Hoe deskundig is jouw hypotheekadviseur?
Deel met een vriend:

Hoe deskundig is jouw hypotheekadviseur?

In de laatste drie maanden van 2013 is het grootste aantal huizen verkocht sinds het uitbreken van de crisis. De makelaarsvereniging NVM maakte dat bekend. En dit is niet alleen goed nieuws voor makelaars maar ook voor hypotheekadviseurs, die daardoor meer werk hebben.

Beoordeel deskundigheid hypotheekadviseur

Ben jij een van de gelukkigen die onlangs een huis heeft gekocht dan heb je zeer waarschijnlijk contact gehad met een hypotheekadviseur. Want een hypotheek afsluiten is voor veel mensen geen gesneden koek. De regels zijn ingewikkeld en hoe weet jij of het advies volledig is geweest? De Kwaliteitscheck geeft je inzicht in de onderwerpen die aan bod moeten komen tijdens een of meer hypotheekadviesgesprek(ken).

Persoonlijke mening over adviseur

Je kunt ook een review schrijven over je ervaring met je adviseur. Hiermee geef je je persoonlijke mening over de adviseur. Zo help je ook weer andere consumenten die een hypotheekadviseur zoeken. Heb je het afgelopen jaar contact hebt gehad met een hypotheekadviseur? Dan kun je ook nog een review achterlaten.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

4 Antwoorden op “Hoe deskundig is jouw hypotheekadviseur?”

 1. kritikaster schreef op 

  Hoe deskundig is de hypotheekadviseur?
  Ieder verhaal is natuurlijke weer een verhaal op zich, maar wanneer een hypotheekadviseur een hypotheek regelt, groen licht geeft voor de verkoop van het oude huis, een koopverdrag toestemt en wanneer alles in kannen en kruiken is van de bank te horen krijgt, dat de betroffenen als gepensioneerden géén hypotheek kunnen krijgen……wat dan?
  Huis verkocht en het nieuwe koopcontract gaat niet door. De restopbrengst is te mager voor een huiskoop, dan sta je op straat……en hoe gaat dit dan nu verder?
  In het artikel stelt u de vraag “ben jij de gelukkige die onlangs een huis heeft gekocht….?”. Dat is hier een erg cynische vraag!

 2. kritikaster schreef op 

  Ondanks de aanscherpingen nog een voorbeeld van een hypotheker die zijn werk niet goed heeft gedaan.
  Waarom deze tweegeplaatste voorbeelden? Van Saskia Schravemade, de expert-autor van deze blog, verwacht ik hier nu ook een raad hoe betroffenen nu verder moeten……..

  http://amweb.nl/-/fraude-betekent-einde-hypotheekshop-nieuwegein

 3. kritikaster schreef op 

  ……dus nog eens proberen…..
  Wat moet/kun je ondernemen, wanneer de hypotheekadviseur brokken maakt? zich vergist heeft en jouw huiskoop niet doorgaat en het oude huis al verkocht is?

  1. Beste kritikaster,
   Helaas is het zo dat niet elk dossier goed gaat, klanten kunnen zich wenden tot een klachteninstituut, ombudsman.
   Klanten van adviseurs kunnen bij ons op de website een beoordeling en/of een Kwaliteitscheck achterlaten en hierdoor hebben wij een indicatie over de kwaliteit van het advies. Zo brengen wij het advies in kaart, om consumenten te helpen bij het zoeken naar een hypotheekadviseur.

   Vriendelijke groet,
   Saskia Schravemade
   Independer

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek