Een doorlopend krediet, ook wel continu krediet genoemd, is een leningvorm die wordt gekozen als er voor langere tijd extra bestedingsruimte nodig is. Van tevoren is de exacte geldbehoefte niet bekend. Bijvoorbeeld voor de inrichting van het huis.

Er wordt een kredietlimiet afgesproken op basis van uw inkomen en andere financiële verplichtingen. Tot de overeengekomen limiet is het vrij om bedragen op te nemen en af te lossen. Rente betaalt u alleen over het openstaande saldo. De hoogte van de rente is bij de meeste aanbieders afhankelijk van de kredietlimiet en kan tussentijds wijzigen.

De aflossing per maand is, ongeacht het opgenomen bedrag, meestal een vast percentage (2 %) van de kredietlimiet. Omdat de hoogte van de lening niet van te voren vast staat, kan de duur van de aflossing variëren. Daarnaast kunt u (na een aflossing, of als de limiet nog niet bereikt is) opnieuw geld opnemen met als mogelijk consequentie dat er een restschuld overblijft. Daarom is het minder verstandig om een doorlopend krediet af te sluiten voor het kopen van zaken met een beperkte levensduur, zoals een auto. Een persoonlijke lening is dan een meer geschikte financieringsvorm.

Ga naar Independer.nl voor het maken van een vergelijking tussen de verschillende aanbieders van doorlopende kredieten.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Ik hoop dat mijn aanvraag goedgekeurd word.
10