Zo profiteer je van de allerlaagste energietarieven
Tip een vriend:

Zo profiteer je van de allerlaagste energietarieven

Langzaam maar zeker komen er meer leveranciers die energiecontracten aanbieden met dynamische tarieven. Dat zijn tarieven die per dag en tijdstip kunnen verschillen. Jij kunt ervan profiteren omdat ze van tevoren bekend zijn. Als je je energieverbruik erop afstemt, betaal je minder dan mensen die een contract hebben met vaste tarieven.

Slimme meter nodig

Om een dynamisch energiecontract aan te vragen heb je een slimme meter nodig. Ook moet je toestemming geven aan de leverancier om je meter uit te lezen. De energieleverancier moet namelijk kunnen zien wanneer je energie verbruikt, zodat je verbruik kan worden afgerekend tegen de tarieven van dat moment.

Tarieven 1 dag van tevoren bekend

Leveranciers die werken met dynamische tarieven hebben een online omgeving, een afgeschermd gedeelte op hun site. Daarin zie je de tarieven voor elektriciteit van de volgende dag per uur en het tarief voor gas voor de hele dag. Je kunt zo kiezen om energie te gebruiken op het moment dat de tarieven laag zijn. Veel apparaten zoals je wasmachine of je vaatwasser kun je van tevoren instellen. Je kunt dus regelen dat deze aan gaan als het tarief gunstig is.

Independer voorstander van dynamische tarieven

Als je betaalt voor de energie die je daadwerkelijk verbruikt kom je niet voor verrassingen te staan bij de jaarafrekening. Dat is nog een belangrijk voordeel van dynamische tarieven. Want je betaalt achteraf per maand direct je werkelijke verbruik. Houd er wel rekening mee dat je in de winter meer betaalt dan je gewend bent met een voorschotbedrag. In de zomer zal dit bedrag lager liggen.

Dynamische tarieven gelden voor iedereen. Voor mensen die al klant zijn en voor nieuwe klanten. Daarnaast werken deze energieleveranciers niet met bonussen bij deze contracten. En ze rekenen ook geen opslagen op de tarieven. Je betaalt dus altijd de inkoopprijs.

Stijn de Lange, manager energie bij Independer: “Wij vinden het een positieve ontwikkeling omdat deze energieleveranciers de markt weer wat transparanter maken. Je betaalt de werkelijke prijzen op de markt. Dus je betaalt je ook niet onnodig veel als je niet ieder jaar overstapt of te laat bent met het verlengen van je contract. Daardoor verdwijnt de prikkel om ieder jaar over te stappen. Zoals in vele markten zijn bestaande klanten vaak de dupe van de acties voor nieuwe klanten. Bij dynamische prijzen heeft iedereen dezelfde voorwaarden.”

Dynamisch energiecontract aanvragen bij Independer

Ook bij Independer is het mogelijk om een dynamisch energiecontract aan te vragen. Op dit moment kan dat alleen bij easyEnergy. We weten dat andere leveranciers ook druk bezig zijn met dynamische energiecontracten. We hopen dus snel ons aanbod uit te breiden.

Wil je meer informatie over dynamische tarieven neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via WhatsApp (06-82658741), telefoon (035 – 626 55 44) of per e-mail (energie@independer.nl).

Lees meer over: energie

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

3 Antwoorden op “Zo profiteer je van de allerlaagste energietarieven”

 1. Thom Graven schreef op 

  Heel mooi concept dit, vooral dat de transparantie en eerlijkheid van het product spreekt me erg aan.

 2. P van der Horst schreef op 

  Beste Mensen,
  De gehele gang van zaken rond de energietarieven staan mij heel erg tegen en wel om de volgende redenen. Op de eerste plaats zou het verboden moeten worden dat er verschillende tarieven bestaan. Het is nl erg oneerlijk dat de ene meer en de andere minder moete betalen. Dat is m.i. een vorm van oplichting. Er zijn nu eenmaal mensen die de gehele gang van zaken rond deze tarieven niet meer kunnen volgen. Waarschijnlijk zal dit tot gevolg hebben dat er bij mensen een grote onverschilligheid gaat ontstaan. met alle gevolgen van dien. We worden teveel door de commercie geregeerd i.p.v een democratie. Dat geldt trouwens voor veel meer zaken.
  vr gr P van der Horst

  1. Beste P van der Horst,

   Wij begrijpen dat de gang van zaken rond energietarieven voor mensen onduidelijk is. Wij hopen daarom de markt ook te kunnen verduidelijken met onze energievergelijker. Het is zo dat het moment dat leveranciers energie inkopen verschilt, dit zorgt ervoor dat de tarieven per leverancier verschillen. De verandering naar dynamische tarieven zal er voor zorgen dat deze verschillen verdwijnen tussen leveranciers.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Energie vergelijken en direct afsluiten

Check in vijf minuten wat voor jou de beste energieleverancier is

energie vergelijken

"Altijd alles goed afgehandeld en betrouwbaar. "

Anoniem uit ROTTERDAM
3 uur geleden, autoverzekering

"Was even zoeken, maar gevonden. Heldere site."

Anoniem uit GOUDA
6 uur geleden, zorgverzekering

"Goed en overzichtelijk"

Anoniem uit JULIANADORP
2019-12-08, reisverzekering

"zeer makkelijk en overzichtelijk"

Anoniem uit WENUM WIESEL
2019-12-08, lenen

"Strakke priis."

Anoniem uit BILTHOVEN
2019-12-08, energie

"beste servies"

Meneer Mohammadi uit HOLWERD
2019-12-08, autoverzekering

"DUIDELIJKE INFORMATIE.GEEN POESPAS. "

Meneer Winter uit AMSTERDAM
2019-12-08, woonverzekering

"Hulp bij keuzes is top!"

Anoniem uit BERGEN OP ZOOM
2019-12-08, zorgverzekering

"Heel makkelijk om een verzekering af te sluiten."

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-12-08, zorgverzekering

"Duidelijke site. Snelle reactie op vragen."

Anoniem uit OMMEN
2019-12-08, zorgverzekering

"Snel en gemakkelijk"

Anoniem uit SPIJKENISSE
2019-12-08, reisverzekering

"groot gemak, al vaker gebruikt, nooit gedoe"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-12-08, zorgverzekering

"Geen toelichten"

Meneer Karampekios uit ARNHEM
2019-12-08, woonverzekering

"fast, easy to use"

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-12-08, zorgverzekering

"Op Independer.nl simpel diverse verzekeringen te vergelijken en simpel af te sluiten. "

Anoniem uit ASSENDELFT
2019-12-08, zorgverzekering