Aansprakelijkheidsverzekering: waarom zo belangrijk?
Deel met een vriend:

Aansprakelijkheidsverzekering: waarom zo belangrijk?

Het gebeurt wel eens dat je op visite bent bij iemand en net even die dure vaas van het kastje stoot. Wanneer jij iets doet dat schade veroorzaakt, ben je er volgens de wet aansprakelijk voor. Dat betekent dat je de kosten van de schade uit eigen zak moet betalen. Gelukkig kun je je voor dit soort schades verzekeren. Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) afsluit ben je verzekerd voor schade die je onbedoeld veroorzaakt. Dat kan schade aan spullen zijn, maar ook aan personen.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Veel schade die je maakt is verzekerd. Of het nou om materiële schade gaat of om letselschade. En als jij een gezin hebt, ben niet alleen jij verzekerd, maar ook jouw partner en kinderen. Heb je kleine kinderen? Dan ben jij verantwoordelijk voor de schade die zij veroorzaken. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet je de schade uit eigen zak betalen. Een kleine schade is meestal niet het probleem. Maar stel dat iemand door iets wat jij zonder opzet hebt gedaan ziek wordt of invalide raakt? Dan loopt de schade al snel op.

Wat dekt aansprakelijkheidsverzekering?

Met de aansprakelijkheidsverzekering uit het Beste-in-1 Pakket ben je verzekerd tot een bedrag van 1.250.000 euro. Deze aansprakelijkheidsverzekering heeft een ruime dekking. Als jij aansprakelijk bent voor de schade dan kun je een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, maar ook die van eventuele gezinsleden, uitwonende kinderen (vanwege studie), inwonende ouders en logés.

Er zijn een paar situaties die zijn uitgesloten van de dekking. Schade die je veroorzaakt met een motorvoertuig zijn uitgesloten. Je bent tenslotte wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor je motorvoertuig. Ga je graag jagen? Dan moet je hiervoor een aparte aanvullende jacht verzekering afsluiten. Ook gehuurde spullen, bijvoorbeeld voor een verbouwing of feest, zijn niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet duur en kost je meestal een paar euro per maand. Afhankelijk van je gezinssamenstelling ben je ongeveer 50 euro per jaar kwijt. Via Independer kun je de aansprakelijkheidsverzekering afsluiten via het Beste-in-1 pakket. Je hoeft natuurlijk niet een heel pakket af te sluiten. Je kunt ook alleen de aansprakelijkheidsverzekering kiezen.

Reacties

5 Antwoorden op “Aansprakelijkheidsverzekering: waarom zo belangrijk?”

 1. R. Brupark schreef op 

  Bij de meeste mensen zal het zo zijn van, ja ik zal deze verzekering maar nemen want je weet het maar nooit.
  En dat is emotie en daar wordt door de verzekeraars slim op ingespeeld.
  Want hoeveel keer per jaar wordt er (per ongeluk!!!!) een dure vaars omgestoten.
  Ikzelf had ook al ruim 20 jaar zo’n verzekering (hoe dom dan ook) en met drie kinderen en huisdieren hebben wij daar nooit een beroep op hoeven te doen.
  Ook om ons heen heb ik dat nog nooit gehoord.
  Ik denk dat het een lekkere vetpot is voor de makers van dit soort producten.

  Groet.
  R. Brupark

 2. T Droogendijk schreef op 

  Onze dochter was aan het voetballen met een ander kind. Dit kind schopt perongeluk de voetbal in haar gezicht. Gevolg bril kapot. En zo kapot dat hij niet meer goed gemaakt kon worden. De ouders van het kind hebben hun aansprakelijksheid verzekering hiervoor aangesproken. Maar die vergoeden de bril niet. ( € 294,-) De reden is dat ze zeggen dat het eerder een gevolg is van ongelukkige samenloop van omstandigheden dan van een verwijtbare gedraging of handeling.
  Een aansprakelijkheids verzekering heb je omdat je onbedoeld schade kan veroorzaken.Volgens mij is dit een onbedoeld schadegeval…………of snap ik iets niet???

 3. Een aansprakelijkheidsverzekering is inderdaad bedoeld om dekking te bieden bij schade die je per ongeluk aan anderen of spullen van anderen veroorzaakt. Als je het niet eens bent met de uitspraak mag je altijd een contra-expert inschakelen. De schade wordt dan opnieuw beoordeeld.

 4. chris schreef op 

  Als ik toevallig thuis niet kan wassen en mijn moeder mijn was doet, mijn dure trui te heet wast, kan ik haar dan aansprakelijk stellen en zodoende (een deel) het geld terug vorderen via haar verzekering.

 5. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Chris,

  Vervelend dat uw dure trui nu niet meer gedragen kan worden. Uw moeder kan het beste contact opnemen met de schade afdeling van haar aansprakelijkheidsverzekering.

  De schade afdeling kan opzoeken wat er in de polisvoorwaarden staat bij schades die komen door een ‘vriendendienst’. Dit zijn schades die komen doordat u een vriend of familielid helpt.

  Als uw moeder bij ons is verzekerd kan ze op werkdagen tussen 8.30-17.00 bellen met onze schade afdeling op telefoonnummer: 035 626 55 44.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Fijn, zeer overzichtelijk... makkelijke taal, dus zonder dure/moeilijke woorden.."

Anoniem uit ROTTERDAM
2017-09-08,

"Mooie complete module om al je verzekerings wensen in te vullen"

Anoniem uit OMMEN
2017-09-05, zorgverzekering

"Het wordt allemaal duidelijk uitgelegd en is heel makkelijk en snel geregeld. En daarom hartelijk dank."

Anoniem uit UTRECHT
2017-09-17, woonverzekering

"prijs en voorwaarden van de autoverzekering bij het afsluiten van de verzekering"

Anoniem uit AMERSFOORT
2017-10-18, autoverzekering

"Vaker met behulp van Independer gaat altijd goed"

Anoniem uit SCHIEDAM
2017-10-13, autoverzekering

"Omdat het niet te prijzig is en ik ben gedekt voor diefstal en schade."

Mevr. L. Gerges uit HILVERSUM
2017-10-12, autoverzekering

"Snel, overzichtelijk, makkelijk"

Anoniem uit OIRSCHOT
2017-08-29, autoverzekering

"goede prijs kwaliteit verhouding"

Dhr. Issa uit WAALRE
2017-09-03, woonverzekering

"Snel en duidelijk een inboedelverzekering af kunnen sluiten. TOP!"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-09-24, woonverzekering

"Ik was heel lang bij jullie verzekerd en ben toen om de een of andere reden overgestapt naar de Nederlander van nu..... is dus geen goed plan geweest blijkt nu met die premieverhoging pfff"

Mevr. F.J.G. Hendrix uit HEERLEN
2017-09-08,

"Snel en makkelijk geregeld."

Mevr. Moermans uit MAASTRICHT
2017-10-16, beste-in-1-pakket

"keurige uitleg makkelijk te snappen"

Dhr. H.H. Harmsen uit AMSTERDAM
2017-09-20, autoverzekering

"Slimme, intuïtieve website"

Anoniem uit BEVERWIJK
2017-09-24, woonverzekering

"correcte informatie"

Dhr. Anderson uit AMSTERDAM
2017-10-25, beste-in-1-pakket

"Top service"

Dhr. M. Frenay uit SCHIEDAM
2017-10-10, autoverzekering