Aansprakelijkheidsverzekering: wie zijn er verzekerd?
Tip een vriend:

Aansprakelijkheidsverzekering: wie zijn er verzekerd?

Bij een groot deel van de verzekeringen die je afsluit, maakt het niet uit wie er bij jou in huis wonen. Maar bij een aantal verzekeringen speelt dit wel een rol. Bijvoorbeeld bij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Maar waarom is dit belangrijk en wie zijn er verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering? Wij vertellen je er graag meer over.

Samenstelling huishouden

Zodra je een aansprakelijkheidsverzekering aanvraagt, stellen wij je de vraag wat de samenstelling van je huishouden is. Je kunt dan kiezen uit vier opties: alleenstaand met of zonder kinderen en samenwonend met of zonder kinderen. Aan de hand van jouw keuze krijg je de aansprakelijkheidsverzekering te zien die past bij jouw thuissituatie.

Wie zijn er verzekerd?

Heb je gekozen voor alleenstaand zonder kinderen? Dan ben je uiteraard zelf verzekerd via je aansprakelijkheidsverzekering. Maar daarnaast zijn ook je logés en eventuele mensen die bij jou in huis werken (bijvoorbeeld schoonmaakster of oppas) verzekerd. Bij een logé is het wel zo dat de schade niet onder een andere verzekering mag vallen.

Ben je alleenstaand met kinderen? Dan zijn de bovengenoemde personen verzekerd, maar ook je minderjarige kinderen en andere inwonende personen die bij het gezin horen. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld  ouders of grootouders.

Bij een gezin zonder kinderen, ben jijzelf en je partner verzekerd. Wel moet je partner je echtgenote of geregistreerd partner zijn waarmee je in een huis samenwoont. Ook zijn je huispersoneel, logés en andere inwonende personen verzekerd.

Update 11-04-2018: bovenstaande klopt niet meer. Ook als je alleen samenwoont met je partner kun je een aansprakelijkheidsverzekering voor jullie beide aanvragen. Je moet wel op hetzelfde adres staan ingeschreven. Het geldt wel alleen voor partners. Niet voor samenwonen met vrienden e.d.

Gezinnen met kinderen hebben de meest uitgebreide dekking. De dekking is hetzelfde als bij een gezin zonder kinderen, maar ook  minderjarige kinderen zijn meeverzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering via Independer

Wil je meer weten over de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering via Independer? Of wil je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Kijk dan op onze website of neem contact op met onze experts via 035 626 55 44. Zij helpen je graag verder.

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

6 Antwoorden op “Aansprakelijkheidsverzekering: wie zijn er verzekerd?”

 1. Jerrie schreef op 

  Hoi,

  Ik heb zojuist een aanspakelijkheidsverzekering afgesloten voor mijzelf. Mijn vriendin woont in mijn appartement. We zijn geen geregistreerd partner. Is zij dan ook verzekerd?

  Groetjes,

  J.

 2. Susanne Boogers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Jerrie,

  Voor de aansprakelijkheidsverzekering is het belangrijk dat de gezinssamenstelling op partners staat. Het maakt hierbij niet uit dat jullie geen geregistreerd partner zijn.

  1. Cindy schreef op 

   Onderstaande tekst heb ik uit jullie informatie gehaald op de site, Kunt u mij vertellen wat er nou klopt? Want de informatie die er staat, komt volgens mij niet overeen met het antwoord wat u geeft op bovenstaande vraag.

   (Zodra je een aansprakelijkheidsverzekering aanvraagt, stellen wij je de vraag wat de samenstelling van je huishouden is.Bij een gezin zonder kinderen, ben jijzelf en je partner verzekerd. Wel moet je partner je echtgenote of geregistreerd partner zijn waarmee je in een huis samenwoont. Ook zijn je huispersoneel, logés en andere inwonende personen verzekerd.)

   1. Susanne Boogers (Independer.nl) schreef op 

    Beste Cindy,

    Voor de aansprakelijkheidsverzekering geldt dat de personen die verzekerd zijn op de polis in gezinsverband samenwonen. Het is niet verplicht dat partners getrouwd moeten zijn, partners moeten wel op hetzelfde adres zijn ingeschreven.

 3. Miranda schreef op 

  Ik heb een aansprakelijkheidsverzekering voor een meerpersoonshuishouden. Tevens heb ik een dochter die in maart 21 jaar wordt. Zij woont begeleid en heeft een CIZ-indicatie. Nu hoor ik van de ene verzekering dat zij dan onder mijn aansprakelijkheidsverzekering valt terwijl de ander zegt dat zij zelf een verzekering dient af te sluiten. Graag verneem ik wat er correct is of dat iedere verzekeringsmij dit zelf mag bepalen.

 4. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Miranda,

  Goed dat je even een bericht stuurt. Vervelend dat je zo veel tegenstrijdige berichten te horen krijgt. De verzekeraars mogen zelf de polisvoorwaarden opstellen maar eigenlijk staat er altijd in de voorwaarden vermeld dat de gezinsleden op hetzelfde adres moeten wonen. Je zou het beste bij je huidige verzekeraar kunnen vragen hoe zij dit hebben geregeld in de voorwaarden.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Normale vragen "

Anoniem uit VEENDAM
1 uur geleden, woonverzekering

"Heel duidelijk!"

Dhr. Klaver uit TUITJENHORN
2019-09-16, energie

"Makkelijk en voordelig "

Mevrouw Amine uit AMERSFOORT
2019-09-16, autoverzekering

"Loopt soepel.."

Anoniem uit RODEN
2019-09-16, energie

"Smooth process and quick"

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-09-16, energie

"GOEDE INFORMATIE EN SNEL GEREGELD"

Anoniem uit BREDA
2019-09-16, rechtsbijstandverzekering

"Altijd super"

Dhr. De Block uit ALMERE
2019-09-16, energie

"Makkelijk en snel"

Dhr. Been uit ZEEWOLDE
2019-09-16, energie

"Het invullen van het formulier ging makkelijk "

Anoniem uit HENGELO OV
2019-09-16, lenen

"Vanwege het gemak van de site"

Mevr. van Emmerik uit DEN HELDER
2019-09-16, energie

"Goed en makkenlijk aan te vragen "

Anoniem uit VAALS
2019-09-16, lenen

"duidelijke informatie en snelle regeling"

Anoniem uit BREDA
2019-09-16, reisverzekering

"Ik viend juli gewoon goed "

Meneer Dzaferov jasarov0 uit ROTTERDAM
2019-09-16, autoverzekering

"Makkelijke en duidelijke uitleg"

Anoniem uit BODEGRAVEN
2019-09-16, woonverzekering

"snel en overzichtelijk."

Dhr. Weisscher uit HEEMSKERK
2019-09-16, energie