Boeterente wordt fiscaal als rente beschouwd
Deel met een vriend:

Boeterente wordt fiscaal als rente beschouwd

Sommige banken zoals Obvion, ING en SNS bieden rentemiddeling aan. Rentemiddeling is een manier om toch nog van de lage hypotheekrente van dit moment te profiteren. Je betaalt dan het gemiddelde van de actuele rente, en de rente die je nu betaalt. Omdat je de rentevaste periode openbreekt en jouw bank dus rente misloopt, moet je vaak een boete betalen.

Per 1 januari 2016

Deze boeterente wordt vanaf volgend jaar fiscaal als rente beschouwd. Nu wordt de boeterente nog fiscaal als kosten beschouwd. Dit maakt het een stuk eenvoudiger voor banken om rentemiddeling aan te bieden. Belastingtechnisch en administratief was dit namelijk nogal onduidelijk en ingewikkeld, en banken zijn er niet dol op. Hopelijk wordt dat nu anders.

Boeterente aftrekbaar van de belasting

Je kunt de boeterente vanaf volgend jaar van de belasting aftrekken. Het maakt dan niet uit of je dit in een keer betaalt, of verdeelt over de looptijd. Dit geldt overigens voor alle vormen van boeterente, niet alleen bij rentemiddeling. Ook als je bijvoorbeeld je hypotheek oversluit en hierdoor te maken krijgt met boeterente.

Meer banken bieden volgend jaar rentemiddeling aan

Omdat de fiscale behandeling van boeterente nu makkelijker is, gaan steeds meer banken overstag en bieden ook rentemiddeling aan. Goed voor jouw hypotheek, zo kan je ook in aanmerking komen voor lagere maandlasten.

Alle grootbanken hebben aangekondigd rentemiddeling te gaan voeren, in de loop van 2016 zullen ook ABN Amro en Rabobank rentemiddeling aanbieden.

Wil jij weten of je kunt profiteren van de lage hypotheekrente? Laat je hierover goed adviseren door een hypotheekadviseur.

 

 

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek