De nieuwjaarsrecepties zitten er weer op. Volgende week vrijdag, 7 februari, is het Warmetruiendag. Een goed voornemen is natuurlijk om minder CO2 uit te stoten. Hierdoor je voetafdruk verminderen en daarbij ook nog te besparen op je energierekening.

Een dagje meedoen is voldoende

Het is weer tijd voor de Warmetruiendag! Door de verwarming minder hoog te zetten stoot je minder CO2 uit. Dit is een van de voornaamste broeikasgassen. Gelukkig is het geen strenge winter. Je kunt de gebreide kriebeltrui van opa of oma dus gewoon in de kast laten hangen. 

Natuurlijk is het bij kou lekker om de verwarming aan te zetten. Maar een warmte trui aantrekken helpt ook ontzettend. De bedoeling van de Warmetruiendag is dat je wat bewuster omgaat met de verwarming. Je kan op één dag per jaar je warme trui aantrekken. Want alle beetjes helpen. Beter is natuurlijk om dit vaker te doen in de winter. Zo ben je jezelf bewuster van de invloed die de verwarming heeft op het milieu.

Dikke-truiendag

Onze zuiderburen in Vlaanderen organiseerden in 2005 de eerste Dikke Truiendag. Op deze dag is het Kyoto verdrag officieel bekrachtigd. In het verdrag is afgesproken de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. In 2006 volgde Zuid-Holland met de Warmetruiendag. Vanaf 2007 is er een landelijke Warmetruiendag.

Independer doet mee  

De airco is te koud, de verwarming staat te hoog. Ramen worden opengegooid, terwijl de verwarming aan staat. Zoveel mensen, zoveel wensen. Een lekkere temperatuur om in te werken verschilt voor een hoop mensen. Dat kan voor een strijd om de thermostaat zorgen. Maar niet op Warmetruiendag. Ook de koukleumen bij Independer trekken dan een warmte trui aan om hun steentje bij te dragen. Een goed argument voor de voorstanders van lage kantoortemperaturen: onze hersenen werken het best bij een omgevingstemperatuur van zestien graden.

Tips

Een Warmetruiendag werkt natuurlijk het beste als je huis of het bedrijfspand goed geïsoleerd is. Independer doet uiteraard ook mee. Door één of meer van de volgende tips te gebruiken help je mee om de opwarming van de aarde tegen te gaan en je energierekening te verlagen:

  • Isoleer de woning goed
  • Plaats meubels minstens 10 cm van de verwarming af
  • Gebruik tochtstrips
  • Breng radiatorfolie aan
  • Installeer een programmeerbare thermostaat
Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
gewoon goed
10