contact opnemen met uw eigen verzekeraar.

   Ook geeft u aan dat u uw nieuwe auto niet meer kunt verzekeren bij de verzekeraar van uw vorige auto terwijl u wel al bijna 24 bent. Dit kan inderdaad te maken hebben met het vermogen van de auto. Uw schadevrije jaren kunnen ook een reden zijn. U geeft aan dat u nu 0 schadevrije jaren heeft, maar heeft uw verzekeraar dit aan u bevestigd? U kunt namelijk ook een negatief aantal schadevrije jaren hebben door de schade. Wij kunnen wel kijken of wij mogelijkheden voor u hebben. Mocht u meer informatie willen over een verzekering dan kunt u bellen met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op het nummer 035-626 55 44.

 4. Wouter Knol schreef op 

  Ik heb ook een Seat Leon 1.8 Turbo en ben pas 20 maar heb wel 2 schadevrije jaren daar tegenover staan. Maar ik kreeg hem zonder problemen gewoon op me naam. Dus dan zou je inderdaad moeten kijken of je niet in de – staat met je schadevrije jaren.

 5. Sander schreef op 

  Hallo,

  Ik wil mijn auto verzekeren maar weet niet welke verzekeringspartij mijn wil verzekeren ivm ik 19 jaar ben met een Opel Astra 1.8 16v Sport.. (125 PK) Enig idee welke verzekeraar mijn wil verzekeren? het zou zonde zijn als ik de opel weer moet verkopen..

 6. Albert schreef op 

  Hoe zit het als ik een bmw met 4.4 liter motorinhoud en 333pk wil verzekeren op mijn 18e? Onmogelijk? Groeten

 7. Beste Albert, de kans dat je deze niet zomaar kan verzekeren is redelijk groot. Om te kijken wat Independer voor je kan doen moet je even een vergelijking op de site maken. Als daar verzekeraars uitkomen zullen we de aanvraag daar eerst voor moeten leggen.

 8. Arjan schreef op 

  Beste Albert,

  Helaas heb ik in korte tijd twee keer schade gereden. Hierdoor sta ik negatief in mijn schade vrije jaren. Ik heb op dit moment geen auto in bezit en heb dus mijn verzekering stop gezet. Als ik geen auto in mijn bezit heb dan blijven mijn schade vrije jaren gelijk, hoelang is dat zo? Zit hier een termijn aan> zodat ik eventueel in de toekomst weer op 0 kan beginnen?
  Verder wil ik binnenkort een motor aanschaffen, heeft deze negatieve schaal ook invloed op mijn motor verzekering? Ik hoor graag van je

  Mvg

  Arjan

  1. Beste Arjan,

   Uw schadevrije jaren blijven gelijk in de periode dat u geen autoverzekering op uw naam heeft. Als uw verzekering bijvoorbeeld is beëindigd met -3 schadevrije jaren en u heeft een jaar geen autoverzekering, dan heeft u over een jaar nog steeds -3 schadevrije jaren. Nu zijn uw positieve schadevrije jaren bij de meeste verzekeraars maar 1 jaar geldig. Bij negatieve schadevrije jaren is dit meestal wel langer.

   De schadevrije jaren van uw auto zijn vaak ook geldig op een motorverzekering. Bij het aanvragen van een verzekering wordt er vaak gevraagd of u in de afgelopen vijf jaar een schade heeft gehad met een motorrijtuig (ongeacht de schuldvraag). De schade met uw auto moet u dan ook opgeven. U kunt altijd van te voren even bellen met een verzekeraar om te vragen hoe zij met uw schadevrije jaren om zullen gaan.

 9. Bas schreef op 

  Ik ben in 2014 strafrechterlijk vervolgd. ik ben 20 jaar oud en heb mijn rijbewijs een jaar. bij veel verzekeringen word ik afgewezen om het feit dat ik met politie/ justitie in aanraking ben geweest. Wat is nu de beste optie?

  1. Beste Bas,

   Misschien kunt u terecht bij Rialto. Deze verzekeraar is gespecialiseerd in het verzekeren van mensen die moeite hebben om zich ergens anders te verzekeren. Zij vragen daarom wel een hogere premie. Meer informatie over Rialto kunt u ook vinden op hun website.

   1. Yvonne alphenaar schreef op 

    Een woekerpremie vind ik dat kan een werkende nooit betalen van een gewoon salaris
    Wat heeft een vechtpartij met een auto verzekering te maken waarom word er in de wet geen onderscheid gemaakt voor dit soort dingen kunt u dat vertellen
    Kijk een rijontzegging ivm drank of ernstige misdragingen in het verkeer kan ik me voorstellen
    Maar geen verzekering omdat je bij een vechtpartij betrokken bent geweest vind ik echt te gek

 10. ashwin schreef op 

  Beste independer,

  in 2005 heb ik een voorwaardelijke rijontzegging gehad met een proeftijd van 2 jaren. Klopt het dat ik pas eind 2015 weer een normale verzekering kan afsluiten? Ik heb de afgelopen 3,5 jaar geen schade gemaakt en de afgelopen 5-6 jaar geen schade met schuld. Enig advies zou welkom zijn.

  Mvg

 11. Beste Ashwin,

  Wij kunnen u geen garantie bieden dat het op dit moment lukt om een normale autoverzekering af te sluiten. Wel kunnen wij uw aanvraag al bij verschillende verzekeraars voorleggen. We helpen u graag om de meest voordelige verzekeraar te vinden in uw situatie. U kunt ons hiervoor bellen op 035-6265544.

 12. Ricco schreef op 

  Ik heb in het verleden ( ruim 5 jaar geleden) een rijontzegging gehad,
  Daardoor ben ik toen der tijd vaak geweigerd en had ik een cis registratie
  Van de cis heb ik geen registratie meer
  Kan ik me nu weer overal verzekeren?

 13. Beste Rico,

  Als de rijontzegging langer dan vijf jaar geleden is, kunt u bij een aantal verzekeraars weer zonder problemen terecht. Helaas nog niet bij alle verzekeraars, want veel verzekeraars kijken acht jaar terug als het om rijontzeggingen gaat. Voor die tijd kunnen wij uw aanvraag vaak wel al bij deze verzekeraars voorleggen. De verzekeraar zal dan kijken naar de duur en de oorzaak van uw rijontzegging. Vervolgens kijken ze naar de gehele aanvraag en beoordelen of ze uw auto willen verzekeren.

 14. joyce schreef op 

  Wij zitten al enige tijd in schuldhulpverlening
  Nu mogen we na lange tijd weer auto ivm werk
  Maar kunnen nergens verzekeren.
  Wat nu??

 15. Beste Joyce,

  Wat vervelend dat het niet lukt om uw auto te verzekeren. Heeft u al gebeld met onze klantenservice? Wij kijken graag voor u wat de mogelijkheden zijn via Independer. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 21:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00.

  Is het niet gelukt om uw auto te verzekeren via Independer? Dan kunt u mogelijk terecht bij de verzekeraar waar u al andere particuliere verzekeringen heeft lopen. Zij kennen u al langer als klant en zijn dus mogelijk soepeler in het beoordelen van uw aanvraag.

 16. Jessica schreef op 

  Beste ,

  Wij hebben ook problemen om onze wagen te verzekeren ..
  doordat wij het laatste jaar enorme tegenslagen hebben gehad hebben wij het financieel moeilijk gehad, maar dat is nu van de baan wij hebben toen hulp gezocht en krijgen nog steeds hulp . ondertussen heb ik zelf ook een job gevonden en mijn man heeft een zeer ruim inkomen als vrachtwagenchauffeur . Maar door die problemen kunnen wij ons nergens verzekeren en ik heb de wagen nodig om naar het werk te gaan .. Geen wagen geen werk ..
  ik wilde jullie opbellen maar het nummer is niet in gebruik komt er telkens.
  is het dan mogelijk om anders te communiceren ?
  Mvg Jessica

 17. Beste Jessica,

  Wat vervelend dat het telefoonnummer niet werkte. Na betalingsproblemen kan het inderdaad lastig zijn om een verzekering af te sluiten. Graag helpen wij u bij het vinden van een verzekering voor de auto. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8:30 tot 21:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 via het telefoonnummer 035-6265544. Lukt dit niet? Stuur dan uw telefoonnummer naar webcare@independer.nl. Dan bellen wij u terug.

 18. Bart schreef op 

  Beste Independer,

  Ik zit momenteel met de uitdaging om mijn auto verzekerd te krijgen omdat deze te boek staat als onverzekerd sinds enkele maanden. Dit is echter niet de bedoeling geweest en berust naar mijn idee op een misverstand en verkeerd handelen van de Rabobank en Interpolis. Ik heb 15 jaar lang mijn verzekeringen bij Interpolis gehad en nagenoeg altijd netjes op tijd mijn premie betaald. De afgelopen tijd werd het wat moeilijker aangezien ik zonder werk zat waardoor ik wat langer deed over het betalen van mijn premie. Hierdoor is op een gegeven moment een achterstand ontstaan van ongeveer 2 maanden. In het laatste schrijven van Interpolis werd verzocht de betalingen te doen voor 16 oktober (vandaag) anders werd mijn polis geroyeerd met terugwerkende kracht op 23-08. Ik probeer uiteraard te besparen en ben daarom bezig met goedkopere verzekeringen, lager internet etc en heb daarom op 14 oktober gevraagd of ik mijn autoverzekering kan opzeggen. Na contact met Rabobank op 14 oktober gingen zij kijken wat de mogelijkheden waren maar het bleek, zoals ik begrepen heb, dat ik eerst de achterstallige betaling moest voldoen alvorens de verzekeringen op te kunnen zeggen. Ik heb gisteren na veel moeite alsnog de achterstallige betalingen gedaan en dus voldaan aan de gestelde eisen en nu blijkt dat mijn verzekering op de 14de is geroyeerd met terugwerkende kracht op 23-07. De teveel betaalde premie krijg ik teruggestort. Bedankt na 15 jaar klant te zijn geweest zonder enige communicatie of overleg over de mogelijke gevolgen. De Rabobank heeft op mijn verzoek opnieuw contact opgenomen met Interpolis maar de royering van mijn verzekering kan niet ongedaan worden. En nu zit ik dus zonder een verzekering en de eerste beste verzekeraar die ik bel (ZLM verzekeringen) accepteert mijn aanvraag niet waarbij ik ook nog eens onbeschoft te woord wordt gestaan.Ik probeer mijn verhaal uit te leggen maar daar wordt niet serieus naar geluisterd en wat ik te horen krijg is dat ze het een slechte zaak vinden dat mijn auto enige tijd onverzekerd is geweest en daarom mijn aanvraag niet in behandeling kunnen nemen. Wat kan ik nu nog doen? Krijg ik mijn auto nog verzekerd? Ik heb overigens uiteraard opnieuw de Rabobank gevraagd een oplossing hiervoor te vinden want dit kan niet de bedoeling zijn lijkt mij.

  Met vriendelijke groet,

  Bart

 19. Beste Bart,

  Wij helpen je graag verder. Je kan ons bellen op het telefoonnummer 035-6265544. Je mag ook je eigen telefoonnummer sturen naar webcare@independer.nl, dan wordt je teruggebeld door iemand die ook meteen van je verhaal af weet.

 20. Jos schreef op 

  Ik ben geroyeerd voor een autoverzekering, voor de komende 8 jaar. Kan ik nu nog wel een motorrijtuigenverzekering aflsuiten?

 21. Beste Jos,

  Wat vervelend dat uw verzekering is geroyeerd door uw verzekeraar. Wij helpen u graag om uw auto snel weer te verzekeren. U kunt ons het beste even bellen op 035-6265544. Wij zijn doordeweeks van 8:30 tot 21:00 bereikbaar en op zaterdag van 10:00 tot 16:00.

 22. Pascal Kelder schreef op 

  Hallo,

  Ik ben 19 jaar oud en ben van plan een Mercedes C63 AMG (2014) over te nemen van een familielid. Nu is mij opgevallen dat het bijna niet mogelijk is om hem tee verzekeren etc. Is het niet mogelijk om hem bijvoorbeeld op de naam van mijn vader te zetten en mij zelf als medebestuurder opgeef? Ik hoor graag van u.

  Groet Pascal Kelder

 23. Beste Pascal,

  De verzekeraar ziet u als jonge bestuurder als het hoogste risico. De premie wordt dan ook berekend op uw gegevens. Als u uw vader op de polis erbij zet dan heeft dit verder geen gevolgen voor de acceptatie van uw verzekering. Wij kijken graag voor u of wij de auto voor u kunnen verzekeren. U kunt ons bellen op het nummer 035-6265544. Wij zijn doordeweeks van 08.30 tot 21.00 bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 16.00.

 24. monika schreef op 

  Hallo 6jaar geleden ongeluk gehad met alkohol kan ik nu auto verzekeren

 25. Beste Monica,

  Wij helpen je graag bij het vinden van een autoverzekering. Je kunt nog niet bij alle verzekeraars terecht, maar wij zoeken graag voor je uit welke mogelijkheden er wel zijn. Je kunt ons het beste even bellen op 035-6265544.

 26. Greg schreef op 

  Ik heb een auto overgekocht van een vriendin we besloten de verzekering tijdelijk op haar naam te laten als ik er nu aan denk best wel dom was maar ik wil de auto nu verzekeren op mijn naam en heb al achmea gebeld en ze zouden kijken of ik het op mijn naam kon verzekeren kreeg een dag later te horen dat ze het niet konden verzekeren want ik had de auto al een maand maar hd hem niet gelijk op mijn naam verzekerd ik weet niet wat ik nu moet doen??

 27. Beste Greg,

  Goed dat je een berichtje stuurt. Het is verstandig om dit zo snel mogelijk op te lossen, want hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om nog een verzekeraar te vinden waar je terecht kunt. Je kunt ons het beste even bellen. Wij zoeken graag voor je uit welke verzekeraars dit wel doen en waar je het voordeligste terecht kunt. Wij zijn vandaag tot 21:00 uur bereikbaar op 035-6265544.

 28. NikvdBiezen schreef op 

  Beste team,

  Dit jaar ben ik aangehouden met alcohol op. Ik heb de cursus gedaan en mijn rijbewijs was 1 maand ingetrokken omdat ik de cusrus iets te laat had betaald. Nu heb ik gewoon mijn normale verzekering doorbetaald bij mij verzekeraar, €55 per maand. 1 maand geleden kreeg ik een email van mijn verzekeraar dat ik ergens anders verzekerd moest worden, door het risico. Nu krijg ik van die nieuwe verzekeraar een nieuwe nota, die vanaf April 2015 gerekend wordt. Is het normaal dat ik nog een bedrag van €700 moet betalen vanaf die maand? En als ik zelf op zoek ga naar een andere verzekeraar, moet ik dit bedrag dan ook betalen?

  MVG,
  Nikki

  1. Beste Nikky,

   Wij kunnen helaas op basis van uw informatie niet de reden achterhalen voor de betaling van €700,00. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw nieuwe verzekeraar om na te vragen wat de reden is voor een betaling met terugwerkende kracht. Mogen wij u verder helpen? Neemt u dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn voor u bereikbaar op nummer 035-62 65 544.

 29. danny schreef op 

  helaas door alcohol in mijn rijbewijs ongeldig verklaart maar mag van het cbr dus wel op een scooter rijden waarvoor ik ook het am rijbewijs aan ga vragen..

  kan ik mijn scooter nog normaal op mijn naam verzekeren?

 30. Beste Danny,

  Via Independer bieden wij geen scooterverzekeringen aan. Helaas kunnen wij uw vraag daarom niet met zekerheid beantwoorden. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met een verzekeraar die wel scooterverzekeringen aanbiedt wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Het spijt me dat ik u niet verder kan helpen.

 31. Kâmil schreef op 

  Helaas heb ik door alcohol een rijontzegging gehad van 10 dagen in het jaar 2010. Tevens heb ik 1 schade veroorzaakt in augustus 2012. en heb ik twee schades ( door onbekend personen) geleden in feb. 2014 en feb.2015.

  Afgelopen vrijdag heb ik een auto gekocht, maar kan hem niet verzekeren. Independer hebben jullie hier een oplossing voor?

  mvg,
  Kâmil

 32. Eelko van Dijk (Independer.nl) schreef op 

  Beste Kâmil,
  Het zal inderdaad lastig zijn de auto verzekeren. Als het helemaal niet lukt bij de gewone verzekeraars kan het waarschijnlijk nog bij Rialto. Deze verzekeraar is gespecialiseerd in moeilijk te verzekeren risico`s. De premie is daar wel veel hoger. We kunnen natuurlijk voor u kijken wat de mogelijkheden zijn. U kunt ons daar het beste voor bellen op 035-6265544 dit kan tot 21.00 uur.

 33. carlo schreef op 

  ik kan mijn auto niet ver\ekeren wand ik heb -4

 34. Beste Carlo,

  Wij hebben een aantal verzekeraars waar wij mee samenwerken die een auto kunnen verzekeren op basis van -4 schadevrije jaren. Kunt u telefonisch contact opnemen met onze autoexperts? Dan kunnen wij voor u kijken wat er mogelijk is. Zij zijn bereikbaar op nummer 035-62 65 544.

 35. anoniem schreef op 

  Hallo.

  Ik heb een vraag. Ik sta geregisteerd bij het CIS omdat. Mijn autoverzekering stopgezet is na het niet betalen ervan wegens wanbetaling. Dit is 2 jaar geleden. Tegenwoordig alles op de rit.
  Kan ik me nog wel verzekeren maar dan bijvoorbeeld vooraf per kwartaal?

  Groeten Anoniem

 36. Beste Anoniem,

  Een vervelende situatie waarin u zit. Wij kunnen zeker voor u kijken of wij de auto nog kunnen verzekeren en tegen welke voorwaarden. Hiervoor kunt u het beste telefonisch contact opnemen met onze autoexperts. Zij zijn voor u bereikbaar op nummer 035-62 65 544. Op basis van uw persoonlijke verhaal zoeken zij direct voor u uit waar de auto verzekerd kan worden.

  1. Anoniem schreef op 

   Hallo.

   Danku voor uw snelle reactie! Ik ga met jullie belken

   Groeten Anoniem

 37. hielke schreef op 

  ik zit tot nu toe altijd bij unive met mijn auto verzekering maar nu heb ik een seat ibiza cupra 2.0 16v met 110 kw uit 1999 gekocht via de website van unive alle gegevens ingevuld nu kijk ik op de mail en dan staat er dat ik niet verzekerd ben
  en dat de verzekeringsmaatschapij nog contact hierover opneemt wat kan ik hier voor verwachten hiervoor had ik een seat ibiza uit 1999 met een 1.9 tdi moter 66 kw en die ging veel sneller

 38. Beste Hielke,

  Het is voor ons lastig om in te schatten waarom Univé nog verdere vragen voor u heeft. Dit kunt u het beste even afwachten. Mocht Univé de auto nou niet kunnen verzekeren dan horen wij het graag van u. Onze autoexperts helpen u graag bij het zoeken naar een juiste verzekering. Zij zijn bereikbaar op nummer 035-62 65 544.

 39. Sam schreef op 

  Beste,

  Ik was precies 5 jaar geleden in aanraking geweest met de politie, Voor mishandeling ben daarvoor veroordeeld voor taakstraf alles is goed verlopen.
  Moet ik dat doorgeven aan de verzekering bij jullie en ik was nog minderjarig toen het was gebeurt.

  En kan ik wel een verzekering afsluiten?

  Graag zou ik hier reactie over willen?

 40. Beste Sam,

  Het is inderdaad belangrijk om dat op te geven wanneer u een aanvraag doet. De ene verzekeraar gaat hier soepeler mee om dan de ander. U kunt gewoon een aanvraag doen bij een verzekeraar naar keuze en als blijkt dat het daar niet mogelijk is, gaan wij voor u na bij welke verzekeraar u wel terecht kunt en nemen wij daar contact met u over op.

  U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om telefonisch een aanvraag te doen, op die manier kunt u meteen aangeven dat dit het geval is en kunnen we op basis daarvan een passende verzekering voor u regelen. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 035-6265544, wij helpen u graag!

 41. Jessey schreef op 

  Beste,

  Ik ben in nov 2014 schuldig bevonden voor het beledigen van een ambtenaar in functie. Ik heb sinds maart 2015 mijn rijbewijs en 0 schade vrije jaren. Ik rij een golf 4 1.6 met 74kw. Is het mogenlijk dat ik bij een normale verzekering terecht kan? Zo nee, wanneer is het misschien wel mogelijk? Ik heb mijn auto nu bij rialto verzekerd, ik vroeg me af of dat niet ergens anders goedkoper kan.

  Alvast hartelijk bedankt.

  Jessey daemeb

 42. Beste Jessey,

  Misschien kunnen we wel een aanvraag voor u doen bij een gewone autoverzekering. Dat hangt van een aantal factoren af, dus daarvoor is het handig als u ons even belt. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 21:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 op het telefoonnummer 035-6265544. Wij helpen u graag!

 43. Alexander schreef op 

  Hallo, ik ga a.s. Donderdag mijn nieuwe auto ophalen 1.8 turbo met 120kw, ik ben nu zelf 23 en heb 5 jaar mijn rijbewijs is dat een probleem om de auto te verzekeren?

  Mvg,
  Alexander

 44. Beste Alexander,

  Als jonge bestuurder van een snelle auto is het vaak niet makkelijk om een verzekering te vinden. Maar het hoeft zeker geen probleem te zijn. Vooral grotere maatschappijen bieden mogelijkheden. Helaas staat hier vaak wel een hoge premie tegenover.
  Op onze website kun je een vergelijking maken. Alleen de verzekeraars die u wel kunnen verzekeren worden weergegeven. Mocht je het prettig vinden om het van te voren te bespreken? Dan kun je ook contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen u vertellen welke verzekeraars u een verzekering kunnen aanbieden. Het telefoonnummer is 0356265544.
  Alvast veel plezier met de nieuwe auto!

 45. egelberg schreef op 

  mijn auto is niet verzekerd omdat ik door omstandigheden als wanbetaler ben beoordeelt.
  Ik ben aan een traject begonnen voor zzp die het financieel moelilijk hebben om de rekeningen maandelijks te bekostigen.
  Hun hebben mij toegezegd de openstaande rekekningen toe te schrijven en tot een tijdelijke stop tot het traject rond is.

  Nu is het probleem als volgt dat ik mijn auto opnieuw wil verzekeren aangezien
  ik hier van afhankelijk ben als zelfstandig ondernemer.

  Echter schatten de verzeringen mijn nu in een min 3 hier was bij de vorige polis geen sprake van
  hierdoor ben ik verplicht om me via de speciale verzekering te verzekeren
  waar enorm hoge maandelijkse premie aan vast zitten wat onmogelijk bijna is om te betalen
  en nog eens een borgsom van 175

  ik heb dit finacieel niet en wil wel mijn auto verzekeren!
  wat te doen?????

 46. Beste Egelberg,

  Wat een lastige situatie. Heeft u al geprobeerd om rechtstreeks verzekeraars te benaderen om uit te leggen hoe het zit? Met een goed verhaal zijn soms in overleg wel dingen mogelijk. Wij zijn helaas gebonden aan de richtlijnen die verzekeraars aan ons doorgeven. Met een negatief aantal schadevrije jaren en een eerdere opzegging door het niet tijdig betalen van de premie kunnen wij daarom helaas geen reguliere verzekering aanbieden. Als u bijvoorbeeld naar de bank gaat waar u ook uw andere financiële zaken geregeld heeft is er vaak meer ruimte voor overleg, omdat zij u al langer kennen als klant. Ik hoop dat u hier verder mee komt!

 47. Conchita schreef op 

  Wij hebben in het verleden een klein 1 zijdig ongelukje gehad waar wij een konijn tegen onze voorbumper kregen en er aardig wat schade was bij de voorbumper hebben dit netjes gemeld aan onze verzekeraar toen der tijd. Helaas is dat allemaal anders gelopen en werden wij aangezien voor fraudeur omdat wij niet fotos hadden gemaakt van het plaats delict en dit dus niet had kunnen gebeuren hoe wij zeiden dat het was gebeurt. Hierdoor stonden wij dus 8 jaar op de zwarte lijst!!

  Nu meer als 8 jaar later hebben wij nog steeds problemen met het verzekeren van onze auto die wij net nieuw hebben gekocht.

  Wij hebben in al die tijd geen schade gehad of wat dan ook.
  Dit zou toch niet meer mogen na 8 en half jaar. Dat wij nog steeds gewijgerd worden voor een verzekering??

  Wij zitten met onze handen in het haar.
  Want we hadden wel gewoon een verzekering op onze oude auto, maar nu dat we het wouden overzetten werd er door de verzekeraar gezegt wij nemen u niet meer aan. Ivm die melding…. maar dat is al meer dan 8 jaar geleden ??

  Wat nu helppppp!!

 48. Beste Conchita,

  Verzekeraars zijn inderdaad erg streng als het gaat om (het vermoeden van) fraude. Als u een schade claimt en daarbij een schadeoorzaak opgeeft die volgens de schadeexpert niet overeen komt met het schadebeeld, kan dit grote gevolgen hebben. Andere verzekeraars maken zich dan zorgen dat u niet eerlijk zou zijn bij het claimen van toekomstige schades. Wij begrijpen dat het voor u erg lastig is dat u geen verzekeraar kunt vinden die uw aanvraag wil accepteren. Graag gaan wij voor u na of wij een verzekering kunnen vinden waar u wel terecht kunt. U kunt ons hiervoor het beste even bellen op 035-6265544.

 49. Rosa schreef op 

  Hallo,
  Ik heb een vraag. Wij zijn beide 22 jaar en willen graag een btw 3 serie met 85kW willen verzekeren. Is dit mogelijk? Ik heb 1 schadevrij jaar.

  Met vriendelijke groeten,
  Rosa

 50. Dianne Sie (Independer.nl) schreef op 

  Beste Rosa,

  Als je telefonisch contact met ons opneemt, kunnen we voor je kijken of het mogelijk is. Je kan ons bereiken op: 035 626 55 44

 51. Jonathan schreef op 

  Ik ben 16 jaar en heb een mmbs t5 gekocht en daar ook special me trekker rijbewijs voor gehaald wat over de 1000 euro ging en die auto koste me ook nog is 5000 een hele investering dus voor een 16 jarige maar het ging er om dat ik een kleine viskar kon trekken om zelf naar standplekken te gaan…. Dus ik een auto gekocht trekker rijbewijs gehaald. 15 verzekeringen gebelt en niemand die een mmbs t5 wil verzekekeren ze stellen als eisen 18 jaar terwijl je wettelijk een mmbs t5 mag besturen als je 16 bent en een trekker rijbewijs hebt. Hier klopt echt iets totaal niet…..
  Oja een mmbs t5 is een auto die is omgekeurd tot een landbouwvoertuig maar deze kan ik niet wa verzekeren. Kunnen jullie mij helpen?

  1. Anne schreef op 

   Dit is wel heel zielig van de verzekeringen ik snap je frustratie vooral op zon jonge leeftijd.

 52. Felicia Hitijahubessy (Independer.nl) schreef op 

  Beste Jonathan,

  Wat leuk om te horen dat je op zo een jonge leeftijd zo goed bezig bent. Het is dan erg vervelend dat je niet verder komt.
  Omdat wij zelf geen trekker verzekeringen aanbieden weten wij hier niet genoeg van om je een goed advies te kunnen geven. Je kunt het misschien wel proberen bij Rialto.
  Veel mensen schrikken een beetje van Rialto. Mensen worden naar Rialto verwezen wanneer zij door problemen in het verleden niet meer bij andere verzekeraars terecht kunnen. Maar Rialto biedt ook verzekeringen aan mensen met andere risico’s. Dus misschien ook aan een zestien jarige met een trekker.
  Ik hoop dat je een oplossing vindt.

 53. Sjaam schreef op 

  Hallo, Independer

  Ik heb bij Roy-Data mijn gegevens opgevraagt nu sta ik op -6.
  Waar kan ik mijn auto verzekeren omdat ze maar tot de -5 gaan bij de verzekeraars en op uw site.
  De enigste oplossing zal toch niet Rialto zijn neem ik aan.
  Groeten,

 54. Ronnel Holgado (Independer.nl) schreef op 

  Hallo Sjaam,

  We willen je graag helpen. Ik begrijp dat je al het e.e.a. hebt uitgezocht, omdat je Rialto hebt gevonden? Bel ons even als je wil. Dan kunnen we kijken of er een verzekeraar voor je is.

  We zijn in het weekend van 09.30u.-18.00u. telefonisch te bereiken. Doordeweeks van 08.00u.-21.00u.

  Groeten,
  Ronnel Holgado

 55. Tomas schreef op 

  Ik heb rijontzegging gehad (man)
  Mijn vrouw koopt en auto
  Zij kan de auto niet verzekeren omdat
  Ik en rijontzegging heb gehad
  Wij wonen niet samen
  Wat kunnen wij daar aan doen

  Gr. Tomas

  1. Beste Tomas,

   Dat is erg vervelend dat klopt! Veel verzekeraars zitten hier ook niet op te wachten omdat het risico groot is dat u ook gebruik gaat maken van de auto. Er zijn wel verzekeraars die dit misschien kunnen accepteren onder speciale voorwaarden. Maar daar hebben we wel wat meer informatie voor nodig. Als u ons kan bellen op 035 626 5544 dan kunnen we kijken of we uw partner toch aan een verzekering kunnen helpen. We zijn 7 dagen per week geopend en op doordeweekse dagen ook tot 21:00.

 56. Frederik schreef op 

  Dag Michel

  ik heb net te horen gekregen dat ik geweigerd ben, omdat ik onder bewind sta… ik wist niet eens wat het was!!!! het bleek dat ik bij CCBR (centraal curatele en bewindsregistratie) stond/sta geregistreerd. Nu maar bellen met CCBR bleek bij controle bleek dat een persoon met de zelfde achternaam van der veen en geboren op de zelfde dag stond geregistreerd.
  Maar ik ben dat helemaal niet, deze man is geboren in Dordrecht en ik in Winschoten… verschrikkelijk nu ben ik geweigerd en wat moet ik nu doen… mijn auto heeft hierdoor een mnd onverzekerd rondgereden, grote kans dat andere bedrijven het ook niet willen verzekeren.. weet ff niet wat ik moet doen en hoe erg dit eigenlijk is.. in de basis ben ik “clean”en heb ik nergens meldingen staan…

  mvg frederik

 57. Beste Frederik,

  Wat een vervelende situatie. Het lijkt er dus op dat er sprake is van een onterechte weigering. Wat je het beste kunt doen is contact opnemen met de verzekeraar die je heeft geweigerd en deze situatie uitleggen. Wellicht kunnen ze de verzekering dan alsnog in orde maken. Lukt dat niet dan kijken we graag met je naar een eventuele mogelijke andere verzekeraar. Je mag ons altijd bellen, 035-6265544 voor de mogelijkheden. Succes!

 58. danny schreef op 

  Ik heb begin 2014 een rijontzegging van 4u gehad en eind 2014 nog een keer 3uur vanwege rijden onder invloed van alcohol.
  Geen veroordeling gehad wel een cursus wat al vreemd was wand ik blies 1.0 en normaal krijg je een cursus pas bij een veel hoger promillage,maar het is nu eenmaal gebeurt.

  Uiteindelijk is mijn rijbewijs een jaar ingenomen door het cbr dus niet door justitie en zit dus in het traject van 10j en heb daardoor ook geen melding bij stichting cis(zelf ook opgevraagd)

  nu heb ik mijn rijbewijs terug en wil een motor verzekeren en vraag mij af wat ik nu moet zeggen of mijn rijbewijs wel is ingevorderd aangezien dit niet door een rechter is gedaan.

  Heb voor die twee aanhoudigen dus alleen een beschikking gehad van de ovj.

  hoop dat ik niet naar rialto hoef want daar is een allrisk verzekering niet mogelijk en het gaat om een vrij prijzige motorfiets en zou mij tenminste tegen diefstal willen verzekeren.

  mvg

  danny

  1. Beste Danny,
   Goed dat je het navraagt. Helaas moet je het wel opgeven. Dit betekend niet dat je direct naar Rialto moet. Er zijn gelukkig ook verzekeraars die na een aantal jaar wel een rijontzegging accepteren. Je kunt het beste even bellen als je de motor wilt verzekeren.

   1. Ingeborg schreef op 

    Ik heb een verzekering via Rialto al 5 jaar . Maar is nog al een dure bedoeling . Kan ik al naar een andere verzekering .

 59. Beste Ingeborg,
  Het kan inderdaad mogelijk zijn dat je inmiddels wel in aanmerking komt voor een andere verzekering. Je kan contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Verzekeraars hanteren allemaal verschillende richtlijnen en we kunnen in overleg met een verzekeraar kijken wat de opties zijn. Omdat ik niet weet wat jouw persoonlijke situatie is, kan ik niet direct een antwoord geven op je vraag. Maar we horen graag van je, 035-6265544.

  1. Ingeborg schreef op 

   Dank je voor de snelle reactie .

   Ziat in dezelfde situatie als anoniem . Ik ga morgen bellen .

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"Vlot en tot de laatste cent accuraat"

Mevrouw Ferwerda-lammerts uit SELLINGEN
2019-10-19, autoverzekering

"Overzichtelijke website met duidelijke keuze mogelijkheden. En toch de mogelijkheid van telefonische backup."

Anoniem uit 'S-HERTOGENBOSCH
2019-10-19, autoverzekering

"Snel en duidelijk."

Meneer Tuzuner uit ROTTERDAM
2019-10-19, autoverzekering

"lekker snel geregeld!!"

Anoniem uit GRONINGEN
2019-10-19, autoverzekering

"Is makkelijker alles doen"

Mevrouw Szafarczyk uit ZALTBOMMEL
2019-10-19, autoverzekering

"Makkelijk, snel en goedkoop"

Anoniem uit WAALWIJK
2019-10-19, autoverzekering

"Njej"

Meneer Alhamadi uit MADE
2019-10-18, autoverzekering

"Goed verzekering"

Meneer Kheder uit KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
2019-10-18, autoverzekering

"Alles top"

Mevrouw Blaszkow uit HELLEVOETSLUIS
2019-10-18, autoverzekering

"snel verzekerd"

Meneer Vergeer uit SAS VAN GENT
2019-10-18, autoverzekering

"Quick and easy. Many thanks! "

Meneer Kolesnikov uit LELYSTAD
2019-10-18, autoverzekering

"Hele goede site! Zeer tevreden"

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-10-18, autoverzekering

"Alles wordt duidelijk aangegeven"

Anoniem uit ROTTERDAM
2019-10-18, autoverzekering

"Snel makkelijk overzichtelijk"

Mevrouw Peter uit METSLAWIER
2019-10-18, autoverzekering

"Je ontvangt altijd de juiste info en krijgt de juiste hulp."

Meneer Ghanmi uit WEERT
2019-10-18, autoverzekering