Sinds juli 2010 heeft Independer.nl een vernieuwde website. Uitgebreid klantenonderzoek liet namelijk zien dat een groot deel van onze bezoekers niet goed uit de voeten kon met onze bestaande vergelijking. Velen vonden het zoekresultaat met daarin tientallen geschikte verzekeringen te complex. Bovendien wilde men alleen verzekeringen zien die je ook meteen online kon afsluiten. Op basis daarvan hebben wij onze zoekresultaten volledig aangepast. Zo kunnen we nog meer consumenten helpen bij het eenvoudig vinden van een goede verzekering.

Hoe werkt het Independer.nl zoekresultaat?
In onze nieuwe vergelijkingen wordt in het zoekresultaat in eerste instantie de top 3 verzekeringen met de beste prijs-kwaliteitverhouding getoond. Dat zijn verzekeringen die je ook direct via Independer.nl kunt afsluiten. Dit zoekresultaat is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe doelgroep (de gemakzoekers), zodat zij hier snel de juiste verzekering kan vinden. Deze doelgroep is namelijk in de regel niet op zoek naar de goedkoopste verzekering, maar naar een prima verzekering tegen de juiste prijs, die ook nog eens gemakkelijk en direct af te sluiten is.

Om consumenten te laten zien dat er mogelijk ook goedkopere verzekeringen zijn, wordt naast de top 3 altijd de goedkoopste aanbieder getoond (tenzij de goedkoopste aanbieder al in de top 3 staat). Maar de consument heeft hier ook de mogelijkheid om zelf een verzekeraar te selecteren en die te vergelijken met de top 3. Als een consument liever zelf wil bepalen wat de juiste verzekering is, dan kan hij gebruik maken van ons volledige zoekresultaat. Daarin rangschikken we net als voorheen alle verzekeringen op basis van de premie, kwaliteit, klantcijfer of prijs-kwaliteitverhouding.

Belangrijk te weten is dat Independer.nl alleen verzekeraars kan tonen die hun premie en voorwaarden beschikbaar stellen in een landelijke database. Op onze site staat duidelijk vermeld welke autoverzekeraars en zorgverzekeraars wij vergelijken.

Het maakt overigens niet uit of Independer.nl een samenwerking met een verzekeraar heeft of niet. Alle producten die voldoen aan de wensen van de consument worden getoond. Zo behouden we onze onafhankelijkheid. Samenwerking houdt enerzijds in dat Independer.nl het product voor de klant kan afsluiten (en daarmee de klant ondersteunt met advies, zorgt dat de verzekering wordt geaccepteerd, de oude verzekering opzegt en voor de meeste verzekeringen hulp biedt in geval van schade of wijzigingen) en anderzijds dat wij daarvoor een vergoeding ontvangen van de verzekeraar.

Verzekeraars met wie Independer.nl geen samenwerking heeft, komen niet in het top 3 zoekresultaat voor. Dat verkorte resultaat is immers bedoeld voor bezoekers die snel de beste verzekering willen vinden en regelen. Zonder samenwerking kan de verzekering niet online worden afgesloten, wat voor deze doelgroep juist een voorwaarde is. Daarnaast tonen wij voor verzekeraars zonder samenwerking geen namen en/of logo’s. Waarom niet? Als we geen samenwerking hebben, ontvangen wij geen vergoeding per gesloten verzekering. Dan is het uiteraard niet reëel om exact hetzelfde te tonen als voor een verzekeraar die wel betaalt voor onze dienstverlening aan consumenten. Consumenten die willen weten wie de desbetreffende verzekeraar is, kunnen ons gewoon bellen en worden dan volledig geïnformeerd.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Prettige website
8