De kredietcrisis die na de Verenigde Staten nu ook Europa beroert, hoeft voor consumenten niet negatief uit te pakken. Als gevolg van deze crisis hebben veel banken behoefte aan geld. Banken zijn huiverig om elkaar geld te lenen en zoeken naar andere bronnen. Daardoor zijn de rentes voor langere periodes van drie maanden tot circa vijf jaar relatief hoog. Uit onderzoek van Independer.nl blijkt dat een depositorekening een interessant alternatief kan zijn voor een spaarrekening. Hierdoor kan een voordeel van duizenden euro’s ontstaan.

Veel consumenten hebben hun aandelen verkocht en bezitten soms forse spaargelden. Vele miljarden euro’s staan te verpieteren op gewone spaar- of internetrekeningen waarover een lagere rente wordt vergoed. Wie echter actief vergelijkt, kan met een termijndeposito ruim vijf keer meer rendement halen dan met een spaarrekening. Met een inleg van 20.000 euro bij een termijndeposito van Credit Europe Bank scheelt dat in slechts drie jaar tijd 2.712 euro extra rente in vergelijking met een spaarrekening van bijvoorbeeld ING Bank.

Truttig wordt slim
Een termijndeposito is een rekening waarbij een bedrag voor een bepaalde termijn wordt vastgezet tegen een vooraf bepaald gegarandeerd rendement. Er kan tussentijds dus niet worden opgenomen. De afgelopen jaren hadden deposito’s een wat truttig imago. Wie zet zijn geld nu vast tegen een relatief lage rente? Dat is nu anders. Wie zijn spaarsaldo een tot vijf jaar veilig en zonder slapeloze nachten wil laten renderen doet er momenteel juist goed aan door voor een termijndeposito te kiezen.

Als de rust wat terugkeert, is de kans groot dat de rente voor deposito’s ook zal gaan dalen. Voor mensen die zekerheid zoeken, is dit dus een goed moment om spaargeld wat de komende jaren niet direct nodig is op een depositorekening te zetten.

Gezien de onzekerheid op de financiële markten is het daarbij wel verstanding om niet meer dan 20.000 euro spaargeld (per volwassene) aan n bank toe te vertrouwen. Dan is het spaargeld namelijk gegarandeerd door De Nederlandsche Bank.

Bekijk het volledige onderzoek of maak een goede vergelijking van depositorekeningen en spaarrekeningen.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Vlot, duidelijk en gemakkelijk
10