Zonnepanelen op je dak? Regel het nu
Tip een vriend:

Zonnepanelen op je dak? Regel het nu

De wintermaanden zitten er bijna op en het voorjaar is in aantocht. Denk je er al een tijdje over om zonnepanelen aan te schaffen? Dan is dit een mooi moment om dit te doen. Want wist je dat je in een mooie voorjaarsmaand soms meer stroom kunt opwekken dan in de zomer?

Verschil tussen zonnepanelen in het voorjaar en in de zomer

Je zou verwachten dat je zonnepanelen in de zomermaanden het meeste energie opwekken. Maar dat is niet altijd het geval. Als het warmer dan 25 graden wordt, raken de panelen oververhit en wekken ze minder op. Het rendement kan hierdoor op een voorjaarsdag tot wel 20% hoger liggen dan op een warme dag in de zomer.

Installeren van de zonnepanelen

Wil jij nog voor het voorjaar zonnepanelen op je dak hebben liggen? Verdiep je dan goed in de verschillende soorten zonnepanelen en installateurs. Niet alleen de kwaliteit, maar ook de prijzen kunnen flink verschillen. En dat heeft natuurlijk ook weer invloed op de terugverdientijd. Vraag daarom meerdere offertes op om te zien welke installateur het beste bij jouw situatie past. Ook is het slim om te checken of jouw gemeente subsidies heeft voor het plaatsen van zonnepanelen.

Energie vergelijken als je zonnepanelen hebt

Laat je zonnepanelen plaatsen? Kijk dan ook goed naar je energiecontract. Als je zelf energie opwekt, past een andere energieleverancier misschien beter bij je situatie. De zonne-energie die je opwekt, wordt op je energierekening in mindering gebracht op je verbruik. Wek je met de panelen meer op dan je verbruikt? Dan krijg je natuurlijk geld toe; de terugleververgoeding. Deze verschilt per energieleverancier. Als je bij Independer een energievergelijking maakt, houden we ook rekening met je opwekking. Je ziet dus gelijk welke leverancier het beste bij je nieuwe situatie past.

Lees meer over: energie

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

2 Antwoorden op “Zonnepanelen op je dak? Regel het nu”

 1. E.A. de Gruyter schreef op 

  Welke mogelijkheden en voordelen op langere termijn zijn er voor HUURDERS? Dat wil ik graag weten, mijn dak zou perfect zijn. Gemeente Zutphen.

  1. Beer van der Put schreef op 

   Beste E.A de Gruyter:
   Hopelijk heb je nog je oude “domme” meter hangen (houwen zo, da’s eigenlijk heel slim!) en ken je iemand die een beetje handig is met electra, dan koop je op marktplaats voor (in mijn geval €200,-) een setje van 4, 2e hands zonnepanelen met goeie omvormer, inclusief de kabels, de stekkers en bevestigings-materialen.
   Sluit de boel thuis aan (val niet vd ladder), stop de stekker of stekkers in een stopcontact en terug leveren maar (niet meer dan 2 sets van 4 zonnepanelen per stroomgroep).
   Er staat zat te koop van zonneparken uit Duitsland, in de prakijk zijn ze vaak nog goed en zit de levensduur er nog lang niet op, het scheelt niet echt schrikbarend aan rendement met die nieuwe generatie panelen (die iedereen moet kopen/vervangen volgens de marktwerking), of nu nieuw (nog 2 jaar, met afbouw en overgangsregeling, maar je weet hoe dat gaat) geleverd krijgt met die subsidie, als hypotheekrenteluchtbelaftrekker dan.
   Dus als het voor deze groep alweer wordt afgeschaft, weet je gelijk het antwoord op je vraag voor de lange termijn voor ons huurders, er zit goeie lijm aan het politieke pluche van de stoeltjes (ze zouden er leugen detectoren in moeten bouwen) dus pindakaas.
   En verder ben je ineens met een slimme meter stroomproducent (katching) geworden en krijg je minder voor je opgewekte stroom dan je er omgekeerd voor moet betalen.
   Daarnaast schaft onze (r)overheid dus wel de saldeer regeling in 2020, voor onze hypotheekrente-luchtbel-bewoners af met als reden dat wij huurders hun belastingvoordeel van 40 meloen per jaar zouden ophoesten, da’s niet eerlijk volgens sociaal-neo-liberaal Henk Kamp (van de Vereniging Van Dieven en werkverdringende wachtgeld buschauffeurs) in 2014 (zijn er dan ook eerlijke vvd-ers of D666-tigers, draagt de paus wel eens een jurk?).
   Wist u -over eerlijk gesproken- dat met het in stand houden van dat hele hypotheekrenteaftrek-ratrace-luchtbel-onder water-goochel-circus (alweer part 2, lang leve het oost-indische korte termijn geheugen, de uitvinding van de oogklep en de in goud veranderende magische bakstenen, driewerf hoera!) jaarlijks 11 MILJARD (!) wordt misgelopen (goh, waar was Herr Blok toen toch ook allemaal weer mee bezig? huren omhoog voor jan met pet, woningbouwverenigingen afpersen en de weg vrijmaken voor beroemde multi-huisjesmelkers, in zijn strijd tegen het scheef wonen)?
   Da’s net zoveel euries als dat de zorgverzekeraars (van ons premie geld) op hun spaarrekeningen hebben staan, als hun teller inmiddels al niet op 12 of 13 miljard euries staat, de crisis zou immersch voorbij zijn, lang leve de rupsje nooit genoeg mark(t)werking (k*dt met peren)!…Koop nog wat JSF’s zou ik zeggen.

   Salderen moet je als huurder schijnbaar zelf doen, daar bestaat geen subsidie voor.
   Je mag nog steeds of weer (na een uitspraak van het europees hof) in dit vrije kicker neanderlandje, je aangesmeerde “slimme” (lees sluwe) meter, zonder het risico op gevangenisstraf weigeren! Ook al beweerd het mannetje aan de deur van niet, houdt moed en de rug gestrekt in dit geval, veel succes ermee! Koester uw zwarte oude (anonieme terug-lever) meter en regel het zelf, of ga off the grid op accu’s.

   Met strijdbare groet,

   Beer

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"De site werkt prima en de resultaten zijn duidelijk en overzichtelijk."

Dhr. de Boer uit ADAM
28 minuten geleden, overlijdensrisicoverzekering

"Ik kan met gemak door de website heen en vind de meest belangrijke informatie direkt"

Mevrouw Veeris uit AMSTERDAM
2019-08-21, autoverzekering

"goed infomeert "

Dhr. Smeets uit VAALS
2019-08-21, energie

"Ales prima:)"

Mevrouw Boronowska uit HELLEVOETSLUIS
2019-08-21, autoverzekering

"Makkelijke manier om hypotheken te vergelijken en af te sluiten."

Anoniem uit WEZEP
2019-08-21, hypotheek

"de beste van alle prijsvergelijkers!"

Anoniem uit BOCHOLTZ
2019-08-21, energie

"Overzichtelijk en heldere uitleg."

Anoniem uit EMMEN
2019-08-21, energie

"-De opties waarom ik een nieuwe zorgverzekering afsluit zijn onvolledig. Ik zat in de polis bij mijn ouders, maar wilde op eigen naam nu een verzekering afsluiten. Deze optie bestond niet. -Voortaan aangeven dat overname verzekering automatisch gaat."

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-08-21, zorgverzekering

"HET LIJKT MIJ VERTROUWELIJK HET KWAM IN DE WANDELGANGEN TEGEN."

Dhr. Barelds uit ENSCHEDE
2019-08-21, overlijdensrisicoverzekering

"Snel en makkelijk!"

Anoniem uit EDE GLD
2019-08-21, energie

"Fijne site goed geholpen"

Anoniem uit LEIDEN
2019-08-21, lenen

"Makkelijk, snel en duidelijk"

Mevrouw Vreugde uit BREDA
2019-08-21, autoverzekering

"gaat heel makkelijk"

Anoniem uit ZWOLLE
2019-08-21, zorgverzekering

"Duidelijk"

Anoniem uit ROTTERDAM
2019-08-21, lenen

"prijs"

Anoniem uit MAASTRICHT
2019-08-21, woonverzekering