Thuis aan het werk? Zo voorkom je een hoge energierekening
Tip een vriend:

Thuis aan het werk? Zo voorkom je een hoge energierekening

Heb je geen vitaal beroep? Dan zit je, net als veel anderen, tot in ieder geval 6 april thuis. Of we nu aan het werk zijn of met de kids: de komende tijd gaat het energieverbruik thuis omhoog. De verwarming staat waarschijnlijk de hele dag aan en misschien draai je ook wel een extra wasje. Je bent nu toch thuis. Maar hoe zorg je ervoor dat je alsnog goed uit komt op je jaarnota? Hieronder 9 simpele tips om energie te besparen in de komende weken. 

1. Denk aan je laptop

Laat de oplader van je laptop er niet de hele dag in zitten, maar laad hem alleen op wanneer die leeg is. Continu je laptop aan de oplader is niet alleen slecht voor je energierekening, maar ook voor je laptop. En die heb je de komende weken hard nodig. 

2. Laat je koffieapparaat niet de hele dag aanstaan

Net zoals je dag op kantoor begint, begint je werkdag thuis vaak ook met een kopje koffie. Laat het koffieapparaat alleen niet de hele dag aanstaan. Zonde! 

3. Niet teveel water in de waterkoker

Thuis of niet, die kopjes thee blijf je wel drinken. Kortom: de waterkoker draait overuren. Tip hierbij is om alleen de hoeveelheid water te koken die je nodig hebt voor je kopje thee. 

4. De verwarming hoeft niet de hele dag aan

Je zou het in alle ophef bijna vergeten, maar het is vanaf vandaag lente. Het zonnetje laat zich de laatste dagen al een beetje zien en schijnt lekker naar binnen. Dat betekent ook dat de verwarming niet de hele dag aan hoeft. Je kunt er ook voor kiezen hem alleen een dagdeel aan te hebben staan. Daarbij zorgt een te warm huis er ook voor dat je minder productief bent. Veel huizen hebben een instelbare thermostaat die nu op de werkweek is afgestemd. Pas die aan op de nieuwe situatie. 

5. Loop een rondje

Om te zorgen dat je het niet koud krijgt zonder de verwarming constant aan: ga in de middag een rondje wandelen (houd wel 1,5 meter afstand van anderen). Door te lopen laat je je bloed weer wat harder rondpompen en krijg je het weer warm. En daarna kun je weer fit aan het werk.

6. Douche minder lang (en koud brrr…)

Als je geen waterbesparende douchekop hebt (tip: schaf er een aan, scheelt gemiddeld twee liter water per minuut), dan verbruik je ongeveer 10 liter water per minuut. Dus douche een paar minuten minder lang dat je gewend bent en maak hierin al het verschil.
Wil je het helemaal goed aanpakken? Douche dan op 20 graden. Dit scheelt energie om het water op te warmen én bezorgt jou een hoger energieniveau om je werkdag thuis te beginnen. Maak er een gewoonte van. 

7. Gebruik je lampen slim

Het lijkt een open deur, toch denken we er te vaak niet aan: doe de lampen uit als je de ruimte verlaat. Kleine moeite en toch bespaar je hier energie mee. Daarnaast kun je ook gebruik maken van LED-verlichting. En nu je toch thuis zit, is het een mooi moment om die laatste lampen ook te vervangen voor spaar- of LED-lampen.

Je kunt er ook voor kiezen om te werken bij het raam. Het is niet alleen beter voor je ogen, ook heb je dan geen lampen nodig om de ruimte te verlichten. 

8. Hoe voller je vriezer, hoe meer je bespaart

Eten weggooien is slecht voor het milieu, zonde en vaak niet nodig. Dus heb je restjes over of stiekem toch gehamsterd? Bewaar het in de vriezer.  Als je energie wil besparen helpt een volle vriezer namelijk. Zodra je vriezer vol is, verbruikt het minder energie. De producten warmen simpelweg niet op zodra die open is. Als de vriezer wat leger is en er komt met het openen warme lucht naar binnen, dan moet de vriezer harder werken om de temperatuur weer op standje vries te krijgen. 

9. Droog de vaat aan de lucht

Vaak als we de vaatwasser aanzetten, kiezen we een standaardprogramma. Maar er zijn ook programma´s (check dit in het meegeleverde boekje) zonder droogprogramma. Het ligt een beetje aan je vaatwasser, maar als je de vaat droogt aan de lucht kan dit tussen de 15-50% aan energie schelen. Nu je toch thuis bent, kun je gelijk de klep open zetten zodra het piepje gaat.

Lees meer over: energie

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Energie vergelijken en direct afsluiten

Check in vijf minuten wat voor jou de beste energieleverancier is

energie vergelijken

"Duidelijke uitslag"

Anoniem uit AMSTERDAM
11 minuten geleden, energie

"Handige site"

Anoniem uit PIJNACKER
15 minuten geleden, energie

"Nog geen ervaring met independer"

Anoniem uit VEENENDAAL
24 minuten geleden, autoverzekering

"Gewoon top "

Anoniem uit AMSTERDAM
1 uur geleden, energie

"DE GOEDKOOPSTE"

Dhr. VAN Agtmaal uit HUIJBERGEN
1 uur geleden, energie

"Makkelijk en overzichtelijk. Snel een verzekering afgesloten!"

Meneer Hartveld uit SOEST
1 uur geleden, woonverzekering

"overzichtelijke vergelijkingen, vriendelijk aan de telefoon."

Meneer den Uijl uit SOESTERBERG
1 uur geleden, autoverzekering

"Snel en duidelijk overzicht, ook snel geholpen bij de klantenservice."

Anoniem uit OLDENZAAL
1 uur geleden, energie

"Goede en duidelijke vergelijking"

Anoniem uit VLAARDINGEN
1 uur geleden, energie

"Gebruikgemak"

Anoniem uit SLIEDRECHT
1 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"Zeer makkelijk gebruik van website en duidelijk vergelijking"

Dhr. Thompson uit HOUTEN
2 uur geleden, energie

"het betalen van de zorg gaat door middel van de premie en de volksverzekering inhouding van je loon. X de aantal werkende en verzekerden en je hebt de bonus van geraamd 24 miljoen per maand welke ligstoel neem jij. Verplicht verzekeren! "

Anoniem uit DRONTEN
2 uur geleden, zorgverzekering

"Snel en duidelijk"

Anoniem uit TILBURG
3 uur geleden, autoverzekering

"makkelijke service"

Anoniem uit KAMPEN
3 uur geleden, autoverzekering

"Heel tevreden"

Meneer EL Boubsi uit ROTTERDAM
3 uur geleden, autoverzekering