Earth Hour 2019
Tip een vriend:

Earth Hour 2019

Bijna is het weer zover. Op zaterdag 30 maart gaat wereldwijd het licht uit tijdens Earth Hour. Een vol uur lang om precies te zijn, ’s avonds tussen half negen en half tien. Dé gelegenheid om weer eens ouderwets gezellig de kaarsjes aan en de tv uit te doen. Speel eens een spelletje met het hele gezin, maar sta ook even stil bij het feit dat we de aarde uitputten.

Mag het licht uit?

Op 30 maart maken we daarom even pas op de plaats en verbruiken een uur lang geen elektriciteit en gas. Maar slechts een uur per jaar de verwarming terugdraaien en elektrische apparaten uitzetten is natuurlijk niet voldoende om onze opwarmende aarde te helpen. Wel draagt Earth Hour internationaal bij aan meer bewustwording. Hoe kunnen we er nu samen voor zorgen dat onze kleinkinderen straks op nog net zo’n mooie aardbol rondlopen als wij?

Besparen voor later

Veel mensen weten best dat de aarde opwarmt en dat we in een consumptiemaatschappij leven. Helaas worden we daar liever niet dagelijks aan herinnerd. Dus gooien we nog altijd kilo’s eten per persoon weg.  En gaan we niet altijd even groen om met de verwarming of airconditioner. Terwijl het toch echt niet zo moeilijk is om met een paar kleine tips energiezuiniger te leven. Een paar voorbeelden:  

  • Zet de verlichting uit in de kamers waar je niet bent. Als je dit vaak vergeet kun je de lampen ook op een tijdschakelaar aansluiten en met sensoren werken.
  • Gebruik het eco-programma van de wasmachine en zet deze pas aan als de trommel vol is. Hang de was vaker op een droogrek, de droger verbruikt veel stroom. Daarbij blijft je kleding langer mooi als je deze uithangt.
  • Gebruik niet teveel water bij het koken, zodat het water sneller kookt. Gebruik de deksels, er gaat dan minder warmte verloren.

Slapend zuiniger

Nog niet overtuigd? Ga dan gewoon een uurtje eerder naar bed (vergeet niet de verlichting overal in huis uit te zetten). Het is die dag namelijk ook het begin van de zomertijd! Dat betekent dat de klok een uur vooruit gaat in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart. Ook door een uur eerder te gaan slapen doe je mee aan Earth Hour.

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Duidelijk en snel afsluiten"

Anoniem uit HILVERSUM
50 minuten geleden, woonverzekering

"Altijd genoeg keuze en goede en duidelijke uitleg. Wat ik zelf heel prettig vind is dat je onder je eigen account 1 overzicht hebt met wat voor verzekeringen je hebt afgesloten, meerdere aanbieders onder 1 dak."

Dhr. Zeijlmans uit ANDIJK
2019-05-24, rechtsbijstandverzekering

"goede vergelijking"

Anoniem uit EDE GLD
2019-05-24, autoverzekering

"Duidelijk overzicht van alle gegevens om mee te vergelijken en altijd goede extra aanbieding zowel bij zorg en auto verzekering"

Mevrouw van der Scheer uit GRONINGEN
2019-05-24, autoverzekering

"ik heb ervaring met independer.eengoede.alleen die brand.dat heb ik tegen.maar ik heb gedaan wat ik kon.ondanks debrandwonden heb ik deze woning gered.zo erg was het.kon me niks schelen pijn is relatief.ik voelde het niet op dat moment groet J.Verla"

Meneer Verlaan uit AMSTERDAM
2019-05-24, woonverzekering

"Dit is de eerste keer dat ik via jullie een verzekering sluit"

Anoniem uit ZAANDAM
2019-05-24, reisverzekering

"goed duidelijk en makkelijk "

Dhr. Willemsen uit WOLDENDORP
2019-05-24, lenen

"zeer snel en eenvoudig de beste en goedkoopste verzekering afgesloten ."

Dhr. Mol uit ALMERE
2019-05-24, reisverzekering

"VEEL DUIDELIJKE INFO"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-05-24, reisverzekering

"werkt gewoon top!"

Dhr. Van De Wiel uit DRUNEN
2019-05-24, energie

"Top"

Mevrouw Hendrikse uit ROTTERDAM
2019-05-24, autoverzekering

"GOED"

Anoniem uit UTRECHT
2019-05-24, energie

"Helemaal top"

Anoniem uit MAASSLUIS
2019-05-24, energie

"Goed en snel geregeld "

Dhr. Wijk uit SCHAGEN
2019-05-24, overlijdensrisicoverzekering

"Wel gemakkelijk om verzekering af te sluiten "

Mevrouw Kloppenburg uit OOSTWOLD GEM OLDAMBT
2019-05-24, autoverzekering