Hoe vergelijken wij energie?
Tip een vriend:

Hoe vergelijken wij energie?

Energie kun je alleen maar vergelijken als je weet wat je verbruikt. Weet je dat niet precies dan maken wij een schatting voor je. Voor een goede schatting maken we gebruik van data van Milieu Centraal. Deze organisatie heeft nauwkeurig in kaart gebracht wat het verbruik is per specifieke situatie. Zo is niet alleen de gezinssamenstelling van belang, want die heeft vooral betrekking op je stroomverbruik. Maar ook de oppervlakte van je woning, want die is van invloed op je gasverbruik. Daarna stellen we je vijf vragen. Daarmee willen we achterhalen welk soort energiecontract en welke contractperiode het best bij jou past. 

Hoe groen is jouw stroom?

Ook vinden we het belangrijk om helder inzicht te geven in de ‘groenheid’ van de energie die je kiest. Vaak is voor de consument niet helder wat het verschil tussen groen, vergroend en grijs is. In samenwerking met Hier.nu laten we procentueel zien, per energiecontract, hoe deze energie is opgewekt. Zodat je precies weet waar je voor kiest. Zo kiest nu bijvoorbeeld 60% van de Nederlanders voor groene energie, waarvan maar 10% écht groen is opgewekt. Dit klopt niet, vinden wij. Daarom willen we je hier meer inzicht in geven.

Prijs/kwaliteit telt mee

Verder vinden we de prijs/kwaliteitverhouding van stroom belangrijk. Hiervoor nemen we de rapportcijfers van Vereniging Eigen Huis mee, de waardering van groenheid (alleen als je dit belangrijk vindt) en extra diensten die de leverancier biedt.

Tarieven zonder bonus

Je ziet bij ons de tarieven die je werkelijk betaalt. De bonus staat er los bij vermeld. Dat doen we omdat mensen vaak worden verleid tot overstappen door de bonus die ze ontvangen. Die bonus levert ze eerst voordeel op. Maar na afloop van de contractperiode betalen ze ineens een hoger,  variabel tarief. Financieel is dat veel minder aantrekkelijk, dus zie je bij ons wat het tarief is na afloop van je contract. Zo zie je precies wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een energiecontract.  

Nog geen compleet aanbod

In oktober zijn we gaan praten met energieleveranciers over samenwerkingen. Veel gesprekken lopen nog en daarom hebben we nog maar een beperkt aanbod van energieproducten die je kunt aanvragen. Wel laten we het totale aanbod in de markt zien. Je kunt dan zelf je aanvraag doen bij de energieleverancier van jouw keuze. We werken er hard aan ons aanbod zo snel mogelijk uit te breiden.

Help jij ons verbeteren?

Onze vergelijking is nog niet af. We hebben nog een flinke lijst van zaken die we zouden willen toevoegen en verbeteren aan onze energievergelijking. Komende tijd werken we daar hard aan. Jouw feedback en ideeën zijn van harte welkom! Met de paarse feedback button op de site kun je jouw tips, opmerkingen of suggesties aan ons doorsturen. Die kunnen wij dan weer gebruiken om onze energievergelijking te verbeteren. We zijn benieuwd naar jouw reactie en nodigen je uit ons te laten weten wat jij ervan vindt!

Lees meer over: energie

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

8 Antwoorden op “Hoe vergelijken wij energie?”

 1. hans schreef op 

  @Serge van Lier. Naast het toenemend aantal energievergelijkers, worden er ook steeds meer (energie-)veilingen gehouden. Past dit wel in het patroon, is het mogelijk zelfs een aanvulling en gaat Independer-Enerieg zich hiermee ook bezig houden?

  De Consumentenbond antwoordde actueel op de vraag of zij naast een energieveiling ook verzekeringsveilingen gaan doen negatief, in de trend van ‘we willen niet graag teveel met verzekeraars geïdentificeerd worden en onafhankelijk blijven’…….dat zou voor Independer daarentegen echter helemaal geen probleem kunnen zijn, dat die veel met verzekeraars te maken hebben is evident.

  VRAAG: Zijn veilingen de toekomst? Ook bij Independer? Of….waarom niet?

 2. @ Hans. Vooralsnog zullen we geen veilingen gaan organiseren. Je ziet bij de huidige veilingen dat ze niet voor iedereen een goed passend aanbod doen. Ik geloof dan ook meer in het helpen van mensen bij het maken van keuzes en vervolgens op basis van die keuzes laten zien wat voor hem/haar het beste aanbod is.

  1. hans schreef op 

   @Serge van Lier (Independer.nl) Welke keuzemogelijkheden zitten er dan zoal in de Independer-vergelijkings-pipelijn voor 2015? M.a.w. wat is ongeveer de meerwaarde van een vergelijking met Independer-energie toekomstig, wanneer het niet alleen de prijs is? Een individuele checklijst?

 3. @ Hans. Dat is nog niet zeker. We hebben wel een aantal ideeën, maar ik wil ook van consumenten (zowel bezoekers als niet bezoekers) horen wat ze graag willen dat we doen. Daarnaast zullen we met allerlei partijen uit de energiewereld spreken om een idee te krijgen wat er volgens hen belangrijk is. We hebben de afgelopen twee weken een aantal interessante reacties gehad van partijen. Ik wil graag met hen verder spreken voordat we bepalen wat we doen. Dus hierbij een oproep aan iedereen die dit leest om ons ideeën te sturen.

  1. hans schreef op 

   @Serge van Lier (Indeoender.nl) Dan wil ik graag hiermede de reeks van ideeën graag openen:

   Omdat je momenteel met je spaargeld in een spiraal van slinkende waarde komt (inflatie, belasting en te lage rente), proberen brtreffende marktpartijen de consumenten weer in beleggingsproducten te manipuleren of bij voorbeeld een DELA-contract te laten afsluiten.

   Met enige formules is het mogelijk om te berekenen hoeveel rendement diverse energiespaarvormen opbrengen. Naast het beleggen in een energiebedrijf of in een windmolenfonds denk ik daarbij vooral aan het verwachte rendement van zonnepanelen, een warmtepomp, spouwmuurisolering, vloerisolering (vooral bij vloerverwarming blijknaar zeer effectief), een slimme thermostaat, zolder- resp. dak-isolering enz. Er komen grote en kleine rendementen voorbij tot soms wel 40% en daarmee bedoelen de auteurs nog niet eens de zeer effectieve zelfaangebrachte tochtstrips.

   Ik denk dat het een prima Independer-site zou kunnen zijn waarop al dit soort rendementsvergelijkingen voor de consumenten kunnen helpen een prioriteitenlijstje te helpen maken, Dus geld van de bank en in het eigen huis investeren, Alleen…..worden de berekeningen door de fabrikanten soms erg rooskleurig voorgeschoteld en misschien kan Independer-Energie hierin een vertrouwenswaardige rol spelen.

   VRAAG: Kunnen jullie hierin als onafhankelijke begeleider in de toekomst geconcentreerd energie steken? en samen met de branche (bij voorbeeld zonnepanelen) een neutrale positie bezetten?
   Of de smart meters beoordelen, misschien in coöperatie met de Consumentenbond? Kan me een vruchtbare samenwerking met de VEH ook voorstellen. Als er maar gefundeerde informatie vrijkomt!

   NB. Aan vergelijkingssites zal het niet ontbreken, maar hiermee zou voor mij een grote meerwaarde door een tijdsparende neutrale informatiedienst kunnen ontstaan……

 4. @ Hans. Helemaal met je eens dat deze informatie bijna niet te achterhalen is. Ik voeg het aan onze wensenlijst toe. Deze is al wel aardig gegroeid. Het kan nog wel even duren voordat we dit gerealiseerd hebben.

  1. hans schreef op 

   @Serge van Lier (Independer.nl) Wat is met gewoon gaan beginnen……één of twee bewezen formules publiceren? en gelijktijdig vragen om medewerking!

   Het rendement van een aandeel-windmolenpark is dagelijks te achterhalen, of het rendement van spouwmuurisolatie staat meervoudig op het internet. Dus liever meteen beginnen met die ‘aangedachte’ site en de lezers naar ervaringen vragen i.p.v. what-to-do-[ijstjes aan te leggen. Misschien paralel het beloofde panel oprichten en dáár de ervaringsdeskundigen en specialisten (van energieleveranciers t/m bouwmarkten) met elkaar naar betrouwbare informatie laten zoeken…..Independer als platform!

   NB,.Jullie ‘publiek’ verliest dagelijks geld op de spaarrekening en het millieu wordt nog steeds dagelijks meer belast….géén lijstjes maar daden! Wat kunnen bij voorbeeld speciaal huurders nog besparen? Beste huurder, plaats uw ideeën en maak er zèlf een rendements-ontmoetingsplaats van, zet een vinkje onder dit veld en we kunnen elkaar op de hoogte houden…..’beter voor elkaar’!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Energie vergelijken en direct afsluiten

Check in vijf minuten wat voor jou de beste energieleverancier is

energie vergelijken

"Altijd alles goed afgehandeld en betrouwbaar. "

Anoniem uit ROTTERDAM
3 uur geleden, autoverzekering

"Was even zoeken, maar gevonden. Heldere site."

Anoniem uit GOUDA
6 uur geleden, zorgverzekering

"Goed en overzichtelijk"

Anoniem uit JULIANADORP
2019-12-08, reisverzekering

"zeer makkelijk en overzichtelijk"

Anoniem uit WENUM WIESEL
2019-12-08, lenen

"Strakke priis."

Anoniem uit BILTHOVEN
2019-12-08, energie

"beste servies"

Meneer Mohammadi uit HOLWERD
2019-12-08, autoverzekering

"DUIDELIJKE INFORMATIE.GEEN POESPAS. "

Meneer Winter uit AMSTERDAM
2019-12-08, woonverzekering

"Hulp bij keuzes is top!"

Anoniem uit BERGEN OP ZOOM
2019-12-08, zorgverzekering

"Heel makkelijk om een verzekering af te sluiten."

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-12-08, zorgverzekering

"Duidelijke site. Snelle reactie op vragen."

Anoniem uit OMMEN
2019-12-08, zorgverzekering

"Snel en gemakkelijk"

Anoniem uit SPIJKENISSE
2019-12-08, reisverzekering

"groot gemak, al vaker gebruikt, nooit gedoe"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-12-08, zorgverzekering

"Geen toelichten"

Meneer Karampekios uit ARNHEM
2019-12-08, woonverzekering

"fast, easy to use"

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-12-08, zorgverzekering

"Op Independer.nl simpel diverse verzekeringen te vergelijken en simpel af te sluiten. "

Anoniem uit ASSENDELFT
2019-12-08, zorgverzekering