Nieuwe pay-how-you-drive autoverzekering: VOOROP
Tip een vriend:

Nieuwe pay-how-you-drive autoverzekering: VOOROP

Sinds kort biedt Independer (exclusief) een nieuw concept autoverzekering aan. Deze autoverzekering heet VOOROP en is een gezamenlijk initiatief van RISK Verzekeringen en Nationale-Nederlanden. Het idee achter deze verzekering is dat je verzekeringspremie wordt bepaald aan de hand van je rijgedrag. Hoe veiliger je rijdt, hoe minder premie je betaalt. Hoe werkt dit precies?

Het eerste jaar: schadevrije jaren + Chipin

In het eerste jaar word je premie bepaald aan de hand van jouw schadevrije jaren. Zodra je de verzekering hebt afgesloten ontvang je van VOOROP een kleine stekker (Chipin). Met deze stekker wordt jouw rijgedrag gemeten. Het stekkertje bevestig je heel eenvoudig onder het dashboard van je auto. Je ontvangt een uitgebreide uitleg om de stekker te kunnen bevestigen.

Met de stekker wordt gemeten hoe hard je rijdt, remt of optrekt. Je kunt dit zelf terugzien via je persoonlijke dashboard. Aan de hand van jouw rijgedrag ontvang je iedere maand een bepaalde score. Als je veilig hebt gereden, ontvang je een groene score.  Als je wat minder veiligt rijdt, ontvang je een oranje score en als je echt onveilig rijdt dan ontvang je een rode score. Gebruik je de stekker helemaal niet? Dan ontvang je automatisch een rode score.

Na het eerste jaar: maandelijkse scores opgeteld

Na het eerste jaar worden de scores van het eerste jaar bij elkaar opgeteld. Heb je gedurende het eerste jaar niet veilig genoeg gereden of de stekker niet gebruikt? Dan ontvang je een rode score. Je gaat in het tweede jaar dan meer premie betalen. Als er ruimte is om nog beter en veiliger te rijden, verandert er niets aan de premie. Heb je goed en veilig gereden, dan ontvang je een groene score en korting op je premie. Je betaalt dan dus minder premie dan een onveiliger rijder. Op deze manier word ieder jaar je premie opnieuw bepaald.

Het idee achter VOOROP

Met dit pay-how-you-drive concept wordt verwacht dat er meer veilige rijders op de weg komen. Je wordt namelijk bewuster van je eigen rijgedrag. De verwachting is ook dat als er meer goede en veilige rijders op de weg komen, er ook minder schade wordt gemaakt. Hierdoor hoeft er minder schade worden vergoed en dat is weer van invloed op de verzekeringspremie. Hoe meer goede en veiliger rijders er zijn, hoe lager de verzekeringspremie.

Lees meer over: autoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

3 Antwoorden op “Nieuwe pay-how-you-drive autoverzekering: VOOROP”

 1. Daniël schreef op 

  Dat is dus een achteruitgang t.o.v Fairzekering (laat dat nou ook van RISK zijn), dat blijkbaar niet meer bestaat en nu dus VOOROP heet. Is dat nou een naam voor een autoverzekering? Voorop wat? Knal je er van voor op of van achter?
  Maar goed mijn kritiek is op het feit dat je je korting (of je straftoeslag) eerst maandelijks kreeg en nu ineens jaarlijks, waardoor het minder aantrekkelijk wordt.

 2. Matthijs schreef op 

  Goedendag,

  Bij deze mijn ervaringen met Voorop autoverzekeringen. Wat op papier een mooi idee is bij deze autoverzekering is nog niet voldoende uitgewerkt.

  Puntsgewijs zal ik zaken benoemen:
  – Contact: Niet tot nauwelijks mogelijk. Bij vragen is dit via soort chat te doen, echter krijg je zelden tot nooit een reactie.
  – Heb je schade staat nergens duidelijk vermeld hoe dit aan te pakken.
  – Dashboard waar je je rijvaardigheden kan checken is niet gebruiksvriendelijk. Zitten nog veel bugs op, en is soms onlogisch met hoe je zaken interpreteer. Even snel zien op welke trajecten je wanneer te hard heb gereden is er niet bij.
  – De verzekering loopt via overkoepelde verzekering. Ik heb daar wel eens heen gebeld maar krijg je algemene eerste lijn te pakken die zelf nauwelijks tot niks van de voorop verzekering weten.

  Dan 1 pluspunt, en dat is de prijs. En het zou de maatschappij sieren het concept beter uit te werken en er een volwaardig en goed product van te maken. Want in de visie ervan kan ik mij zeker vinden. Alleen de uitwerking zeker niet.

 3. Beste Matthijs,

  Bedankt voor het delen van uw ervaringen. Wij denken dat het voor Voorop waardevol is om uw ervaringen te lezen. Wij zijn dan ook zo vrij geweest om uw feedback naar hen door te sturen. Op die manier kunnen ze ervan leren en wordt iedereen er beter van. Ze gaan kijken wat er kunnen doen om hun dienstverlening te verbeteren.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"Duidelijk, handig, makkelijk in gebruik en binnen een half uur alles rond."

Anoniem uit RENKUM
6 uur geleden, autoverzekering

"Altijd de goedkoopste "

Anoniem uit HOUTEN
7 uur geleden, autoverzekering

"Goede service, goed bereikbaar"

Mevrouw Winkelmolen uit MAASBRACHT
2019-09-18, autoverzekering

"."

Anoniem uit ZWOLLE
2019-09-18, autoverzekering

"Uitstekende hulp aan klanten"

Meneer Yumerov uit 'S-GRAVENHAGE
2019-09-18, autoverzekering

"Snel en gemakkelijk vergelijken en een verzekering afsluiten"

Anoniem uit VEGHEL
2019-09-18, autoverzekering

"Omdat ik gewoon tevreden ben met Independer’s dienstverlening. "

Meneer Motshagen uit HOOGLAND
2019-09-18, autoverzekering

"Snel, makkelijk en voordelig een verzekering kunnen afsluiten. "

Meneer Heijkoop uit CAPELLE AAN DEN IJSSEL
2019-09-18, autoverzekering

"Top"

Meneer Simons uit ROTTERDAM
2019-09-18, autoverzekering

"Heldere informatie en goed telefonisch bereikbaar."

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-09-18, autoverzekering

"Duidelijk"

Anoniem uit NIEUWEGEIN
2019-09-18, autoverzekering

"Snel en goed geregeld en eenvoudig de beste verzekering gevonden."

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-09-18, autoverzekering

"5 star"

Anoniem uit PURMEREND
2019-09-18, autoverzekering

"heel snel online geregeld. "

Anoniem uit HOENSBROEK
2019-09-18, autoverzekering

"bedank je zijn goede verzekering "

Anoniem uit NIEUWEGEIN
2019-09-18, autoverzekering