Premie autoverzekering te laat betaald: wat nu?
Tip een vriend:

Premie autoverzekering te laat betaald: wat nu?

Iedereen staat wel eens rood. Maar als dat gebeurt op het moment dat de premie van je autoverzekering moet worden afgeschreven, is dat wel vervelend. Verzekeraars geven in principe geen uitstel van betaling. Zorg er dus voor dat je de premie zo snel mogelijk zelf overmaakt.

Waarschuwing bij te late betaling

Ben je te laat bent met betalen dan ontvang je een waarschuwing van je autoverzekeraar. Hierin staat wat je moet betalen en wanneer. Ook staat erin wat er gebeurt als je de premie niet op tijd overmaakt. Je verzekeraar mag de waarschuwing per e-mail of per post versturen. Sommige verzekeraars sturen ook een sms-bericht. Zorg dat je contactgegevens kloppen, zodat je geen waarschuwingen mist. Het is veel gedoe voor verzekeraars om steeds aanmaningen te sturen. Daarom berekenen sommige verzekeraars hiervoor kosten. Ook mag de verzekeraar stoppen met automatisch incasseren als het te vaak niet lukt. Je betaalwijze wordt dan bijvoorbeeld omgezet naar een betaalverzoek per kwartaal. Heb je nog geen aanmaning ontvangen? Bel dan gerust je verzekeraar om te vragen wat er openstaat en wat het rekeningnummer is.

Tijdelijk stopzetten of beëindigen door verzekeraar

Betaal je de premie niet binnen de gestelde termijn? Dan kan dit grote gevolgen hebben, zoals het tijdelijk stopzetten van je verzekering (opschorten). Daarover lees je meer in ons artikel over de gevolgen van te laat betalen. Zolang jouw verzekering is opgeschort, blijf je verplicht om de premie te betalen, ook al ben je niet verzekerd. Het is dus verstandig om achterstallige betalingen zo snel mogelijk over te maken. Je bent weer verzekerd binnen 24 uur na ontvangst van de betaling. Als je te lang niet betaalt, wordt je verzekering meestal beëindigd. Dat gebeurt met terugwerkende kracht vanaf de datum dat je niet meer hebt betaald. Bij Stichting CIS wordt een registratie gemaakt van de opzegging door de verzekeraar. En dat kan gevolgen hebben bij het opnieuw afsluiten van een verzekering.

Zelf je verzekering tijdelijk stopzetten

Het kan gebeuren dat je inkomen (deels) wegvalt en je de premie van je autoverzekering niet meer kunt betalen. Als je verwacht dat die situatie niet snel verbetert, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Je kunt je auto verkopen of de auto schorsen bij de RDW, zodat je de autoverzekering kunt beëindigen. Dat laatste kan alleen als je de auto van de openbare weg afhaalt. Bijvoorbeeld door hem in een garage te stallen of op privéterrein. Ook kun je erover denken om de dekking te verlagen zodat de verzekering goedkoper wordt. Doe je niets dan lopen je schulden op en riskeer je hoge boetes. Wees er dus op tijd bij.

Autoverzekering afsluiten met betalingsproblemen

Heb je betalingsproblemen (gehad) met een auto- of andere verzekering dan is het vaak lastig om je auto opnieuw te verzekeren. In dit artikel lees je er meer over. Goed om te weten dat wij je graag willen helpen om je auto alsnog te verzekeren, bijvoorbeeld bij Rialto. Meer weten? Bel ons dan even op 035 – 626 5544

Dit artikel hoort bij een serie over het betalen van je autoverzekering. Lees ook onze artikelen over het betalen van de premie voor de autoverzekering en hoe je met betalingsproblemen toch een autoverzekering kunt afsluiten.

Lees meer over: autoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

8 Antwoorden op “Premie autoverzekering te laat betaald: wat nu?”

 1. T. schreef op 

  Ik heb een email gekregen met een betaalverzoek. Nu wil ik graag betalen, maar ik kan dat kl*te rekeningnummer van jullie nergens vinden. Niet in de email, niet op de bijgevoegde factuur, niet op de website! Wat zijn jullie voor een stelletje prutsers!
  Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  1. Natascha Wildschut (Independer.nl) schreef op 

   Beste,

   Wat vervelend dat het rekeningnummer nergens te vinden is. Kan je ons bellen/mailen/Whatsappen? Dan kunnen wij je gegevens opzoeken en het juiste rekeningnummer doorgeven.

 2. Ruud meijers schreef op 

  Ik ben te laat met me betaling kan pas over een week betalen .maar is me auto dan nog wel verzekerd of kan ik beter wachten dat het betaald is om de weg op te gaan ?

 3. Beste Ruud,

  Wat vervelend dat u in die situatie zit! Als u te laat een premie heeft betaald betekend dat niet meteen dat de auto onverzekerd is. Als de premie bijvoorbeeld 1 december geïncasseerd wordt en deze premie is nu nog niet betaald heeft u tot 30 dagen na 1 december de tijd om deze premie alsnog te betalen. Pas na die 30 dagen vervalt de dekking op de polis. Ik raad u aan om contact op te nemen met de verzekeraar om na te vragen wat uw uiterlijke betaaltermijn is voor deze rekening. Dan weet u meteen waar u aan toe bent. Succes!

 4. Marian Bergs schreef op 

  Ik was te laat met betalen vande autoverzekering . En kreeg een boete . Maar was niet geschorst en ook niet stop gezet . heb binnen de 30 dagen betaald Moet ik nu toch de boete betalen .

 5. Beste mevrouw Bergs,

  Wat vervelend dat u een boete heeft gehad! Vooral ook bijzonder dat u deze al heeft ontvangen voordat de 30 dagen om waren.
  Als u contact met ons opneemt via Whatsapp op: 06 – 82846244 of telefonisch op: 035 – 6265544, kijken we graag even voor u na hoe dit kan.

 6. Arjun Gharbharan schreef op 

  Ik heb aangegeven dat ik wil betalen via de automatische incasso, maar ik wist niet op welke datum het geld zou worden afgeschreven. Nu ben ik van de week er achter gekomen dat op de dag van de afschrijving ik niet genoeg saldo op mijn betaalrekening had staan. Ik weet dat je de premie binnen 30 dagen moet betalen. Ik kan jammer genoeg nergens een rekeningnummer vinden om het geld zelf over te maken, zodat ik deze maand gewoon verzekerd ben en niet word geschorst of iets in die richting

  1. Beste Arjun,
   Contact opnemen met de verzekeraar is in dit geval het beste idee om dit probleem op te lossen. Als u de verzekering via ons hebt aangevraagd dan appt u ons op 0682846244 of belt u naar 0356265544, wij helpen u graag!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"ik sluit al jaren via independer mijn verzekeringen af naar volle tevredenheid"

Mevrouw Turken uit TERNAARD
2 uur geleden, autoverzekering

"gewon goed"

Meneer Najjarkakhaki uit VLAARDINGEN
3 uur geleden, autoverzekering

"Goed "

Anoniem uit HAAKSBERGEN
3 uur geleden, autoverzekering

"Makkelijk afsluiten van verzekering. Snel geregeld en goed overzicht van de laagste premies."

Meneer Lutjes uit DE GROEVE
3 uur geleden, autoverzekering

"Zeer duidelijk en netjes kwa opbouw"

Meneer Visser uit LEERDAM
2019-11-21, autoverzekering

"een goede en snelle behandeling"

Meneer J.H Baggen uit SUSTEREN
2019-11-21, autoverzekering

"Super snel en goed geregeld! "

Meneer Umasuthan uit 'S-GRAVENHAGE
2019-11-21, autoverzekering

"Easy to reach customer services by Whatsapp to get quick assistance. "

Meneer Olgun uit AMSTELVEEN
2019-11-21, autoverzekering

"Duidelijke site, helder antwoord van de telefonische helpdesk."

Meneer Eijkelboom uit HAARLEM
2019-11-21, autoverzekering

"Lekker makkelijk en snel geregeld"

Mevrouw van de Bovenkamp uit VEENENDAAL
2019-11-21, autoverzekering

"Zeer makkelijk af te sluiten, bij mijn vorige verzekering wat vragen gehad, werd super geholpen. Ook het gratis pluspakket is natuurlijk een pluspunt. "

Meneer de Groot uit SPIJKENISSE
2019-11-21, autoverzekering

"Zeer goed online en duidelijk"

Anoniem uit PURMEREND
2019-11-21, autoverzekering

"to the point"

Meneer Broedelet uit LELYSTAD
2019-11-21, autoverzekering

"Top"

Anoniem uit VIANEN UT
2019-11-21, autoverzekering

"Goede dienst"

Mevrouw Alnashar uit HARDERWIJK
2019-11-20, autoverzekering