Duitse hypotheek: wat, waar, waarom?
Deel met een vriend:

Duitse hypotheek: wat, waar, waarom?

Er komen steeds meer aanbieders van hypotheken op de markt, vaak met een scherpe rente. De Duitse hypotheek is er één van. Je sluit de hypotheek af bij een Volksbank, voor een huis in Nederland. Dit product heet de Duitse Volksbank Hypotheek. Maar waarom zou je dat doen en hoe werkt het precies als je een Duitse Volksbank Hypotheek afsluit? 

Duitse hypotheek

Er zijn twee Duitse banken in Duitsland die de Volksbank Hypotheek aanbieden: Volksbank Emmerich-Rees eG en de VR-bank Westmunsterland eG. Beide banken werken in heel Nederland, je kunt dus ook een huis kopen door heel Nederland.

Waarom een Duitse bank?

Een hypotheek bij een Duitse bank biedt een paar voordelen. Ze bieden scherpe rentes aan, er geldt geen maximum leeftijd en een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet bijvoorbeeld altijd eigen geld meebrengen en je moet een vaste baan hebben. Lees hier alle voorwaarden en kenmerken.

Offerte tekenen in Duitsland

De Duitse bank verstrekt pas de offerte, nadat alle stukken zijn ontvangen. Dit is anders dan in Nederland. Hier vraag je een offerte aan en levert daarna alle benodigde stukken aan. Ook goed om rekening mee te houden: je moet naar Duitsland om de hypotheek te ondertekenen. Dit moet volgens het Duitse recht. De Duitse Bank wil al haar klanten gezien hebben, voordat ze de financiering doen. Op het moment dat je naar Duitsland gaat, heb je de overeenkomst al eerder via je adviseur in het Nederlands ontvangen. Je weet dus wat je ondertekent. Je kunt wel weer gewoon in Nederland naar de notaris.

Waar Duitse Volksbank hypotheek afsluiten?

Je kunt niet rechtstreeks contact opnemen met een Duitse bank, dat gaat altijd via een Nederlandse adviseur. Op dit moment wordt de Duitse Volksbank Hypotheek aangeboden door Smartfee.nl, de Hypotheker en EyeOpen. Lees hier meer over de Duitse hypotheek.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek