Hogere hypotheek voor zuinige woning
Deel met een vriend:

Hogere hypotheek voor zuinige woning

Vanaf volgend jaar wordt het mogelijk een hogere hypotheek te krijgen voor huizen die energieneutraal zijn.  Of voor huizen die energieneutraal gerenoveerd worden. Een huis is energieneutraal als ze minstens evenveel energie opwekken als gebruiken. De hoogte van je hypotheek is nu afhankelijk van de waarde van de woning en je inkomen. Daar mag in bepaalde gevallen dus van afgeweken worden.

Extra lening van 13.500 euro voor energiezuinige woning 

Mensen die minimaal €29.000 per jaar verdienen, kunnen vanaf 1 januari 2014 maximaal 13.500 euro extra lenen om een energieneutrale woning te kopen of te renoveren. Dat plan hebben minister Dijsselbloem van Financiën en  minister Blok van Wonen en Rijksdienst aan de Tweede Kamer gepresenteerd.  Volgens het ministerie zal de energierekening door de energiebesparing bijna nul zijn. Het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) heeft dan ook geadviseerd om deze regel door te voeren.

Ook hogere hypotheek voor noodzakelijke woningverbetering

Ook de financiering voor woningen met problemen aan de fundering is verruimd. Huiseigenaren die dit aan hun woning willen verbeteren, kunnen ook in aanmerking komen voor een hogere hypotheek. Door deze nieuwe regeling zal het vaker mogelijk zijn om noodzakelijke woningverbeteringen te betalen, verwachten de ministers. Het risico op een restschuld voor de consument wordt hierdoor ook kleiner.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek