Overschrijven autoverzekering: hoe werkt dat precies?
Tip een vriend:

Overschrijven autoverzekering: hoe werkt dat precies?

Heb je al een auto maar ruil je die in voor een andere auto? Dan moet je je autoverzekering overschrijven. Als je bij dezelfde autoverzekeraar wilt blijven kun je je verzekeraar of tussenpersoon bellen om de wijziging door te geven. Je huidige autoverzekering loopt dan verder, maar voor een nieuw kenteken. Maar let op: met een nieuwe auto verandert er weer van alles aan je situatie, waardoor het verstandig is om te kijken of je ergens anders niet een betere autoverzekering kunt afsluiten. Meer over je autoverzekering overschrijven lees je in dit artikel. 

Wil je overstappen? Houd rekening met schadevrije jaren

Komt er een andere verzekeraar uit de vergelijking dan waar je nu verzekerd bent? Dan kun je ervoor kiezen om over te stappen. Houd er rekening mee dat je bij een overstap geen schadevrije maanden mee kunt nemen. Alleen volledige schadevrije jaren kun je meenemen. Heb je bijvoorbeeld drie jaar en zes maanden opgebouwd? Dan begin je bij de nieuwe verzekeraar opnieuw bij drie schadevrije jaren. Je kunt er dan voor kiezen om eerst je schadevrije jaar verder op te bouwen en na zes maanden over te stappen met vier schadevrije jaren.

Loopt je autoverzekering via Independer?

Heb je een autoverzekering afgesloten bij Independer? Dan kun je die eenvoudig omzetten. Dit kan telefonisch of via je Mijn Independer-account. Wij kijken altijd wat voor jou de beste optie is: het aanbod van je huidige verzekeraar of overstappen naar een andere verzekeraar. Omdat er veel bij komt kijken, is het niet mogelijk om je nieuwe autoverzekering via e-mail te regelen. Wij lopen de vragen altijd even opnieuw met je door. Het kan namelijk zo zijn dat er iets is veranderd in je situatie. Het is belangrijk om dat bij de nieuwe aanvraag duidelijk te vermelden. Op die manier zijn we er zeker van dat je met de nieuwe auto weer goed verzekerd op weg kan.

Wijziging doorgeven via Mijn Independer

Geef je de wijziging door via Mijn Independer? Controleer dan ook altijd of alle gegevens nog kloppen. Je oude autoverzekering wordt niet altijd automatisch beëindigd als je een wijziging doorgeeft via Mijn Independer. Als je dat wel wilt, kun je de oude verzekering zelf via je Mijn Independer-account beëindigen.

Wanneer kun je de wijziging doorgeven?

Je kunt de wijziging doorgeven zodra je het kenteken van de nieuwe auto weet. Wij vragen altijd op welke datum je de verzekering in wilt laten gaan. Dat kan op de dag zelf zijn, maar ook een datum in de toekomst. Het is niet mogelijk om de verzekering in te laten gaan op een datum in het verleden.

Meldcode bij wijziging autoverzekering

Het is geen probleem als je de meldcode nog niet hebt bij het wijzigen van je autoverzekering. Deze kun je telefonisch of per mail doorgeven zodra je die krijgt. Tot die tijd kun je 0000 invullen.

Wat als je de oude auto niet meteen verkoopt?

De nieuwe auto is er al, maar de oude auto is nog niet verkocht. Moet je dan een wijziging doorgeven of de auto als tweede auto erbij verzekeren? Dat hangt er vanaf hoe het zit met je schadevrije jaren. Je kunt schadevrije jaren namelijk maar op één verzekering tegelijk gebruiken. Ga je de oude autoverzekering binnen zes weken beëindigen? Dan kun je een autowijziging doorgeven. Zodra je oude verzekering wordt beëindigd komen je schadevrije jaren vrij voor de nieuwe verzekering. Je nieuwe verzekeraar geeft je daarvoor zes weken de tijd. Je kunt de nieuwe verzekering dus meteen aanvragen met de schadevrije jaren, ook als deze niet meteen beschikbaar zijn. Ben je niet van plan om de oude autoverzekering binnen zes weken te beëindigen? Dan blijven je schadevrije jaren daar in gebruik. Je kunt de tweede auto ergens verzekeren met 0 schadevrije jaren. Zodra je oude verzekering beëindigd wordt kunnen de schadevrije jaren alsnog worden overgenomen. Dat is dan alleen niet vanaf de ingangsdatum, maar vanaf de dag dat ze beschikbaar zijn.

Tweede autoregeling

Ben je helemaal niet van plan om de eerste auto te verkopen? Dan is het meestal voordeliger om te zorgen voor een tweede autoregeling. Voor meer informatie kun je ons daarover bellen op 035-6265544.

Lees meer over: autoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

2 Antwoorden op “Overschrijven autoverzekering: hoe werkt dat precies?”

  1. G van der Meulen schreef op 

    Ik wil de auto per direct verzekeren kunt u maandag contact me mij opnemen.

    1. U kunt uw auto ook in het weekend verzekeren. Onze acceptanten werken ook door in het weekend. Lees meer hierover op deze pagina. Het is natuurlijk ook mogelijk dat we u maandag even bellen. Stuurt u ons even een mailtje met uw contactgegevens via webcare@independer.nl dan bellen we u maandag op. We helpen u graag verder!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"Altijd alles goed afgehandeld en betrouwbaar. "

Anoniem uit ROTTERDAM
4 uur geleden, autoverzekering

"beste servies"

Meneer Mohammadi uit HOLWERD
2019-12-08, autoverzekering

"Omdat heel goed en ik ben al jaaren "

Meneer Arsalan Ahmed uit AMSTERDAM
2019-12-08, autoverzekering

"Moet nog blijken Pas bij Independer"

Anoniem uit AMERICA
2019-12-08, autoverzekering

"Zeer professioneel en klantvriendelijk te woord gestaan bij telefonisch consult - op zondag!!- "

Anoniem uit REIJMERSTOK
2019-12-08, autoverzekering

"Goede service"

Anoniem uit EIJSDEN
2019-12-08, autoverzekering

"Snel en simpel dankjewel?"

Mevrouw Gokluk uit HAARLEM
2019-12-08, autoverzekering

"Uitstekend service en heldere informatie "

Meneer Afyouni uit WEERT
2019-12-07, autoverzekering

"Weil alles ganz deutlich auf der seite erklärt wird Schritt für schritt "

Meneer Azabi uit VENLO
2019-12-07, autoverzekering

"eenvoudige duidelijk website"

Anoniem uit AMERONGEN
2019-12-07, autoverzekering

"Heel goed"

Anoniem uit HARDERWIJK
2019-12-07, autoverzekering

"Makkelijk en voordelig"

Anoniem uit DRUTEN
2019-12-07, autoverzekering

"Prima service "

Meneer Wikarta uit 'S-GRAVENHAGE
2019-12-07, autoverzekering

"Veel ervaring mee en goed!"

Meneer van Oudenallen uit DINXPERLO
2019-12-07, autoverzekering

"Omdat het gemak is online te verzekeren"

Meneer Kural uit UDEN
2019-12-07, autoverzekering